Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. sze 30.

700 forinttal drágul a tankolás

írta: Lmagazin
700 forinttal drágul a tankolás

tankolas_kicsi.pngNagyüzembe kapcsolva működnek a benzinkutak Budapest XVIII. kerületében, mivel október elsejétől 13 forinttal nő az üzemanyag literenkénti ára. Pestszentlőrinc fideszes országgyűlési képviselője, Kucsák László támogatásával az elfogadott új jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az új szabályozás szerint emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, azaz a magyar autósok akkor fizetnek többet, ha olcsóbb lesz a kőolaj (!)

A XVIII. kerületiek által "Kucsák adónak" is nevezett holnapi emelkedéssel a benzin átlagára 339-340 forintra, a gázolajé 345-346 forintra nő – értesült piaci forrásokból az MTI. A benzin ára legutóbb ...

Tovább Szólj hozzá

benzin adóemelés pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. sze 26.

Ughy Attilához igazítják a Gergely naptárat.

írta: Lmagazin
Ughy Attilához igazítják a Gergely naptárat.

tv2-13970-12473700.jpg

Új szokás kezd kialakulni Pestszentlőrinc - Pestszentimre intézményeiben. 2016-ban már Ughy Attila polgármester időbeosztásához igazítják a Gergely naptárat.

A Gergely naptár az érvényben lévő naptárrendszerek közül a legelterjedtebb, amelyben  az időszámítás kezdete Krisztus születéséhez igazodik. Ez a naptár határozza meg, mikor van karácsony, húsvét, de iránymutatást ad a nemzeti ünnepek, népnapok és sok más, az életünket befolyásoló nappal kapcsolatban.

Ezen évezredes hagyományt rúgja most fel a város vezetése, amikor is azt kérte az önkormányzat a Piros iskola vezetésétől, hogy a Márton napi felvonulás ne november 11-én, hanem Ughy Attila polgármester távolléte miatt két nappal korábban, november 9-én legyen.

...
Tovább Szólj hozzá

márton nap arrogancia ughy attila fidesz-kdnp piros iskola

2016. sze 20.

Rendkívüli takarítást Budapesten!

írta: Lmagazin
Rendkívüli takarítást Budapesten!

20160902_164634_2.jpg

A köztisztasági vállalatok erővel történő államosítása óta Budapesten is elszaporodtak a szemetes, mocskos közterületek, amelyek sok helyen közegészségügyi veszélynek teszik ki az arra járó embereket. A fővárosi kukabevételek állami elvonása miatt nincs fedezete annak a 6-7 milliárd forintnak, amiből a város takarítását végzik, a kieső milliárdok pótlására egyetlen felelős vezető sem látja a megoldást. Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő elmondása szerint nyár óta több alkalommal is felhívta a főpolgármester figyelmét a közterületek állapotára, egyelőre mérsékelt sikerrel.

A belső kerületekben elsősorban a koszra, a patkányokra és a bűzös kapualjakra érkeznek tömegesen a panaszok, a külső ...

Tovább Szólj hozzá

főváros köztisztaság szaniszló sándor

2016. sze 19.

Halomi úti szappanopera

írta: Lmagazin
Halomi úti szappanopera

20160907_101427_2.jpg-Tovább fog ez tartani, mint a Szulejmán a tévében, van aki csak bosszankodik, de mi már nevetünk az egészen. Februárban elöntötte a házakat a szennyvíz, akkor nem segített senki, a fideszes képviselő a telefonját is ránk nyomta. Azóta jönnek, mennek a munkások, lakossági fórumon ígérik, hogy véglegesen rendbehozzák a beszakadt közművet, de csak barkácsolnak – mondta a Halomi utcai csőtörés egyik károsultja, amikor a véleményét kérdeztük arról, miért éppen iskola kezdésre estek neki újra a már kétszer helyreállított útburkolatnak.

Még nyár elején a helyszínen lévő építésvezető azt a tájékoztatást adta, hogy a csatornázási művek nem rendelkezett jó minőségű, a csatorna gázokra ellenálló csővezetékkel, emiatt a ...

Tovább Szólj hozzá

csőtörés xviii pestszentlőrinc pestszentimre

2016. sze 14.

Sok Hívő sem támogatja Orbán népszavazását

írta: Lmagazin
Sok Hívő sem támogatja Orbán népszavazását

ferenc_papa_orban.jpgSzinte minden jelentős alkalmat megragad Ferenc pápa a migrációval kapcsolatban, hogy a nemzetek és vezetőik nyissák meg szívüket és nyissák meg kapuikat. Még márciusban a Szent Péter téren megtartott audienciáján Izrael népének száműzetésének bibliai eseményeit idézve Ferenc pápa a most zajló migrációról beszélt. Nagyon sokan "a száműzetés tragédiáját élik át távol hazájuktól, szemükben romba döntött otthonaik látványával és szívükben a szeretteik elvesztése miatti fájdalommal" - mondta.

Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában a nehézségben élő embertársak állnak. "Nem szabad bezárni a kapukat" előttük - ismételte a közelmúltban is. A mai migránsok "a szabad ég alatt, élelem ...

Tovább Szólj hozzá

népszavazás katolikus Orbán Viktor Vatikán Ferenc

2016. sze 14.

Ufóhívő migránssal riogat Kucsák László

írta: Lmagazin
Ufóhívő migránssal riogat Kucsák László

spottle.png

Georg Spöttle „ biztonságpolitikai szakértőt látja vendégül Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő a Polgárok Háza elnevezésű fideszes rendezvényen.

A migrációról szóló esten, a német hadsereg nyugalmazott hadnagya, terrorizmus-szakértő osztja meg erősen vitatott nézeteit a hallgatósággal. Georg Spöttléről köztudomású, hogy a kilencvenes években több UFO-élményéről is beszámolt a német médiának. Állításai szerint földönkívüliek megbénították és egy „láthatatlan erővel elemelték az ágytól”, egyetlen injekció beadásával meggyógyították egy álmában keletkezett 7-10 centiméteres sebét. Szintén a kilencvenes években állította több újság tanúsága szerint, hogy az NDK-ban „több ezer ...

Tovább Szólj hozzá

agyhalál kucsák migráns fidesz-kdnp UFÓ

2016. sze 05.

23 kilométer bringaút épül

írta: Lmagazin
23 kilométer bringaút épül

ughy_noi_bringa.pngAz augusztus végén elfogadott fővárosi tervek szerint a XVIII. kerületből a Kettős Kőrös és a Szálfa utca nyomvonalán, részben a Péterhalmi erdő mellett kerekezve lehet eljutni Pesterzsébeten és Soroksáron át Csepelig, illetve a másik irányban Kőbányán és Rákospalotán át egészen Gödöllőig. Az Uniós forrásból megvalósuló 6,2 milliárd forint értékű pályázat ráadásul 100 százalékos támogatású, így a résztvevő kerületeknek egyetlen forintjába sem kerül. A hír valóban változást hozhat a XVIII. kerületiek számára, ahol a becslések szerint 10-12 ezer lakos közlekedne rendszeresen biciklivel, ha biztonságosak lennének hozzá a feltételek.

A várhatóan 2019-re elkészülő fejlesztésekkel kapcsolatban a pestlőrinci ...

Tovább Szólj hozzá

kerékpárút ughy attila xviii pestszentlőrinc pestszentimre