Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. nov 28.

Nagy a baj a Horrorkórházban

írta: Lmagazin
Nagy a baj a Horrorkórházban

16_6_delpesti_mosdo_kep.jpgÖt napon át senki sem kereste azt a beteget, sem a kórház, sem pedig a hozzátartozók, akit vasárnap találtak meg holtan a délpesti Jahn Ferenc kórház 9. emeleti mosdójában. A nyugdíjas korú áldozat még kedden lett rosszul a lepukkant mellékhelyiségben, hiába tartózkodott éppen egy kórházban nem jött segítség, hogy megmentsék az életét.

A döbbenetes esetre még országosan sem volt példa, a helyzet jól mutatja hova sülyedt a magyar egészségügy, aminek a XVIII. kerületieket is ellátó kórháza a Jahn Ferenc a legalját jelképezi. A súlyos helyzetet egyszerre vizsgálja az ÁNTSZ és a hatóságok, akik minden bizonnyal feltárják, hol hibázott a kórház vezetése, ahol nemcsak meghalnak a betegek, de öt napig meg sem találják őket!

Az ...

Tovább Szólj hozzá

alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló jahn ferenc kórház

2016. nov 21.

Több lesz a parkolóhely és kevesebb a baleset

írta: Lmagazin
Több lesz a parkolóhely és kevesebb a baleset

baleset_bartha_kicsi.pngA fővárosi úthálózat karbantartásáért felelős Budapest Közút vezetőjével kerület bejárást tartott Szaniszló Sándor fővárosi képviselő, annak érdekében, hogy a régebb óta esedékes XVIII. kerületi közlekedésfejlesztési igények bekerüljenek a jövő évi tervekbe. Az utóbbi évek során a kormányzati elvonások miatt egyre több külső kerületi útfejlesztés maradt el, a tájékoztatók szerint csak aszfaltozásra mintegy 30 milliárd forint jogos igény lenne, de csak 4 milliárd forint áll rendelkezésre. Így érthető, ha nagy a városrészek közötti verseny, amelyek közül azokhoz jut több forrás, ahol keményebben lobbiznak a fővárosi képviselők.

-A mai szemle során Pestszentimrén a lassan járhatatlanná vált Nagykőrösi út ...

Tovább Szólj hozzá

parkolás útépítés xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2016. nov 17.

Áll a bál a Lőrinci Piacon

írta: Lmagazin
Áll a bál a Lőrinci Piacon

lorinci_piac_kicsi.jpgA kofák és a gyalogos vásárlók legnagyobb döbbenetére éppen a karácsonyi vásár kezdetére záratta le a városháza a Lőrinci Piachoz az Üllői út felől vezető sétányt. A hirtelen döntésről nem tájékoztatták sem a kereskedőket, sem pedig a vásárló közönséget. Szerkesztőségünk telefonos kérdésére Ughy Attila polgármester munkatársai annyit válaszoltak, hogy egy korábbi pályázat része a sétány átépítése, aminek az elkezdésére most volt idő. Tudomásunk szerint a tereprendezés nem kötődik közeli határidőhöz, így nem lett volna akadálya annak, hogy a csendesebb januári hónapban túrják fel a környéket.

Ennél konkrétabb részletekről a helyszínen dolgozó munkások sem tudtak beszámolni, igaz egyikük megjegyezte, a ...

Tovább Szólj hozzá

ughy attila alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre Lőrinci Piac

2016. nov 12.

Óvodásokkal kampányol Kucsák László

írta: Lmagazin
Óvodásokkal kampányol Kucsák László

kucsak_gyermek_1.jpgHiába a XVIII. kerületi szülők ellenkezése, hogy ne használják a gyermekeiket biodíszletként Kucsák László fideszes képviselő kampány fellépéseihez, szemmel láthatóan ez nem zavarja a hatalmat. A Kucsáknak való megfelelés súlya alatt az utóbbi években rendszeresen vezényelnek gyermekeket különböző ünnepi ceremóniára, legutóbb a Kisz lakótelepen lévő Vándor Óvoda gépészeti korszerűsítésén ünnepeltette magát gyermekek között a helyi fidesz erős embere.

