Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. már 25.

A bíróságokra is saját haverjaikat ültették a fideszesek.

írta: Lmagazin
A bíróságokra is saját haverjaikat ültették a fideszesek.

nyilvanossag_kep.jpg

Kizárólag fideszes politikusok jelöltjei lesznek úgynevezett ülnökök a XVIII. és XIX. kerületi bíróságokon, miután a kerületi önkormányzat egy napos határidővel írta ki a jelölést. Az ülnökök ott vannak a tárgyalásokon, elvileg beleszólhatnak az ítéletbe és belenézhetnek az iratokba is. 

Látott már bírósági tárgyalást személyesen, vagy a tévében? Feltűnt az a két ember, aki a bíró jobbján-balján ül és általában unatkozik? Ők az ülnökök, akik „nem hivatásos bíróként” vesznek részt az elsőfokú büntető-, illetve munkaügyi perekben eljáró bírói tanácsok munkájában. Nem csoda, ha nem tűnt fel a tevékenységük, hiszen jobbára meg sem szólalnak, csak csendben végigülik a tárgyalást. A pozíció ...

Tovább Szólj hozzá

hazugság átverés attila;ughy attila; Fidesz fidesz-kdnp XVIII.kerület

2015. már 21.

Hatalmas veszteséget hoz a vasárnapi zárvatartás

írta: Lmagazin
Hatalmas veszteséget hoz a vasárnapi zárvatartás

bezart_bolt.jpgA Népszabadság tájékoztatása szerint már 2011-ben felmerült a Fideszben az üzletek hét utolsó napján történő bezáratása, ám a miniszterelnökség által akkor megrendelt hatástanulmány eredménye visszatáncolásra kényszerítette a döntéshozókat. A szombat és a péntek után harmadik legforgalmasabb kiskereskedelmi nap kiiktatása ugyanis nemzetgazdasági szinten nem kevesebbet jelent, mint 12-13 ezer munkahely elvesztését, 160-180 milliárd forintnyi forgalom elmaradását, és hozzávetőlegesen 50 milliárd forintnyi állami adóbevétel kiesését!

Úgy tűnik, négy éve a második hivatali idejét megkezdő Orbán adminisztráció még mutatott némi fogékonyságot a józan ész irányába, ám mára az illiberális hatalomgyakorlás számára nem ...

Tovább Szólj hozzá

üzletek alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2015. már 18.

Kucsák nem kíváncsi az ügynökökre.

írta: Lmagazin
Kucsák nem kíváncsi az ügynökökre.

  10669.jpg

Kedden szavazott a Parlament az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló LMP-s javaslatról. A javaslat elbukott. Kerületünk fideszes képviselője, Kucsák László nem támogatta az indítványt.

Sokadik alkalommal szavazott az országgyűlés arról, hogy megismerhetővé váljanak az állambiztonsági múlttal kapcsolatos iratok. Ismét bebizonyosodott az a mindenki előtt közismert tény, hogy a Fidesz ellenzékben még teljes mellszélességgel kiállt az állambiztonsági anyagok teljes nyilvánosságra hozása mellett, amióta azonban kétharmados parlamenti többség birtokában van, ebben az ügyben is (sok korábbihoz hasonlóan) megtagadta önmagát.

Az ügy ismét aktuális, hisz egyre több jel mutat arra, hogy az ország ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés besúgó spicli alkalmatlanság kucsák lászló

2015. már 15.

Egy évre is bezárhatják a vasárnap engedély nélkül kinyitó üzleteket

írta: Lmagazin
Egy évre is bezárhatják a vasárnap engedély nélkül kinyitó üzleteket

kucsák m1.JPGEgészen az utolsó napokig szigorították a fideszesek a vasárnapi nyitva tartás szabályait, a drákói szigor alól lényegében csak a gyógyszertárak, a piacok, az éttermek, a pályaudvari és a reptéri üzletek mentesültek. A kizárólag pékárut és tejterméket árusító egységek vasárnap 5 és 12 között állhat a vásárlók rendelkezésére, 6 és dél között működhetnek a kisebb virágosok és újságárusok is.

