pm_sajttaj.jpg
2015. január 15-én délelőtt szerte az országban több FIDESZ-iroda előtt tartottak demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót a Párbeszéd Magyarországért politikusai. Az akció keretében jelképesen kordonnal zárták el a kormánypárti irodák bejáratát, valamint  egy "Matrica - Fideszes lenyúlás" feliratú táblát is elhelyeztek a helyszínen.
Orbán Viktor miniszterelnök pár nappal ezelőtt a nagy felháborodást kiváltó útdíj-rendeletről azt mondta, hogy "most csak a próbaüzem zajlik, akinek gondja van az új rendszerrel, most jelezze, s annak tükrében alakítják ki az útdíjak új, végleges rendszerét." A PM-es politikusok elmondták, most szólnak: gond van az útdíj-rendelettel!
Kerületünk két PM-es képviselője a Polgárok Háza, a kerületi FIDESZ székháza előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját.
Horváth Zsófia, a PM XVIII. kerületi önkormányzati képviselője elmondta, hogy a párt egyetért azokkal, akiket felháborít az újabb sarc. A városi bevezető szakaszok, és az elekerülő utak fizetőssé válása kerületünket különösen hátrányosan érinti, hiszen a szomszédságunkban elhaladó és alternatív útvonalat nyújtó M0 teljes környékbeli szakasza fizetőssé vált, a bevezető utak fizetőssé tétele miatt a kerületben élő díjmentesen meg sem tudják közelíteni a várost elkerülő körgyűrűt.
Petrovai László, a PM másik helyi önkormányzati képviselője kifejtette, hogy ha minden így marad, elsősorban Pestszentimre fogja megszenvedni a rendelkezést, hiszen a városrészt eddig ingyenesen elkerülő gyáli forgalom visszaterelődhet az enélkül is túlzsúfolt Nagykőrösi útra. A képviselő elmondta azt is, hogy az emberek felháborodása elsősorban a városi bevezető szakaszok és a településeket elkerülő utak fizetőssé tételének szól, hiszen könnyen belátható hogy az új útdíj-rendelet másik eleme, a megyei matricák rendszere valóban sokaknak hozhat megtakarítást. Az emberek azonban bölcsek, és azonnal észreveszik, amikor az elveket éri támadás, márpedig az elkerülő utak fizetőssé tételével ez történik. A települések nem azért áldoznak tetemes összeget mindannyiunk pénzéből környékükön elkerülő utak építésére, hogy további bevételeket generáljanak az államkasszának, hanem azért, hogy a nemkívánatos átmenőforgalmat távol tartsák településüktől óvva környezetüket, egészségüket és mindennapjaik nyugalmát. Arra akarják ösztönözni a gépjárművek vezetőit, hogy ha nincs dolguk a településen, kerüljék el azt, ezért az elkerülő utak használatáért pénzt kérni - ha udvariasak akarunk lenni, akkor - koncepcionális tévedés, vagy - ahogy azt az elhelyezett táblán is feltüntettük - csak egy újabb fideszes lenyúlás.
Látni kell azt is, hogy az amúgy is fizetős szakaszokon érkező autósoknak nem fog fog gondot okozni az elkerülő utakra kivetett útdíj, hiszen ők már rendelkeznek matricával. A rendelkezés elsősorban a nagyvárosok agglomerációjában élőkre, illetve ott dolgozókra van hatással, ezért a Párbeszéd Magyarországért az új útdíj-rendszert agglomerációs adónak, és mint ilyet, tulajdonképpen a munkába járás megadóztatásának tekinti. A jelentősen megnövekedő városi forgalom balesetveszélyes, környezet- és egészségkárosító hatásait sem kell hosszan ecsetelni és szomorú párhuzam vonaható egy mási rendelkezés, a napelemekre kivetett "zöldadó" elhibázott koncepciójával: a kormány a rendelkezésre álló eszközeivel, a jogszabály-alkotással, az adópolitikával az embereket az egészségtelenebb életmód, a környezet rombolása irányába tereli. A Párbeszéd Magyarországért ezzel nem érthet és nem is ért egyet.
Nem szabad eltekinteni a várt költségvetési vonzatoktól sem. Úgy véljük, nem az elkerülő utak és az autópályák városi bevezető szakaszainak fizetőssé tételével kell költségvetési bevételt termelni, hanem a drága állam költségeit kell csökkenteni. Ha már az autózásnál tartunk, a PM megtalálta azt a költségvetési forrást, amivel kiváltható az új útadóból tervezett bevétel: az Orbán-kormány hagyjon fel a minden képzeletet felülmúlóan pazarló és urizáló szolgálati-autó osztogatási gyakorlatával, valamint a költségvetés által finanszírozott szolgálati járművek magáncélú használatára vessenek ki luxus-adót. Nálunk sokkal gazdagabb országokban, Svájcban vagy éppen a skandináv régióban alig pár tucat szolgálati gépkocsi áll az egész államigazgatás rendelkezésére, s az állam úgy is működik - nem is akárhogyan. Ajánljuk Orbán Viktor és kormánya figyelmébe azt a gyakorlatot, s követeljük, hogy az útdíj-rendelet hatálya alól a városi elkerülő utakat, és az azokat a városmaggal összekötő útszakaszokat vegyék ki!
Az eseményről készült videót itt tekinthetik meg:

