Hamar megtalálta zsák a foltját új barátait Mester László és Mogyorósiné Pécsi Ildikó.

Több mint négy éven keresztül soha nem jelent meg semmi pozitív hír Mesterről, a Városkép nevű Fidesz pártlapban. Ha mégis írtak róla, akkor szinte mindig a bűnügyi rovatban. Változnak az idők, az önkormányzati választásokon nagy szolgálatot tett Mester és Pécsi Ildikó a kerületi Fidesznek.  Ughy hálája  nem maradt el, hiszen Mesterék árulása segítsége nélkül ma már nem Ő lenne polgármester.

 Minap egy igazán beszédes képre bukkantunk a szóban forgó sajtótermékben. Mester és Pécsi Ildikó máris igazi biodíszletté nőtte ki magát a Fideszben. Mester0301.jpg

Sokaknak feltűnt a kampány alatt, hogy Mester rendre Fidesz melletti standon kampányolt minden piaci napon.

mesterfidesz vagott.jpg

mesterfidesz2.jpg

Akkor még csak találgatások szintjén ment a pletyka, hogy Mester miért akarja megtorpedózni a baloldali összefogás jelöltjeit. Arról suttogtak, hogy az árulókat  Mesteréket anyagilag érdekeltté tették a rombolásban. Nem tudjuk csak azt, hogy Mester és Mogyorósi együtt léptek ki az MSZP-ből, és együtt küzdöttek a baloldali összefogás jelöltjei ellen. Mindenesetre voltak akik a piacon táblákra írva adtak nyilvánosságot véleményüknek.

mester tunti.jpg

Különösen érdekes, hogy Mester közvetlenül a kilépése előtt még mindenáron elnöke akart lenni a kerületi MSZP-nek.

Gratulálunk Mester Lászlónak és Mogyorósi Ildikónak, hogy ilyen hamar sikerült új barátokat és új narancs köpönyeget találniuk.

 

internettax.jpg

Az utóbbi hónapok legnagyobb utcai megmozdulását váltotta ki a Fidesz kormány által tervezett internetadó bejelentése. Sokan talán nem is gondolnák, de a Fidesz javaslata családonként akár 90 ezer forint többletet jelenthet éves szinten.

A kormány által benyújtott javaslat értelmében 150 forintos adót vetnének ki az interneten elért forgalom után gigabiteonként. Szakértők szerint  ebből 200 milliárd forint bevételre tenne szert a kabinet. Az összeg nagyságát talán jobban megértjük ha tudjuk, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság becslése szerint 2 millió 213 ezer internet előfizetés van az országban. Így nincs más dolgunk, mint a beszedni tervezett adó mennyiséget elosztani az internet előfizetések számával. A kapott összeg hajmeresztő, 90 ezer 375 forint. Ekkora adóval terhelnék az internet előfizetéseket évente. 

A kormány javaslatának komolytalanságát mi sem jelzi jobban, mint hogy a fidesz frakció azonnal jelezte, 700 forintban maximalizálná a fizetendő adó mértékét. (A hétfő reggelre való tekintettel most nem kívánunk azzal foglalkozni, vajon mennyire komolyan megalapozott az a javaslat, amely ekkora változtatásokat elbír) Amennyiben ez a verzió kerül elfogadásra, az is 8400 forint éves terhet ró minden internetezőre, 

Ismerve a korábbi rutint, mely szerint a kétharmad amit kitalál azt átveri csak egy kérdés marad: vajon Kucsák László megszavazza az újabb sarcot?

 

 

 

Lmagazin 2014.10.22. 09:40

a hét kérdése

_facsal_k_1413963587.jpg_697x328

Lmagazin 2014.10.15. 08:12

Egységbontók

egysegbontok.jpgNézegetem az önkormányzati választási eredményeket a XVIII. kerületben, és el vagyok keseredve. Mert lehetett volna egészen másként is. Mint a szomszédban, a tizenkilencedik kerületben, vagy a huszadikban. Ahol valóban létrejött a baloldali erők összefogása.

