tüntetés nav.jpgA hírek szerint szorongásos tünetekkel jár-kel a XVIII. kerületi városházán Kucsák László kormánypárti képviselő, aki kétségbeesetten próbálja felderíteni, vajon hány helyi pedagógus kíván részt venni a szombatra meghirdetett fidesz ellenes demonstráción. 

A magyar közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), tüntetést szervezett a Emberi Erőforrások Minisztériuma elé, hogy így tiltakozzon a kormány jövő évi költségvetési javaslata ellen - jelentette be Galló Istvánné. A PSZ elnöke azt mondta: amennyiben a büdzsét a jelenlegi formájában fogadják el, az a gyermekszegénység további romlásához vezet és katasztrofális helyzetbe hozza a köznevelés teljes rendszerét, az óvodáktól az iskolákig, kollégiumokig és a szakmai szolgáltatásokat nyújtó intézményekig.

 

A XVIII. kerületben Kucsák szénája különösen rosszul áll, ugyanis egykori pályatársai nem tudják neki elfelejteni, hogy korábbi iskolaigazgatóként az Országgyűlésben megszavazta az összes törvényjavaslatot, ami hozzájárult az oktatási rendszer szétveréséhez. Néhány hónapja maga Hoffmann Rózsa is elismerte, hogy a pénz elvonásokkal évtizedekre visszavetették a közoktatás színvonalát, ennek ellenére Kucsák bocsánatkérésére hiába várnak a pedagógusok. Sőt a kerületi intézmény vezetőknek tartott legutóbbi értekezleten a neki szegezett balhét egyenesen a jelen nem lévő  Klikk előljáró nyakába varrta, akire könnyen lehet, hogy hamarosan az áldozati bárány szerepe vár.

kucsak.jpg"Ebből nagy baj lesz b**meg Laci, utcára fognak vonulni az emberek" szembesítette keresetlen őszinteséggel Kucsák László,  pestszentlőrinci fideszes képviselőt az egyik veterán iskola igazgató. A balhé az oktatási vezetők számára tartott eligazításon tört ki amikor kiderült, hogy átmenetileg egyetlen forint központi forrással sem számolhatnak az iskolák, mert bedőlt a Kucsák által is megszavazott Klikk. Az állami iskolákat működtető Klebensberg központ bukását elsők között éppen Hoffmann Rózsa ismerte el néhány hónappal ezelőtt, ám a fekete levest, ami totális pénzhiányban és zűrzavarban mutatkozik meg ezekben a hetekben nyeletik le a pedagógusokkal szerte az országban.

A tanárok kirohanásától megszeppent Kucsák Lászó életösztönét mindenesetre dícséri, hogy a felelősséget azonnal a jelen nem lévő helyi Klikk vezetőre, Hományi Tamást tolta, akinek a sorsa így minden bizonnyal megpecsételődött. A Hományival munkakapcsolatban lévő forrásaink egyöntetüen állítják, hogy a kerületi vezető a kezdetektől tudatában volt a lehetetlen küldetésének, bár az iskolákon segíteni nem állt módjában mindig türelmesen meghallgatta a tanári karból özönlő panaszáradatot. Az alig harmincévesen kinevezett, a kerületi fidesszel kiváló kapcsolatot ápoló fiatalember - bár nem követett el jelentős hibát -  távozni kényszerülhet azért, hogy Kucsák legalább részben elkerülje az arcvesztést.

Lmagazin 2014.11.14. 19:09

4 év panama

„Panama! Panama! Oh micsoda példák!
Az árvák házából kilopták a téglát! 
A kincstári lovak szájából a szénát! 
Még a munkálatok megkezdése előtt
egy egész telepről lelopták a tetőt!”

(Illyés Gyula: Éjféli meditáció
A legfelső emeleten) 

 

tüntetés nav.jpgRészben közzétette az USA nagykövetsége a korrupció árnyékával küszködő fideszes vezetők kitiltásának az okát. A nagykövetség képviselői 2013 októberében a mezőgazdasági áfacsalások és a fideszes haveroknak kedvező trafikrendszer átalakítása miatt találkoztak a NAV képviselőivel. A NAV képviselői nem tudtak kielégítő választ adni a nagykövetség által felvetett kérdésekre, amelyek arra is vonatkoztak, hogy Fidesz-közeli emberek és cégek kaptak-e trafikokat.

