Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. júl 28.

18 ezer forinttal csökkenhetne az éves kukadíj!

írta: Lmagazin
18 ezer forinttal csökkenhetne az éves kukadíj!

szs iroda.jpegAz április elsejével államosított hulladékgazdálkodási rendszer korábban sohasem látott fejetlenséget okozott a települési szilárd hulladék szállítás területén. Miközben négy hónap alatt nem sikerült a lakossági szemétszállítási díjakról szóló csekkeket sem kézbesíteni a fővárosiak azzal szembesülnek, hogy más településekkel összehasonlítva aránytalanul magas a számukra fizetendő kukadíj.

Holott a méretgazdasági számítások alapján, mivel a leginkább korszerű szállítási és hulladékkezelési berendezések Budapesten vannak, továbbá itt a legrövidebb az egy háztartásra jutó szállítási útvonal semmi sem indokolja, hogy a fővárosiak fizessék az országban a legmagasabb szemétdíjat.

Szaniszló Sándor , ...

Tovább Szólj hozzá

fővárosi közgyűlés xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2016. júl 26.

Kínában járt Galgóczy Zoltán fideszes alpolgármester.

írta: Lmagazin
Kínában járt Galgóczy Zoltán fideszes alpolgármester.

nagyfal.jpg

A kínai népköztársaságba látogatott Galgóczy Zoltán Fidesz - KDNP-s alpolgármestert. 

Nyári utazási beszámolóink sorát Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel kezdjük. A kultúráért és közművelődésért is felelős városvezető hivatalos látogatáson járt Kínában. Galgóczy Zoltánt még júniusban kérdeztük utazásával kapcsolatban, a fideszes politikus levelünkre cikkünk megjelenéséig nem válaszolt. Így nem sikerült megtudnunk, hogy Pestszentlőrinc - Pestszentimre sokadik alpolgármestereként vajon milyen hivatalos céllal látogatott az ázsiai országba. Magyarázat hiányában így az utazásán készült fényképekből szemezgettünk olvasóinknak.

mao_ce_tung.jpg

  Galgóczy jó fideszes pártkatonaként tisztelgett Mao Ce Tung mauzoleumánál.

...
Tovább Szólj hozzá

titok alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre fidesz-kdnp Galgóczy Zoltán

2016. júl 12.

Egymás lábán állnak a postán

írta: Lmagazin
Egymás lábán állnak a postán

posta_sor_kicsi.jpgHat ablak helyett kettő mögött döcög az ügyintézés a Béke téri postahivatalban, ahol a nyári hőségtől egyébként is megviselt emberek átlag félórát várakoznak, hogy sorra kerüljenek. A lassú kiszolgálásra korábban is volt panasz, de a helyzet azóta romlott meg igazán, amióta bevezették a több tízmillióba kerülő, sorszámos ügyfélhívó rendszert, így már nem lehet csak úgy érkezési sorrend szerint az ablakhoz érni. Ha valaki azt gondolta volna, hogy a postai kiszolgálás nem lehet még katasztrofálisabb, ezek a napok alaposan rácáfolnak.  A nyári időszak beköszöntével ugyanis a postai dolgozók is kiveszik a jogosan járó szabadságukat, viszont a rendkívül alacsony munkabérek miatt lasszóval sem tudnak kisegítő munkaerőt ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz posta alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. jún 30.

Erősebbek lettek a lombzsákok

írta: Lmagazin
Erősebbek lettek a lombzsákok

lombzsak_kicsi.jpgÚj, önmagától lebomló lombzsákokat hozott forgalomba év elején a fővárosi hulladékkezelő cég, az FKF Zrt. A környezetvédelem fontossága miatt a terv még életszerű is lehetett volna, ám a kertvárosi házakban levágott zöldhulladék ideiglenes tárolására hivatott zsákok két-három nap alatt szétmállottak, még mielőtt a szemetesek elvihették volna. A kertművelőknek további bosszúságot jelentett, hogy harminc százalékkal drágábban is adják darabját, miközben az önkormányzatok többsége spórolásra hivatkozva megszüntette azt a gyakorlatot, hogy néhány zsákot ingyenesen biztosít a számukra.

- A senkivel sem egyeztetett áremelés és a selejtes kivitelezés miatt kifogást emeltem a főváros vezetésénél, a nehezen magyarázható ...

Tovább Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2016. jún 23.

Skinheadek előzenekara volt Kucsák László.

írta: Lmagazin
Skinheadek előzenekara volt Kucsák László.

kucsak3.png

Megdöbbentő levelet kapott szerkesztőségünk egy nyugdíjas kerületi zenepedagógustól. A levélíró arra hívta fel a figyelmünket, hogy Kucsák László, kerületünk fideszes országgyűlési képviselője egy skinhead zenekar előzenekaraként lépett fel egy kerületi rendezvényen.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

A XVIII. kerületi tévé, a TV18 2016 június 20-i adásában láttam a következőket, melyeket a tévé honlapjáról ki is fotóztam. (fotók csatolva)

Ha valaki nem látná jól, a képeken kerületünk országgyűlési képviselője Kucsák László látható egy színpadon. 

Ez a színpad a Vasvári napok programsorozat nagyszinpada, ahol Kucsák László és barátai zenekara a Historica nevű skinhead zenekar előzenekaraként ...

Tovább Szólj hozzá

náci skinhead kucsák lászló fidesz-kdnp

2016. jún 13.

„Pogányosok” Erdélyben és Kárpátalján

írta: Lmagazin
„Pogányosok” Erdélyben és Kárpátalján

13414532_1540992732876734_1347584892_n.jpg

A Budapesti Szakképzési Centrum Pogány Frigyes Szakközépiskolájának tanulói és oktatói a „Határtalanul” pályázat keretében Kárpátaljára és Erdélybe látogattak.

A diákok és oktatóik Erdélyben 6 napot töltöttek, melynek keretében, a csíkszeredai partnerintézménnyel közösen, felfedezték „Erdély ország” méltán híres nevezetességeit. Látogatást tettek, többek között, a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosnál, a Tordai-hasadék tájvédelmi körzeténél, Királyhágón (Erdély nyugati kapujánál), Fehéregyházán, Segesváron és Kolozsváron, melyet Erdély „fővárosaként” is emlegetnek.

A kárpátaljai út során, szűk 4 napban, megtekintették Nagydobrony és Kisdobrony falvakat, ahol lehetőségük nyílt a helyi magyar ...

Tovább Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre Pogány Frigyes

2016. jún 11.

Üresen állnak az önkormányzati lakások!

írta: Lmagazin
Üresen állnak az önkormányzati lakások!

onk_lakas.jpgMiközben négyszáznál is több nehéz körülmények között élő család vár a XVIII. kerületben évek óta önkormányzati bérlakás kiutalására, a legutóbbi tájékoztatás szerint immár 206-ra növekedett az üresen álló lakások száma. –Ezek az ingatlanok kellene otthont adjanak a kerületi igénylőknek, ezzel szemben már az önkormányzati lakások 15%-a parlagon hever! A lesújtó helyzet jól mutatja, hogyan viszonyulnak a kerület jelenlegi urai a rászorulókhoz, pedig ezek a családok ezernél is több gyermeket nevelnek – mondta Fehér Gábor, szocialista képviselő.

A másik szembeötlő adat Pestlőrincen, a jelenlegi bérlők lakbér és közüzemi díjhátralékainak drasztikus mértékű emelkedése. Míg 2010-ben ez az összeg az összes ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre Dömötör István