molino_1.jpg

Az országos sajtó minden nap tele van a január elsején bevezetett új útdíj rendszerrel kapcsolatos hírekkel. Ezekből a híradásokból valahogy kerületünk mindig kimarad. Pedig gond van itt is bőven. A kerületi ellenzék MSZP frakcióvezetője levelet írt a kormányfőnek.

Az elmúlt hetek komoly változást hoztak az életünkben. A Fidesz-KDNP egy újabb, teljesen átgondolatlan sarccal terhelte tovább az adófizetőket. 2015. január elsejétől minden gyorsforgalmi út használatért fizethetünk. A döntés komoly hullámokat kavart. Annak bevezetése ellen pártállástól függetlenül minden érintett, felelősen gondolkodó településvezető tiltakozott. Így tett többek között a III. kerület, Gyál, Vecsés, Győr, Veszprém, Szombathely, Debrecen fideszes vezetése is. Nem meglepő módon arról sajnos nem találni hírt, hogy kerületünk kormánypárti politikusai, Kucsák László és Ughy Attila érdemben tettek-e bármit a kérdésben.

Minden bizonnyal a kormánypárti politikusok tétlenségét elégelte meg Kőrös Péter, az MSZP kerületi frakcióvezetője. A szocialista politikus decemberben rendkívüli képviselő testületi ülést kezdeményezett az ügyben. Mivel azóta lassan egy hónap is eltelt, az ellenzéki politikus eleget tett Magyarország zsebredúgott kezű miniszterelnökének felhívásának. Orbán Viktor a mikrofonálványként üzemelő közszolgálati MR1 nek adott pénteki szokásos interjújában az útdíj rendelet kapcsán azt mondta: most szóljon akinek problémája van az intézkedéssel. A képviselő a jelek szerint magára vette a felszólítást, éslevelet írt a kormányfőnek. Erről facebook oldalán számolt be.

ov_mail.JPG

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.Addig is arra kérünk benneteket, szavazzatok! Ti mire számítotok?

 

postaplakat.jpg

"Itt hamarosan posta létesül" hirdeti hónapok óta az önkormányzati kampányban a Havanna lakótelepi üzletsorra kikerült felirat. Azóta már a sebtiben kikerült propaganda plakát elkezdett magától lemászni a falról. Pedig a választási kampány plakátjainak kötelező eltávolítási határideje már réges régen lejárt, a megígért  posta megnyitása sem szívügye már Ughy Attilának. Valószínűleg rég el is felejtette. A kampányban ezen épület torzó előtt délcegen pózoló képviselő jelölt is kerüli már a patyomkin posta környékét is.   

Jöttünk, hazudtunk, győztünk!

Fidesz

20150111_152224.jpg

 

Lmagazin 2015.01.06. 21:48

ORDÍTOK

írta: Edgar Swan

Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán. 

Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A nyaloncok seregének veretesebbje jól fog profitálni, erről szól a dolog.

Nehogy valaki kijátszhassa az újsütetű baromságot, betiltják a házhoz szállítást is vasárnap. Mert majd ők megmutatják!  Nem ez az első görénységük. A baj az, hogy nem is az utolsó.

Mi pedig tátott szájjal bámulunk kifelé a hülye fejünkből és eltűrjük. Ezt is. Mindent.

Egy alomra való mohó patkány széthordja a tetőt is a fejünk fölül, mi meg a seggünket vakarva reménykedünk a szebb jövőben, abban, hogy majd jön valaki és felszabadít minket.

Ezek meg viháncolva rohangálnak a kamránkban, hálószobánkban, kirágták a zsebünket, viszik, ami mozdítható és túszul ejtenek a tulajdon otthonainkban.

Gondolkodjunk már egy kicsit! Nem csupán a javainkból forgatnak ki, de a jogainkból is. Olyan mértékben, ami még a múlt rendszerben is elővetette volna a vasvillát a kerti budi végéből. 