A jelenséggel több probléma is adódhat, egyfelől csak elvétve szokták kikérni a szülők írásos engedélyét ahhoz, hogy a gyermekük politikai rendezvényen szerepeljen, holott ez törvényi kötelezettség. Másfelől gyermek témában Kucsák László már megégette magát ...

Tovább Szólj hozzá

kampány fidesz pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. nov 10.

Mindennapra egy betörés

írta: Lmagazin
Mindennapra egy betörés

betoro_2.jpgMég a közbiztonsági szakembereket is meglepte, hogy a többi kerülettel összevetve milyen drasztikusan megnőtt az utóbbi egy év során a XVIII. kerületben a bűncselekmények száma. A tavalyi beszámolók alapján azok vannak leginkább veszélynek kitéve, akik gyakran járnak a fiatalok és a külföldiek által közkedvelt Belvárosban. Itt már az V. kerület a leginkább fertőzött, a sok éven át hírhedt józsefvárosi utcák immár csak a bronzéremre hajthatnának.

A külső kerületek bűnügyi térképének átrendeződése viszont Pestszentlőrincet érinti leghátrányosabban, ahol az összes súlyos minősítésű elkövetési kategóriában élre kerültünk. A kerületben csaknem 300 ingatlanba törtek be, összehasonlításként ez a szám Kispesten 189, a ...

Tovább Szólj hozzá

közbiztonság alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre

2016. nov 07.

Szélhámosok a pestlőrinci lakótelepeken

írta: Lmagazin
Szélhámosok a pestlőrinci lakótelepeken

16_6_csalo_villanyszerelok.jpgKönnyű pénz megszerzésének a reményében ismét csalók látogatják a XVIII. kerületi lépcsőházakat. A közelmúltban álvillanyszerelőnek öltözve biztosítéktábla-cserét kínálnak azzal az indokkal, hogy szerintük a régebbi szerkezet balesetveszélyes és leéghet tőle a lakás. A blogunknak nyilatkozó Havanna utcai lakos elmondása szerint a várható munkálatokra 10-30 ezer forint közötti előleget kérnek azt ígérve, hogy abból veszik meg jó áron az új kapcsolótáblát, aztán örökre eltűnnek.

A csalók párban csengetnek be a lakásokba, mindkét férfi ereje teljében lévő, sötétbarna hajú, 170-180 centi magas, az tanúvallomások szerint egyikük különösen jól ért a lakók megtévesztéséhez. Igazolványt kérésre sem mutatnak fel, ...

Tovább Szólj hozzá

csalók xviii pestszentlőrinc pestszentimre

2016. okt 24.

Fokozódik a botrány a kerületi német oktatásban.

írta: Lmagazin
Fokozódik a botrány a kerületi német oktatásban.

Lustának nevezte a XVIII. kerületi Német Nemzetiséghez köthető iskolák és óvodákba járó gyermekek szüleit Molnár Hajnalka, a Német Nemzetiségi Önkormányzat jelenlegi vezetője.

Molnár Hajnalka asszony körül elnöki minőségében az elmúlt közel két évben jó néhány alkalommal kerekedett botrány. Az egyikről – a kerületben dolgozó némettanárok megalázásáról – korábban már mis is beszámoltunk. Cikkünk nyomán ugyan az elnök foglalkozott a kérdéssel, de kijelentette, hogy nem kíván elnézést kérni állításáért, a kerületben folyó németnyelv-oktatásról véleményét majd egy év után is fenntartotta. Most úgy tűnik, bővült az általa negatívan megítélt kör, hiszen ezúttal a Táncsics és Piros Iskola, valamint a ...

Tovább Szólj hozzá

botrány törvénytelenség szarvas attila pestszentlőrinc pestszentimre molnár hajnalka fidesz-kdnp németnemzetiség