2014. dec 11.

Maradjon ingyenes az MO-ás!

írta: Lmagazin
Maradjon ingyenes az MO-ás!

mo_gyuru_terkep.jpgAmióta az utcai tüntetések során elbukott az internetadó egyre kétségbeesettebb ötletekkel próbálja a fideszes hatalom behajtani azt a 200 milliárd forintot, amit luxus stadion beruházásokra és a "nemzeti" vállalkozások gazdagodására fordított. Az M0 fizetővé tétele az emberek lehúzása mellett bedugult utakat, levegő romlást és leértékelődést fog hozni az érintett települések számára. A negatív hatások legjobban a XVIII. kerületet érik, a szocialista ellenzék nevében Szaniszló Sándor a fővárosi közgyűlés tagja azonnali beavatkozást kért a kerület fideszes színekben megválasztott képviselőjétől:

Kucsák László úr

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője

részére

Tisztelt Képviselő Úr!

A környező települések lakossága, közöttük a XVIII. kerületben élők döbbenettel értesültek a fideszes kormány azon szándékáról, hogy 2015. január elsejével fizetőssé kívánják tenni az MO-ás autóút keleti szektorának nagyobbik hányadát. A hivatalos közlemények szerint a kezdeményezés célja a régióban élő gépjármű tulajdonosok megsarcolása a költségvetési hiány csökkentése érdekében.

Amennyiben ez az intézkedés megvalósul az újabb terhet jelent az egyébként is egyre nehezebben élő érintettek többsége számára, másfelől a fizetős szakaszok várható elkerülése miatt a XVIII. kerületben indokolatlanul meg fog nőni a tranzit forgalom. Járhatatlanná fog válni az Üllői út, a Gyömrői út, a Nagykőrösi út és a keresztirányú forgalmat lebonyolító útszakaszaink, ami egészségre ártalmas levegő romlással, valamint a környező ingatlanok leértékelődésével fog járni.

Az ügy súlyosságára tekintettel kérem, haladéktalanul válaszoljon az alábbi kérdésekre:

-          Egyetért-e a fideszes kormány döntésével, amellyel megadóztatják az M0-án közlekedő autósokat?

-          Egyetért-e azzal, hogy emiatt a XVIII. kerületben a családok anyagi terheinek indokolatlan növekedése mellett jelentős környezeti károk is bekövetkeznek?

-          Nem gondolja-e, hogy az M0 megadóztatása helyett inkább a stadionépítéseken és a miniszterelnök Várba költöztetésének milliárdos költségein kellene takarékoskodni?

-          Képviselői jogosítványaival élve kíván-e valamit tenni a pénzbehajtás megakadályozása érdekében?

Tájékoztatom, hogy levéllel fordulok Budapest főpolgármesteréhez kérve, hogy a Főváros hivatalosan is kérje a hibás kormányzati döntés elvetését, amelyhez a közösségem érdekében felajánlok minden segítséget.

 Tisztelettel,

Szaniszló Sándor fővárosi képviselő

Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor M0