25 éve a demokráciára szavaztunk. Ezt hogyan írhatja felül egy szervezett bűnbanda?

Simán, ahogy most állnak a dolgok.

Miről beszélek?

Csont nélkül lerabolták az állami földeket. Vitték a gazdaságokat, a termőterületeket. Bányákat. Bankokat.

Államosítanak közpénzből. A mi befizetett adóinkból, drága barátaim! A kománynak nincs pénze. Mi a faszból lenne? Pénzünk nekünk, polgároknak van. Amit adók és egyéb jogcímek alatt befizetünk. 

Na, ebből a közpénzből államosít a kormány. Aztán -szintén közpénzből- feltőkésíti a frissen zsákmányolt "közvagyont". Idáig mi fizettük a bulit. Amikor sikerült kistafírozni a kőbányát, volt állami gazdaságot, bankot, akkor jön a jóbarát és megvásárolja. Valamennyiért. Innentől neki fial az üzlet, mi meg rábasztunk. Megint. Az első perctől ez a szisztéma működik.

Az ország fejlődősét segíteni hivatott Uniós források nem oda jutnak, ahová kellene. Nem létesülnek belőle munkahelyek, nem teremt versenyhelyzetet, nem fejlődnek a vállalkozások. Csak azok részesülhetnek belőle, akiknek eléggé barna a nyelvük. Itt bámuljuk a Közgépet, Mészáros Lőrincet és társait és nem teszünk semmit. Az, hogy az ügyes fiúk úgy barkácsolták a törvényeket, hogy a lopás legális üzletnek tűnjön, semmin nem változtat. A lopás az lopás.

Már királyságok vannak a királyságon belül. Teljhatalmú istenek zabrálják a közpénzeket. Mindenféle minisztériumnak elkeresztelt elosztóközpontok működnek, élén a Magyar Nemzeti Bankkal. A pofám leszakad. Ilyen a világon nincs, hogy a kirabolt még fizetést, orvosi ellátást és szolgálati autót is biztosít a rablónak! 

A MOL részvényektől a focistadionokig, Pakstól az államadósságig mindent mi fizetünk. Hasznot csak a csókosok húznak, mindenki rovására. A mi torkunkon ez is csont nélkül ment le, hogy a színházaktól az iskolákig, földektől a játékgépekig, trafikoktól a bankokig minden vehető, vihető. 

A külügyminisztériumban (vagy mi most a neve) a főnyikhajon kívül egy fél teremfoci csapat dolgozik zsíros fizetésért. Beszélek már hülyeségeket! Francot dolgozik! Honnan értenének hozzá? Mi meg még bólogatunk is, amikor apuci kicsiny fia kikéri magának, hogy jóhogy az ismerőseit veszi oda! Majd nem!

Az a gyanúm, erősen elhülyültünk. Össznépileg. Normális esetben csak pofán csapnánk már azt, aki eldönti, hogy a gyerekünk hány éves kortól menjen óvodába, mit és miből tanulhat, válsztani kell a hittan és az erkölcstan között. Szó nélkül tűrjük, hogy a sérült társaink járadékát megvonják, megalázzák és éhezésre kárhoztassák azokat, akik védekezni nem képesek. 

Az ország fele reménytelen helyzetben van, közben meg stadionokat építünk úton útfélen. Lehet fanyalogni, hogy az más, más keret. Hazugság. Kellenek a stadionok. Majd, amikor telik rá. Most kurvára nem telik! A seggünk kivan a gatyából, de urizálunk, mert a főmókus hobbija előbbre való, mint az, hogy emberek, gyerekek éheznek! Az az önbecsapás külön vicces, hogy az építkezések munkahelyet teremtenek. Aha, teremtenek. Néhány hónapra. És aztán mi lesz? Semmi. A rohadt stadionokat meg nem csak felépíteni kell ám, hanem fenn is kell tartani. Iszonyatos pénzekből.

Abból a pénzből, amiből fel kellene számolni a gyermekszegénységet. Azonnal. Ha egy családban éheznek a gyerekek, akkor apu ne aranyórát vegyen, hanem kenyeret. Ilyen kurvára egyszerű! Ez mindenki felelőssége. Az enyém, a tiéd, a képviselőké, a kormányé. 

Egyetlen kötségvetési módosító javaslat született, amelyben a beterjesztő 3 milliárd forintot kért a kormánytól arra, hogy a téli szünetben fűtsék be az iskolákat és adjanak meleg ételt a rászoruló gyerekeknek. A Fidesz és a nagyon keresztény KDNP indoklás nélkül leszavazta a javaslatot. Az egész tetves parlamentben egyetlen egy férfi van. A javaslat beterjesztője: Szabó Tímea. 