Az ügy folytatásaként decemberben a nagykövetség képviselői egy amerikai mezőgazdasági cég által felvetett korrupciós gyanúra kérdeztek rá, akiket jól megzsaroltak. A cég már 2012-ben jelezte a problémáit a NAV-nak, de a helyzet nem változott.

Idén januárban a nagykövetség munkatársai találkoztak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium munkatársaival, és aggodalmuknak adtak hangot

  • a mezőgazdasági áfacsalás,
  • az intézményesült korrupció,
  • a közérdekű bejelentők védelme és
  • a külföldön folytatott korrupt üzelmekről szóló törvény (FCPA) be nem tartása

ügyében. A minisztériumban azt mondták nekik, hogy forduljanak az adóhatósághoz és a belügyminisztériumhoz, illetve rendőrséghez.

A hírek szerint Orbánékat nem az aggasztja amiről már mindenki tud, hanem a kilátásba helyezett újabb amerikai kitiltások, amelyek során esetleg fény derülhet immár egy-egy korrupciós ügylet
szereplőinek a viselt dolgaira is. 

Lmagazin 2014.11.12. 08:04

az anyatigris vízuma

vida.jpg

Nem hozott túl sok sikert a NAV elnökének az USA nagykövetségen ejtett tegnapi rajtaütése. Az viszont legalább kiderült, valami haszna mégis csak van néha a HírTv stábjának, tolmácsolhatott az elnök asszony és az amerikai ügyvivő között. Mivel a többszemközt lezajlott beszélgetésen nem jutottak sokkal közelebb Vida kitiltásának részleteihez, Goodfriend ügyvivő azt tanácsolta, ha valóban meg akarja tudni a részletesebb indokokat, adjon be vízumkérelmet. Első felindulásában a NAV feje határozottan ki is jelentette, beadja a kérelmet.

Mára a helyzet megváltozott. Ügyvédjével meghányták vetették a dolgot, és úgy döntöttek, kár az energiáért, úgysem tudnak meg semmit. Érdekes pálfordulás. Bár lehet, valóban igaza van Vidának. Mi a csudának adjon be vízumkérelmet, minek töltögessen mihaszna papírokat, mikor úgysem utazhat. Meg egyébként is utálja az államokat. Meg még a végén esetleg valóban kiderül valami nemvárt dolog.

Azért, ha én Vida Ildikó lennék, minden adószedő anyatigrise, és tudva tudnám, tigris létemre ma született bárányként vagyok ártatlan mindenféle korrupciós ügyben, csak venném a fáradságot. Ha valóban olyan nagyon kényes lennék a becsületemre, na meg az általam képviselt állami intézmény hírnevére, mégis csak beadnám azt az amerikai vízumkérelmet.

valasztas_hu.jpg

Vasárnap ismét az urnákhoz várják Pestszentimre szavazóinak egy részét. A 63-as számú szavazókörben megismétlik a választást. A körzetet október 12-én Ferencz istván, a demokratikus ellenzéki összefogás jelöltje nyerte meg. 

Egy fideszes beadvány eredményeként a kerületi választási bizottság 4:3-as szavazataránnyal november 9-i dátummal elrendelte a szavazás megismétlését Pestszentimre 63-as szavazókörében. A voksolás megismétlésére azért kerül sor, mert a Fidesz - KDNP utólagos beadványában arra hivatkozott, hogy a szavazókörbe delegált megfigyelőinek a szavazás napján nem tűnt fel, hogy a szavazást súlyosan befolyásoló esemény történt. A kormánypárt beadványa felettébb érdekes, hisz a hivatalos iratokból megállapítható,  hogy 2014. október 12-én rendkívüli esemény nem történt, a szavazást félbe nem szakították, rendkívüli eseményről szóló jegyzőkönyvet a nap folyamán egyetlen egy esetben sem vettek fel.  Az eseményekre később másként emlékező delegáltak is aláírták a nap végén a szavazást lezáró jegyzőkönyvet.

Az utólagos nyilatkozat megtétele arra enged következtetni, hogy a választások végeredményének ismeretében döntött a választási bizottság delegált tagja egy bizonytalan tartalmú nyilatkozat megtétele mellett. Jogászok egybehangzó állítása szerin ez az eljárás pedig a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás Ve. által is védett alapelvét súlyosan sérti

A tét nagy

A körzetben és az érintett szavazókörben is Ferencz István, a demokratikus ellenzék közös jelöltje szerzett több szavazatot. Az eredmény azonban még változhat, és a furcsa eljárás eredményeként akár a fideszes jelölt ölébe is hullhat a mandátum. 

 

 

HVB_Csabafi2 001.jpg

 

Lmagazin 2014.11.03. 20:50

bunda, bunda!

Mit szólna Ön ahhoz, ha a tulajdonában levő gazdasági társaság megbízott vezetője a vállalkozást egyáltalán nem szolgáló dolgokra, hanem személyes hobbijára, például a lepkegyűjtésre szórná ki számolatlanul az Ön vállalkozása pénzét? Gondolom, azonnal útilaput kötne a talpa alá, és az elszórt milliók visszaszerzése érdekében még perre is menne.

Akkor vajon miért nem tesszük szóvá, miért nem próbálunk tenni az ellen semmit, hogy az ország első számú vezetője parancsára a miniszterelnök hobbija érdekében állítson be jelentős nagyságú közpénzt  az ország költségvetésébe a mamelukok testülete, és szórja is el az egyre növekvő összegeket, évente immár többszáz milliárdot?

focifej1.jpg

 

Felháborító, hogy a költségvetésben jelentősen növekszik a sportcélokra – alapvetően a profi sportra – tervezett összeg, miközben az évente csaknem százmilliárdos nagyságrendben újratermelődő adósságheggyel küszködő egészségügy „jobbítására” jövőre 2014-hez képest mindössze 28 milliárd forinttal több juthat. A „hatalmas” növekedés nem éri el az infláció szintjét, így beláthatjuk mennyire lesz jobb helyzetben 2015-ben az egészségügy.

Úgy tűnik azonban, mintha nem a magyar lakosság általános egészségi szintje lenne fontos kormányuknak. A brutális támogatásokkal megcélzott réteg ugyanis mindössze néhány ezer ember. És ezek egy része nem is a polgártársunk. Tényleg úgy gondolja a miniszterelnök, hogy az afrikai, vagy közel-keleti országok harmad- negyedvonalából nagy pénzért ide szerződtetett futballisták fogják majd ismét felvirágoztatni valaha szebb napokat látott futball-nemzetünket? Aligha. Viszont igen sokba kerülnek ezek a „profi” labdarúgók, az ehhez szükséges pénzt elő kell hát teremteni valahonnét. Így aztán a sportfogadásból beszedett adóösszegek után most már az internetes szerencsejátékok adójából befolyó összegek is a versenysportot fogják gazdagítani.

Másrészt spórolni is kell, hogy eleget lehessen költeni a sportra! Ezért sem kapja meg az oktatás és az egészségügy azt a minimális összeget, ami az elfogadható színvonalhoz szükséges lenne. Ezért kell például a reumatikus jellegű betegségekre használt gyógyszerek, krémek nagy része után teljes térítési díjat fizetni a betegeknek a patikában, hisz nem telik a gyógyszerek támogatására. Így aztán a kisnyugdíjas eldöntheti, rendesen étkezik a következő hónapban, és akkor fájni fog mindene, vagy megveszi a gyógyszereket, és csak a gyomra fáj majd - az éhségtől.

Tudom, a Fidesz-hívők azt mondják, kétharmaduk van, törvényesen ők határozhatják meg az ország céljait, ennek tudatában szavazott a Fideszre a többség, szinte az egész nemzet. Csakhogy ez ordas hazugság! A szavazásra jogosult választók kisebbsége, 28 % döntött úgy, kormányozzanak tovább. Abban viszont biztos vagyok, ha előre megmondják mit és hogyan akarnak csinálni, melyek lesznek kormányzásuk kiemelt területei, valójában hogyan gondolkodnak az állampolgári jogokról, a gazdaságról, a verseny tisztaságáról, korrupcióról - nemhogy kétharmaduk nem lenne, még a többségük is kérdésessé vált volna.

az írás a "Füstölgő" c. blogon jelent meg