Mert a megosztottság nem csak a leginkább támogatott jelölt győzelmi esélyét csökkenti, de elbizonytalanítja a választókat, és sokakat távoltart a szavazástól. Nem értik a dolgot. Akkor most mi van? Miért is indulnak ugyanazon oldalról többen is? Baj van valamelyikükkel?

A választók azt már megszokták, hogy a szavakban igen kemény ellenzékiként fellépő LMP valójában sokkal inkább a Fidesz segédcsapata, mint ellenfele. Meg is látszott a mostani választási eredményükön. Jövőbeni pozíciójukat már az sem fogja erősíteni, ha Shiffer majd naponta átkozza ki Orbán Viktort és kormányát. Mert a választók rájöttek, hogy a nyilatkozatokat és a tetteket nem a szándék, hanem azok tényleges hatása, eredménye minősíti.

És így van ez a többi, magát regisztráló jelölt esetében is.

Ha valaki dacból, bizonyítási vágytól vezérelve, vagy közvetlen környezete biztatására, esetleg nyomására felvállalja a kialakuló összefogás megbontását, bizonyára nem számol annak következményeivel, vagy vakhitű. Pedig a közelmúlt tapasztalatai bebizonyították, hogy a Fidesz ellenében magányos bozótharcosként senkinek nem sikerülhet a győzelem. Viszont egy kerület szenvedheti hosszú időn keresztül az önfejű cselekedet következményét.

Úgy hiszem, ezzel a választással a kerületben most zárult le igazán egy korszak. És a búcsú igencsak dicstelenre sikeredett.  

IMG_0512.JPG

Ughy Attila fideszes polgármester a jelek szerint nem ki nem állhatja a nyilvánosságot és a kritikát. Az éj leple alatt sunyiban ellopatta azt az óriásplakátot, amelyen törvénytelenül költött nasizásának bizonyítékaival szembesítették a kerület lakosságát.

Sajtótájékoztatót tartott tegnap a Magyar Liberális Párt helyi képviselő-jelöltje, Popper Gábor. A politikus egy, a Thököly út és Üllői út sarkára felállított óriásplakát előtt arról beszélt, hogy Ughy Attila törvénytelenül használta az önkormányzat bankkártyáját, és fizette ki nassolásait és luxus éttermi fogyasztásait. Ughy saját maga is elismerte, a költekezésekről sok esetben nem hozott számlát, mégis arra kötelezte beosztottjait, hogy számolják el törvénytelen költekezéseit. A liberális politikus arról is beszámolt, hogy a demokratikus közösség egy közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzatnak, amelyben azt kérték, a Polgármester hozza nyilvánosságra mikor és mire költötte a kerületiek pénzét. A kerületi önkormányzat ezt - bár a jogszabály kötelezi rá - megtagadta.

A sajtótájékoztatót követően a kerületi önkormányzat által a helyszínre küldött közterület felügyelők jelentek meg a helyszínen, akik megpróbálták elbontatni az Ughy törvénytelenségeit bemutató óriásplakátot. Miután a helyszínen kiderült, hogy az egyenruhásoknál erre vonatkozóan nincs határozat, némi vita és a sajtó jelen lévő képviselőinek köszönhetően távoztak a helyszínről. 

 

Az éj leple alatt gyáván ellopták a táblát.

2014-10-10-1462[1].jpg

Mivel törvényes módon Ughy Attila nem tudott megszabadulni a cselekményével szembesítő plakáttól ismét bűncselekményre utasította beosztottait. Ezúttal nemes egyszerűséggel ellopatta a táblát. Ma hajnal 4 után, az éjszaka sötétjét kihasználva a helyszínen megjelentek a Városgazda Nonporifit Zrt kollégái, akik nemes egyszerűséggel levágták a táblát és elvitték.  (A cselekményről készült videót hamarosan nyilvánosságra hozzuk). Így ma már csak a táblát tartó oszlopok árválkodnak a helyszínen. 

Emlékeztetőül az RTL Klub Ughyt leleplező híradó bejátszása: 

 

Bejegyzés:

Szerkesztőségünk ezúton fejezi ki sajnálatát és együttérzését azon Városgazda kollégákkal kapcsolatban, akiket éjszakai munkavégzésre rendeltek be, és olyan megalázó helyzetbe kényszerítettek, hogy nekik kellett ellopniuk Ughy Attila helyett a neki kínossá vált óriásplakátot!