Az úgynevezett ellenzéki pártok meg méla bégetéssel legalizálják mindezt. Ahhoz sincs elég agyuk, hogy felmérjék: nem szolgálati autókra, óriásplakátokra kellene elszórni az amúgy is szűkös kereteket, hanem fel kellene építeni a média hátteret, hogy ők is eljussanak az emberekhez. A Fidesz erre építette fel a hatalmát és nagyon sikeresen csinálja ma is. A demokratikus (vagy mi) oldal meg vakarja a fejét és nem érti, miért nem működnek ingyen az internetes portálok, miért nem fejlődnek pénz nélkül a lapok, miért akar enni az újságíró, miért nem finanszírozza saját zsebből a működését a tényfeltáró újságírás. Például.

Az ország döglődik, a költségvetést foltozzák napról napra. De mi nem kérjük számon a költekezést, a rohadt sok pénzből átnevezett köztereket, utakat, a megalomán stadionokat, a Várba költözést, a randa szobrokra elszórt pénzt, a lopott zongorát, az ízléstelen festményeket, a megvásárolt palotákat, a képviselők bőven fizetésen felüli gazdagodását. Inkább fizetjük a legújabb agyrémet, az útdíjat. Olyan utak használatáért fizetünk, amelyeket a mi pénzünkből építettek. Azt mondta valamelyik kormánytag: nem érti a nyűglődést, havi 2 gombóc fagyi ára. Erre nincs mit mondani. Soha nincs, amikor a határtalan pofátlanság, a parttalan hülyeséggel párosodik. A nász végredménye itt van, a szemünk előtt.

Beiratjuk a gyerekünket 3 éves korban óvodába. Tudomásul vesszük, hogy felülről mondják meg, mit és miből tanulhat a gyerek. Felülről mondják meg, ki lesz az iskola igazgatója, ahová jár a gyerek. Felülről mondják meg, hogy kötelező a hittan. Felülről mondják meg, hogy ki kap közmunkát, ki nem. Felülről mondják meg, hogy egy csonkolt végtag visszanőhet. Felülről mondják meg, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Akkor sem, ha dolgozna, de nincs hol. Megvesszük a matricát. Nem megyünk vasárnap vásárolni. Nem rendelünk interneten sem. Nem kérdezzük: hol van Vida Ildikó? Mikor számol el a kitiltás okával? A kormány mikor számol el a korrupciós vádakkal? Nem kérdezünk semmit. Néha tüntetünk. Aztán már nem tüntetünk, mert a csőcselék átírja a gyülekezési törvényt. A csőcselék a parlamentben. Mi pedig hagyjuk. Mert nem találjuk azt az egyetlen közös pontot, amiben meg tudnánk állapodni. Marakodunk, hogy ki hová álljon a sorban. Hogy ki jöhet velünk, ki nem. Mi kivel megyünk, kivel nem. Aztán majd megunjuk. Hazamegyünk. 

Vagy nem megyünk haza. Összecuccolunk, hagyjuk a faszba az egészet. Megyünk a gyerek után, vagy a gyerek előtt. Normális országba, ahol dolgozhatunk. Ahol megélhetünk, ha dolgozunk. Ahol sok munkával emberi életet tudunk biztosítani a családunknak. Ahol nem írják át naponta a törvényeket, akár visszamenőleg. Ahol le lehet váltani a kormányt, ha korrupt. Ahol számon lehet kérni a politikuson a gyanús vagyonsosodást. Olyan országba, ahol a nálunk történtek századrészéért már az utcán lennének az emberek, börtönben a bűnözők. 

Tudom, nyavalygok. Fogok is. Újra és újra ordítani fogok, hogy mi a baj. Hátha megérti az is, aki eddig nem értette. És igen, ki fogok menni az utcára, ha kell. Akkor, ha olyan hív, aki elszámoltatná a bűnösöket. Normális, hozzáértő emberekből álló kormányt akarok! Működő, mégpedig jól működő közigazgatást, ügyészséget, hatóságokat, minisztériumokat, közoktatást, egészségügyet! Nem akarok éhező gyerekeket látni a hazámban! Nem akarok reménytelen helyzetben vergődőt látni! Megyek akkor is, ha előttem Gyurcsány megy, az egyik oldalamon Fodor, a másikon Bajnai, előttem meg Bokros, Kunczéval kézen fogva. Ha ők is azt akarják, amit én, ha képesek embereket megszólítani, megmozdítani, akkor megyek velük. De marakodni, huzakodni, vádaskodni nem megyek. Senkivel. Három dolgot akarok: munkát, kenyeret, demokráciát. A többit, ami még hiányzik, közös munkával létrehozzuk. De csak együtt megy, vagy sehogyan sem.

