Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. nov 12.

Beválik, de pótolni kell a Gilice téri körforgalom jelzéseit

írta: Lmagazin
Beválik, de pótolni kell a Gilice téri körforgalom jelzéseit

korbeforgalom_cziffra_gyorgy_k.jpgMinden jel szerint megkedvelik a XVIII. kerületi autósok a Gilice téri körforgalom új haladási rendjét, ráadásul jelentősen felgyorsult a közlekedés a környéken, ami a reggeli rohanásban kifejezetten űdítő hatással jár. A kerületi önkormányzat tíz éven át kérte a Petőfi és a Cziffra utcai leágazások előtti rendszeres torlódások miatt elégedetlen gépjárművezetők nyomására az egyirányúsítást, de az arra járó buszokat üzemeltető BKV ellenállásán rendszeresen elbukott a javaslat.

Az átállás viszonylag zökkenőmentesen sikerült, az egyetlen zavaró körülményt a régi, záróvonalat jelző útburkolatok jelentik, ráadásul a lekanyarodást szabályozó ideiglenes, sárga útfestés több szakaszon is lekopott.

- Én is több ...

Tovább Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre gilice-tér

2015. nov 03.

A XVIII. kerületi demokratikus ellenzék tiltakozik Rogán Antal kerületi beszéde miatt.

írta: Lmagazin
A XVIII. kerületi demokratikus ellenzék tiltakozik Rogán Antal kerületi beszéde miatt.

 

w10943681_760003334090868_7437834306543623589_n.png
A tizennyolcadik kerületi ellenzéki pártok  értetlenül állnak az előtt a tény előtt, hogy a kerületi Fidesz éppen Rogán Antal,személyében találta meg azt a személyt, akit a novemberi főhajtásra, az 56-os forradalom eltiprásának évfordulójára meghívott.
 
2015. Magyarországán a Fidesz pártállami időket idéző intézkedések tucatját hozza: csak saját embereket enged független intézmények élére, legutóbb egészen a parlamentig vitte az adóügyek ellenőrzésére hivatott független intézmény vezetői posztját.Legújabban propagandaminisztériumot állítottak fel - az olcsóbb és hatékonyabb kormányzás jegyében. 
Náluk mindig az ellenkezője igaz annak, amit tesznek, amit mondanak. ...
Tovább Szólj hozzá

fidesz bojkott korrupció rogán antal fidesz-kdnp Pestszentlőrinc Korrupt tolvaj Rogán Antal

2015. okt 20.

Egyre kevesebb a női vezető Magyarországon

írta: Lmagazin
Egyre kevesebb a női vezető Magyarországon

noi_vezeto.jpgAz elmúlt öt évben nagyot csökkent azoknak a gazdasági társaságoknak az aránya, amelyekben nők is tulajdonosi vagy aláíró szerepet kaptak - írja az elemzésében az Opten Intézet. 2010-ben még a vállalkozások 61 százalékában volt női vezető, mára a nemzetközi kultúrát képviselő multicégeket leszámítva csak a hagyományos "női területeken", így a pedagógiában, a könyvelés területén és az egészségügyben őrzik a vezető pozícióikat a hölgy menedzserek.

- A fideszes kormányok alatt a női főnökök egyszerűen kimentek a divatból - hangzott el nemrégiben egy fővárosi gazdasági fórumon, aminek az a legfőbb oka, hogy a magyar gazdaság egyre nagyobb részét vonja irányítása alá a politika, amely a saját döntéshozó köreiből ...

Tovább Szólj hozzá

gazdaság fidesz vezetés

2015. sze 25.

Kerekesszékkel is legyen használható a Határ úti metró

írta: Lmagazin
Kerekesszékkel is legyen használható a Határ úti metró

hatar_ut_3i.jpg- Hiába építették ki az akadálymentes villamos és busz végállomásokat a Határ útnál, ha a metróhoz vezető lépcsőkön továbbra sem lehet kerekesszékkel lejutni - mondta Borbély Jánosné, aki a mozgásában akadályozott férjét segítette le éppen a metróhoz.

A kerekesszékkel közlekedők szervezetei évek óta ostromolják a fővárosi illetékeseket az ügyben, mivel a kék metró vonalán öt megálló is van, amelyek lényegében kirekesztik a közösségüket ezen állomások igénybe vételéből. Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő hivatalos megkeresést küldött az ügyben a főpolgármester részére, amelyet a kérés közérdekűségére tekintettel az alábbiakban közreadunk.

Budapest Főváros Főpolgármestere

Tarlós ...

Tovább Szólj hozzá

fővárosi közgyűlés szaniszló sándor 3-as metró

2015. sze 21.

Ismét fura utakon a szippantós autók

írta: Lmagazin
Ismét fura utakon a szippantós autók

szippanto_15k.jpgÓriási botrány tört ki két éve, amikor a híradók nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyeken  a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft (FTSZV) gépjárművei példátlan környezet rombolást okozva szennyvízet, fáradt olajat és az emberi egészségre nagy veszélyt jelentő nehéz fémeket ürítettek a Cséry telep talajába. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a vállalat legfelső vezetőinek tudtával óriási mennyiségű veszélyes anyag került a XVIII. kerületi és a gyáli talajvízbe. A veszélyes anyagok szállításából az FTSZV közel 300 millió forintot vételezett be, de a feljelentések szerint a vállalat könyveiben a talajba öntött anyagot úgy jelenítettek meg, mintha lerakóba szállították ...

Tovább Szólj hozzá

szennyvíz szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre ftszv

2015. sze 17.

Kézben cipelik a kerekesszéket

írta: Lmagazin
Kézben cipelik a kerekesszéket

hatar_ut_3i.jpgEgy év késlekedést követően lassan utolsó heteibe érkezik a Határ Úti metró környékének a rendbetétele. A fővárosi honlap tájékoztatása szerint "a 42-es, az 52-es villamos és az 50-es villamosok végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, az utasok a FUTÁR utastájékoztató berendezéseiről tájékozódhatnak az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasbiztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó  gyalogosaluljáró előtti terület is a peronéhoz hasonló díszkőburkolatot kap."

- Ami készül valóban látványos, csakhogy a tervezés során kifelejtették a határ úti metró ...

Tovább Szólj hozzá

metró főváros szaniszló sándor

2015. sze 09.

Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

írta: Lmagazin
Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

dugo_kicsi.jpgKifejezetten rosszul indult a tanévezdés a budapesti autósok számára, mivel szervezési okok miatt szinte az összes nyárra tervezett útfelújítás megcsúszott, emiatt az őszre torlódott útlezárások rendkívül sok bosszúságra adnak okot. Ám ezúttal a külső kerületek számára is bőven jut "Tarlós átkából".

Pestszentlőrincen valamiért éppen iskolakezdésre időzítve alakították át a Gilice téri körforgalmat egyirányúvá és ezekben a napokban kezdték el a Margó Tivadar és a Baross utca kereszteződésében lévő körforgalom kiépítését is. A forgalmas útkereszteződés kiesése minden eddiginél nagyobb káoszt okoz a kerület közepén, a helyzet nyolc óra környékén szinte reménytelen. A torlódások szomszédságában 14 ...

Tovább Szólj hozzá

útfelújítás xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre