Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2017. feb 07.

Jahn Ferenc kórház: havi 800 ezer a fideszes havernek

írta: Lmagazin
Jahn Ferenc kórház: havi 800 ezer a fideszes havernek

jahn_pater.jpgEgy ország emlékszik rá, hogy tavaly, november 27-én egy öt napos holttestet találtak a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház kilencedik emeleti mosdójában. Az ügynek azóta sincs felelőse, holott utólag kiderült a kórházi takarításért egy vállalkozás havi 17 millió forintot tesz zsebre.

-Az eset után megpróbáltunk utána járni, mire költik kórházban a gyógyításra kapott állami pénz. Kiderült, hogy tavaly szeptemberben a Dél-Pesti Kórház két nap alatt lezavart egy közbeszerzést „kommunikációs szolgáltatásokra” havi 800 ezer forint értékben, amit Deutsch Tamás régi cimborája Szabó László, korábbi fideszes helyettes államtitkár cége nyert el. 800 ezer forintból két orvost lehetne felvenni a kórház sürgősségi osztályára, ahol ...

Tovább Szólj hozzá

xviii pestszentlőrinc pestszentimre jahn ferenc kórház

2017. feb 01.

Jelentős előny Kunhalminál!

írta: Lmagazin
Jelentős előny Kunhalminál!

Az elmúlt napokban megjelent közvélemény kutatások mind azt mutatják, hogy az MSZP egyértelműen az ellenzék vezető ereje lett. A legrfissebb fővárosi kutatás további adatokat is megmutat. Kerületünk legnépszerűbb politikusa Kunhalmi Ágnes.

A Publicus Intézet Vasárnapi Hírek megbízásából készült január közepén készült felmérése  megerősítette azt a már decemberben mért eredményt, amely szerint az ellenzéki pártok közül az MSZP egyértelműen átvette a vezetést. 

2017_01_ppref.png

A Publicus Intézet mérését erősítette a Zavecz Researc legfrisebb felmérése is.

Budapesten komoly fölényben van az ellenzék.

A Publicus Intézet által Budapesten végzett kutatás eredménye szerint a fővárosban lényegesen kisebb a Fidesz-MSZP közötti ...

Tovább Szólj hozzá

vezetés népszerűség ismertség Pestszentlőrinc Kunhalmi Ágnes 18 kerület pestsze

2017. jan 18.

Az atommutyi és Kucsák. Sokba kerül ez az embereknek.

írta: Lmagazin
Az atommutyi és Kucsák. Sokba kerül ez az embereknek.

paksmatt_1.jpg

Magyarország dacol a fejlődő világ trendjével, és jó ideig nem engedélyezi szélerőművek építését. Az ok egyszerű, védeni kell az oroszokkal kötött atom mutyit. Kucsák László persze ezt is támogatja.

Pár napja új sorozatot indítottunk, amelyben az idei parlamenti szezon kezdetéig áttekintjük, hogy milyen botrányos döntések születtek 2016-ban a tisztelt házban. Sorozatunk első részében azt mutattuk be , hogy miként támogatta mindenben Kucsák László Matolcsy György több száz milliárdos ámokfutását. Jelen cikkünk a megújuló energiák magyarországi ellehetenítésének szomorú történetét dolgozza fel.

Paksi bővítés

A 2014-es parlamenti választásokat előtt döntött úgy a kormány és a fideszes többségű parlament, ...

Tovább Szólj hozzá

lopás mutyi paks alkalmatlanság kucsák lászló fidesz-kdnp

2017. jan 17.

Befagytak az önkormányzati lakások

írta: Lmagazin
Befagytak az önkormányzati lakások

havanna_haz.jpg206 kerületi család lakhatási problémáját oldhatná meg belátható időn belül a pestlőrinci városvezetés, ha akarná, mivel a megszerezhető információk szerint ennyi üres ingatlannal rendelkeznek már huzamosabb ideje. A lakásokra volna igény bőven, mivel csaknem ötszázan várakoznak évek óta önkormányzati segítségre. Közülük sokan a hirtelen megugró deviza törlesztő részletek miatt vesztették el az otthonukat, közel ugyanennyien pedig teljesen esélytelenek arra, hogy tulajdont szerezzenek. Az utóbbi két évben ráadásul a bérleti díjak a duplájára emelkedtek, egy jobb minőségű kerületi kétszobás lakásért rezsi nélkül már 110-130 ezer forintot kell havonta fizetni, amihez hozzájön még kéthavi kaució is.

Ebben a helyzetben ...

Tovább Szólj hozzá

lakás alkalmatlanság xviii dömötör istván pestszentlőrinc pestszentimre

2017. jan 11.

Hideg tantermekben ülnek a diákok a Gulnerban

írta: Lmagazin
Hideg tantermekben ülnek a diákok a Gulnerban

fazos_iskolas.pngTöbb szülő egybehangzó állítása szerint a fűtési rendszer akadozása miatt a pestlőrinci Gulner Általános Iskolában három napja fáznak a diákok. Az iskola tájékoztatása szerint már négy-öt éve kérik a fűtésért felelős, több műszaki beavatkozáson átesett gázkazán cseréjét, mert tudni lehetett, hogy csak idő kérdése a lerobbanása. Úgy tűnik ez be is következett, ráadásul az év legdermesztőbb napjaiban. Az Ughy Attila fideszes polgármester által vezetett városháza tájékoztatása szerint tudtak a problémáról, három éve rendszeresen is tervezik a kazáncserét, csak mindig "közbejött valami sürgetőbb feladat, ami elvitte a forrást".

A gyerekek napok óta 16-17 fokos tantermekben ülnek, a félgőzzel működő fűtési ...

Tovább Szólj hozzá

fagy diákok ughy attila pestszentlőrinc pestszentimre Gulner Gyula Általános Iskola

2017. jan 09.

Ellopták az ország aranytartalékát?

írta: Lmagazin
Ellopták az ország aranytartalékát?

  image1.PNG

Matolcsy György vezette jegybank eltüntette az ország aranytartalékát, számolt be róla több hírportál is. A szakértők egyetértenek abban, hogy ilyenre még sosem volt példa. 

Par napja robbant a hír, amely szerint a fideszes Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank aranytartaléka nulla forint. A HVG írása szerint november végén, még 110 millió eurónyi, (34 milliárd forintnyi) aranytartaléka volt az országnak. A lap írása szerint ezzel egyidejűleg a nemzet tartalékai is 7 éves mélypontra estek.

Vajon mit szól ehhez Kucsák László?

A kérdést jogosan teszik fel egyre többen. A szerkesztőségünk az elmúlt napokban több felháborodott olvasói levelet kapott, amelyek arra keresik a választ, vajon miért hagyják a fideszes ...

Tovább Szólj hozzá

lopás matolcsy aranytartalék kucsák lászló fidesz-kdnp

2016. dec 18.

Ughy Attila szerint mercedesz terepjáróval járnak a tanárok.

írta: Lmagazin
Ughy Attila szerint mercedesz  terepjáróval járnak a tanárok.

ughy_2.jpg 

A kerületi pedagógusoknak a Zila kávéházban rendezett ünnepségen Ughy Attila, példátlan módon alázta meg a pedagógus társadalmat.  

2016. december 13-án a Zila kávéházban rendezte az önkormányzat azt az összejövetelt, ahová a kerületi pedagógusokat, intézményvezetőket várták. Kerületünk első embere szokásához híven ezúttal is késett, majd beszédét a következő mondatokkal kezdte:

Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ja hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén.

A fenti kijelentéssel kapcsolatban a szerkesztőségünknek nyilatkozó ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz megalázás ughy attila pestszentimre alkalmatlanság ughy méltatlan Pestszentlőrinc XVIII