Ez van.

Meg gyurcsánybajnai. 

Forrás: orditok.blog.hu

fababuk.jpg

Az M0 és a bevezető utak fizetőssé tételének minden bizonnyal legnagyobb vesztesei a pestszentimrei lakosok.

Halmozottan hátrányos helyzetűek lettek. Ha egy imrei lakos, aki főállását tekintve ápolónő a Gyáli úti kórházban, be akart menni munkahelyére, eddig az Auchan mögötti úton simán feljutott az M5 bevezető szakaszára, majd kilenc perc múlva bent volt munkahelyén. Most végigmegy a Nagykőrösi úton, kicsit tötyörög a Nagybani piacnál, többszöri lámpaváltással átjut a Méta u. szintjén, és innen már csak egy-két csomópontoz kell leküzdenie, ha a használtcik piacnál rá akar hajtani a díjmentes M5-re.

Rengeteg autóssal fog találkozni, nem csak imreiekkel, hanem mindazon gyáliakkal, akik korábban az M5-Gyál csomópontot használták. Közben a pestszentimrei otthon ülő, dolgozgató lakosai szívják az egyre rosszabb levegőt, kipufogó-gázokat, és gondolkoznak azon: miért alakult ez így?

Azért mert Kucsáknak kényelmesebb volt egy igent nyomnia a parlamentben, mint észérvekkel elmagyaráznia frakciótársainak az ötlet tarthatatlanságát. 

Azért mert Ughynak fel kellett volna vállalnia a konfrontációt a fővárosban, és a pártközpontban, de nem tette.

Azért mert Lévainak, az ellenzék által kikényszerített Testületi ülésen, nem a napirend elhalasztása mellett kellett volna szavaznia, hanem az egész rendszer elutasítása érdekében.

Persze mindhárman jóval félmillónál többet keresnek politikusi mivoltukból következően, és mint tudjuk a pénz nagy úr, nem kockáztatjuk. Megjegyezzük, voltak más településen "tökös képviselők" akik komolyan vették a „nép” képviseletét, és nem hűséges pártkatonaként akartak szolgálni egy hadurat, annak állandósulni látszó csatáiban.

Nem lesz könnyebb a Kisfaludy utca mentén élő és autózó lakótársaink sora sem, mert kétségtelen, hogy az egyetlen lehetőség a Nagykőrösi út elkerülésére a gyáli lakosok számára ez az útvonal. Ön is folytathatja a sort, és elküldheti majd napi észrevételeit a Lőrinci Magazinba.

Addig is egy lehetőség:

Amikor budapesti létére megveszi a Pest megyei matricát (bár ki sem teszi autóját Budapestről), fogadja meg, hogy soha többet nem szavaz a Fideszre, vagy az általa támogatott jelölt személyére.

Méltatlanná váltak az Ön képviseletére!

fizetos-m0.jpgTérképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek. Az új rendszerben segítenek eligazodni a megyei térképek, ezeknek köszönhetően az autósok felmérhetik, mely úthálózati szakaszokon jogosultak egy adott megyei matricát használni. A térképek elérhetők, letölthetők a kormany.hu, a nemzetiutdij.hu, az utinform.hu weboldalakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. táblákkal segíti az autósokat. Ezek az M1, M3, M7 Budapestről kivezető szakaszain az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek majd arra, hogy mekkora távolságot követően következik a fizetős autópálya-szakasz. Az M0-s autóúton az irányjelző táblák informálnak a díjköteles útvonal kezdetéről az arra való ráhajtás előtt, így az autósok a díjköteles szakasz előtti utolsó csomóponton keresztül elhagyhatják az autóutat. A közlemény szerint türelmi idő is segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.

A XVIII. kerületieket leginkább hátrányosan érintő rendelkezéseket a lakosság legnagyobb döbbenetére megszavazta a helyi fideszes országgyűlési képviselő Kucsák László is, aki annyira sem méltatta a választóit, hogy elmenjen a témában összehívott rendkívüli parlamenti ülésre. Ugyanígy nem vett részt a kerületi képviselő testületi ülésen sem, holott jelen helyzetben Ő lenne az egyetlen hivatalos személy, aki érdemben tehetne az ép belátással nehezen megmagyarázható pénzbeszedés megakadályozása ügyében.