A 200 négyzetméternél kisebb üzletek éjszaka és a hét utolsó napján akkor nyithatnak ki, ha a tulajdonos, vagy a családtagjai állnak be a pult mögé. A fideszes mentalitásra jellemző módon azonban testvér és élettárs nem számít családtagnak ebben az esetben sem.

Nem jártak jól a csomagszállító vállalkozások sem, ...

Tovább Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló boltbezárás

2015. már 15.

Március 15-re emlékezett a kerületi demokratikus ellenzék

írta: Lmagazin
Március 15-re emlékezett a kerületi demokratikus ellenzék

img_8962.jpg

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek kerületi demokratikus ellenzéki pártok és civil szervezetek a Kossuth téren.

A megemlékezésen Szaniszló Sándor fővárosi képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. A Himnusz elhangzását követően dr. Gyuricza Péter egyetemi tanár mondott ünnepi beszédet. Gyuricza beszédében rámutatott, hogy a demokratikus értékeket képviselő pártok, és a civil társadalom magára maradt március 15-vel, mivel.a kormány láthatóan nem tud mit kezdeni vele. A szónok beszédében kifejtette, hogy az 1848-as ifjak követelései talán soha nem voltak olyan aktuálisak, mint napjainkban. (A teljes beszéd a bejegyzés végén olvasható)

A megemlékezésen koszorút helyeztek el Kunhalmi Ágnes ...

Tovább Szólj hozzá

március 15 liberálisok demokratikus ellenzék szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre MSZP Demokratikus Koalíció Kunhalmi Ágnes Együtt2014 Párbeszéd Magyarországért

2015. már 12.

Felújítás után Ferihegyig közlekedhet a 3-as Metró

írta: Lmagazin
Felújítás után Ferihegyig közlekedhet a 3-as Metró

metro.jpg

Óriási fejlődést hozhatna a XVIII. kerületiek számára, ha belátható időn belül megvalósulna az a napokban megjelent BKV közlemény, amely szerint elkezdték a 3-as Metró repülőtérig való meghosszabbításának a tervezését. Pestszentlőrinc előző vezetése rendszeresen kezdeményezte a Fővárosnál a szükséges döntések meghozatalát, ám a BKV folyamatos vesztesége és a 4-es metróberuházás elindítása hátrasorolta a kék földalatti vasút ügyét.

- A mai napon tárgyaltam a BKV vezérigazgatóságán, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy még ebben az évben elkezdik a 3-as vonal korszerűsítését. Ha minden a terv szerint alakul és megérkezik a kormány által ígért támogatás is két év alatt elkészül a beruházás. Ez idő alatt ...

Tovább Szólj hozzá

metró szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2015. már 12.

végre a megfelelő ember

írta: Lmagazin
végre a megfelelő ember

magyarzoli-k.jpg

Végre a megfelelő ember, Magyar Zoltán kapta a Nemzet Sportolója címet, ellentétben a nemrégen megüresedett hely betöltésekor tartott választással. Akkor a "nemzet doktora" kapta meg a címet, amit akkori tudósításunkban erőteljesen bíráltunk is. Zoltán kétszeres egyéni olimpiai, és háromszoros világbajnoki címe mellett szinte megszámlálhatatlan hazai és nemzetközi versenyt nyert, orvosként, állatgyógyászként is helytállt a civil életben. Hosszú ideje kötődik a kerülethez, gyógyítója, valódi orvosa volt kisállatainknak. Sajnos már nem tud személyesen közreműködni ma is működő lőrinci rendelőjében, hiszen a tornaszövetség elnökeként temérdek tennivalója van, hogy újabb sikerekhez segítse a magyar tornasportot.

Ez ...

Tovább Szólj hozzá