 

 

vadász.jpgSzervezett hajtóvadászat keretében próbálják a XVIII. kerület fideszes képviselői megakadályozni, hogy a baloldali aktivisták elvihessék a szórólapokat a kertvárosi postaládákig. Az első támadást néhány napja személyesen Ughy Attila, fideszes polgármester intézte, egy 71 éves nyugdíjas ellen, aki egy olyan szórólapot terjesztett amelyen az a tényadat szerepelt, hogy az önkormányzati hitelkártyát saját javára forgató polgármester  négy év alatt csaknem 100 millió forint fizetést vitt haza. Ughy az önkormányzati kocsival követte egy darabig a hölgyet, majd felelősségre vonva feljelentéssel és nyolc év (!) börtönnel fenyegette meg a megilletődött szemere telepi nyugdíjast.

Az atrocitások ezt követően gyorsultak fel, Pestszentimrén és Erzsébet Bélatelepen két nap alatt öt esetben szorították falhoz a szórólapozókat és hívták ki a rendőrséget. Szemtanuk elmondása szerint a riasztott rendőrök percek alatt a helyszínre értek, miközben betörések és rablások esetén két-három óra az egyenruhások kivonulási ideje. Mivel a szórólapok igazat tartalmaztak a rendőrök minden esetben igazoltatták a feljelentőket és az önkénteseket is, ám egyéb intézkedésre egyszer sem került sor.

A megfélelmítést szerdán Lévai István Zoltán fideszes alpolgármester folytatta, aki Pestszentimrén az ellenfele vejének a kezéből próbálta indulattól vezérelve kitépni a tájékoztatókat. Lévai hazaérve belátta, hogy túllőtt a célon, emiatt becsületére mondva még aznap bocsánatot kért a támadás miatt.

Az ellenfelek legázolási taktikája csütörtökön érte el a csúcspontját, amikor a megtermett Dömötör István fideszes képviselő és a kereszténydemokrata Szarvas Attila előbb megrángattak, majd a temetőig kergettek két fiatal baloldali önkéntest, akik a lezárt területen találtak nagy nehezen menedéket. A sértettek önbíráskodás miatt feljelentést tettek a kiérkező rendőröknél. Erzsébet telepen az agresszivitásáról jól ismert Dömötörnek nem ez volt az első támadása, a közelmúltban egy helyi fiatalembert szeretett volna életviteli tanácsadásban részesíteni, de akkor a tettlegességig fajuló akcióban Ő húzta a rövidebbet.

A baloldali ellenzéki szövetség pártjai felhívták a XVIII. kerületi rendőrség figyelmét a súlyos és korábban példa nélküli atrocitások megelőzésére kérve, hogy határozottan állják útját a testi sértések elkövetésének.

19.bango-margit.jpg

Bangó Margit, Kossuth díjas előadóművész műsorával ér véget a demokratikus ellenzék kerületi kampány körútja.

Bangó Margit, továbbá Tarlósi Gyula és zenekarának koncertjével ér véget a demokratikus ellenzék kampánya a kerületben. Az elmúlt közel két hónapban Szaniszló Sándor, a 9 demokratikus párt szövetségeként létrejött kerületi demokratikus összefogás polgármester jelöltje és képviselő jelöltjei több lakossági fórumon, és számtalan utcafórumon ismertették meg programjukat a kerületiekkel. Ezeknek leglényegesebb elemei, hogy megerősítik a kerület közbiztonságát, ismét felállítják a feloszlatott városőrséget, tisztességgel befejezik a csatornázást és gyermekorvosi ügyeletet hoznak létre a kerületben.

A demokratikus ellenzéki pártok szeretettel várnak mindenkit 2014. október 11.-én szombaton 15:30-kor a Havanna lakótelepen, a Kondor Művelődési Ház mellett ahol egy koncerttel köszönik meg a kerület lakosságának a támogatást.