Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. aug 27.

Vidéki cég ügyel a kerületi intézményekben.

írta: Lmagazin
Vidéki cég ügyel a kerületi intézményekben.

mutyi.jpg

Budapesttől 140 kilométerre lévő céget bízott meg a Városgazda az intézmények műszaki ügyeletének ellátásával. A teljesen abszurd szerződés több millió forintjába kerül az adófizetőknek.

A 2010-es nyertes választások után, az új (fideszes) önkormányzati vezetés a zászlajára tűzte ki, hogy a kerületben felszámolja az általa vélt korrupciót. Az önkormányzati cégek működését tisztává és átláthatóbbá fogja változtatni. Megszünteti az alvállalkozókkal való kapcsolatot, minden kivitelezési feladatot saját embereivel/munkavállalóival fog elvégeztetni.

A feladat elvégzésébe azonnal belefogott - természetesen egy teljesen egyedi és egyoldalú elképzelés alapján -, és elküldte az ellenséges, vagy ellenségesnek ...

Tovább Szólj hozzá

mutyi alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre fidesz-kdnp

2015. aug 24.

Csak a fideszes körzetben nem „csalták el” az útfelújítást

írta: Lmagazin
Csak a fideszes körzetben nem „csalták el” az útfelújítást

Helyenként csaknem egy méterrel keskenyebbek lettek az utcák a XVIII. kerületben a csatornázás utáni újraaszfaltozáskor. Másutt csatornafedők állnak ki az útburkolatból. A kivitelezők egyike Mészáros Lőrinc cége, amely a CDM konzorcium tagjaként a legtöbbet nyerte a fővárosi csatornázáson.

keskeny_utca.jpg

 fotó:Földi D. Attila /Népszabadság

Hogy az ördögbe lehetséges ez? – fakadt ki Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere a májusi testületi ülésen, „tűrhetetlennek” nevezve a pestszentlőrinci Körös utca úthelyreállítását. A csatornázás után elkészült új út ugyanis 90 centiméterrel keskenyebb lett a réginél. A hiányzó széleket egyszerűen felszórták murvával.
A Zilah utcában szintén „elloptak” ugyanennyit az ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz polgármester lopás lebukás lenyúlás harácsolás lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; kucsák lászló elmúltnyócév Mészáros Lőrinc

2015. aug 04.

Sitthegyek az uniós építkezés szomszédságában

írta: Lmagazin
Sitthegyek az uniós építkezés szomszédságában

fkf_meta_kicsi.jpgFolyamatosan érkeztek a lakossági panaszok a csapadékmentes nyári hetekben a Méta utca melletti, valakik által odahordott építési törmelékekről felszálló por miatt.  A Méta és a Besence utca sarkán egy fővárosi beruházás keretében egy újrahasználati központ épül, sokan azt gondolták ide tartozik a szomszédos 3 ezer négyzetméteren folyó nagy zajjal és porral járó kőtörő tevékenység is.

Megkeresésünkre Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke egy helyszíni bejárás keretében az uniós forrásokból létrejövő környezetvédelmi központ működtetését végző Fővárosi Közterületfenntartó Vállalat vezérigazgatójával felmérték a helyzetet.

- Megtudtuk, hogy a fővárosi építkezés ...

Tovább Szólj hozzá

fkf szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2015. júl 30.

Törmelékhegyek a Méta utcában

írta: Lmagazin
Törmelékhegyek a Méta utcában

meta_u_kicsi.jpgNéhány éve még Mercedes autószalont álmodtak a Méta és a Besence utca sarkán lévő földterületre, aztán közbejött a gazdasági válság és a szép tervek helyett mindenféle ipari és építési törmelék lerakatává silányult a nagy átmenő forgalmat bonyolító környék.

A Gloriett lakótelepiek panasza különösen szeles időszakban élénk, ilyenkor az szemet bántó sitthegyek mellett a telepről felszálló port is nyelni kényszerül, aki arra jár. Közvetlenül a Méta út mellett zöldséges és büfés vállalkozás üzemel, a kavargó por megtelepszik az eladásra szánt ételeken is.

A lakók elmondása szerint számos alkalommal értesítették a pestlőrinci önkormányzatot, hogy valamit tenni kellene az ügyben, de csak a sitthegyek ...

Tovább Szólj hozzá

szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre méta utca

2015. júl 13.

Az emberek véleményére kíváncsi Kunhalmi.

írta: Lmagazin
Az emberek véleményére kíváncsi Kunhalmi.

img_9534.jpg

Rendhagyó fogadóórát tartott Kunhalmi Ágnes, a kerület országgyűlési képviselője a Lőrinci Piacon. A nagy sikerű rendezvény időpontjának közlését az önkormányzati média megtagadta.

Kellemes nyári idő fogadta azokat, akik szombaton Kunhalmi Ágnes rendhagyó fogadóórájára látogattak a Lőrinci Piacra. A kerület országgyűlési képviselőjére rengetegen voltak kíváncsiak. Kunhalmi Ágnes szerint az emberekben nagyon nagy az igény arra, hogy politizáljanak, elmondják a véleményüket. Az is tény, hogy nagyon nyomasztja őket az a helyzet, ami Magyarországon kialakult. Ez elnyomja a kreatív energiákat. Kunhalmi szerint nem csak akkor kell az emberek véleményét meghallgatni, amikor a szavazataikat kérik.

A fogadóórán új elemként ...

Tovább Szólj hozzá

cenzúra demokratikus ellenzék pestszentlőrinc pestszentimre MSZP fidesz-kdnp Kunhalmi Ágnes sütő nagy zsolt

2015. júl 10.

Beintenek az üvegzsebnek

írta: Lmagazin
Beintenek az üvegzsebnek

kucsák m1.JPGA fideszes többséggel együtt Kucsák László is megszavazta 2015.07.06-án az információszabadságról szóló törvény módosítását. A döntéssel a kormány azokat kívánja - nem is titkoltan - ellehetetleníteni, akik a közpénzek útját szeretnék követni, mostantól a fénymásolás költségein túl az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét is megfizettetik, ha az adatigénylés teljesítése aránytalan mértékű munkával jár. Az aránytalan igénybevétel tényét maga a megkérdezett szervezet állapítja meg, ahogy azt is, hogy összegszerűen mekkora az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költsége.

Az érdeklődőknek semmilyen lehetősége nem lesz a felszámolt ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz korrupció pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2015. júl 08.

Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

írta: Lmagazin
Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

lego3.jpgHárom helyszínen, egyhetes turnusokban várja a nyáron a LEGO szerelmeseit a Kockajáték tábor. Az IBS OC június 22. és július 10., a Millenáris július 13. és július 31., míg a XVIII. kerületben a Sztehlo iskola július 13. és augusztus 7. között ad otthont a rendezvénynek.

A tábor ötletét az adta, hogy magam is nagy rajongója vagyok a legózásnak. Egészen kicsi gyerekként szerettem bele ebbe a játékba, és ez a szenvedély azóta is tart. Nyáron sokféle tábor várja a gyerekeket, de ehhez hasonló még nem volt, márpedig az egyik legbiztosabb módja, hogy lekössük a gyerekek figyelmét az az, ha egy nagydoboz legót adunk a kezükbe –mondta Ruzsa István, a Kockajáték club lőrinci táborának ötletgazdája, szervezője.

Az első ...

Tovább Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre legó tábor Rúzsa István