2014. nov 13.

Nem tűrik tovább a fideszes Maffiaállamot?

írta: Lmagazin
Nem tűrik tovább a fideszes Maffiaállamot?

tüntetés nav.jpgRészben közzétette az USA nagykövetsége a korrupció árnyékával küszködő fideszes vezetők kitiltásának az okát. A nagykövetség képviselői 2013 októberében a mezőgazdasági áfacsalások és a fideszes haveroknak kedvező trafikrendszer átalakítása miatt találkoztak a NAV képviselőivel. A NAV képviselői nem tudtak kielégítő választ adni a nagykövetség által felvetett kérdésekre, amelyek arra is vonatkoztak, hogy Fidesz-közeli emberek és cégek kaptak-e trafikokat.

Az ügy folytatásaként decemberben a nagykövetség képviselői egy amerikai mezőgazdasági cég által felvetett korrupciós gyanúra kérdeztek rá, akiket jól megzsaroltak. A cég már 2012-ben jelezte a problémáit a NAV-nak, de a helyzet nem változott.

Idén januárban a nagykövetség munkatársai találkoztak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium munkatársaival, és aggodalmuknak adtak hangot

  • a mezőgazdasági áfacsalás,
  • az intézményesült korrupció,
  • a közérdekű bejelentők védelme és
  • a külföldön folytatott korrupt üzelmekről szóló törvény (FCPA) be nem tartása

ügyében. A minisztériumban azt mondták nekik, hogy forduljanak az adóhatósághoz és a belügyminisztériumhoz, illetve rendőrséghez.

A hírek szerint Orbánékat nem az aggasztja amiről már mindenki tud, hanem a kilátásba helyezett újabb amerikai kitiltások, amelyek során esetleg fény derülhet immár egy-egy korrupciós ügylet
szereplőinek a viselt dolgaira is. 

Szólj hozzá

fidesz átverés maffia állam