Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. máj 02.

Újabb 60 milliárd stadionokra

írta: Lmagazin
Újabb 60 milliárd stadionokra

felcsut_stadion_07.jpg- Azért kell ennyi stadion, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok - válaszolta újságírói értetlenkedésre Kucsák László fideszes képviselőtársa a parlament folyosólyán a minap. Minden bizonnyal komolyan is gondolta a kórházak stadionokra való lecseréléséről szóló új országimázs gyakorlatba ültetését, mivel a 2017-es költségvetési törvény újabb 62 milliárd forint közpénzt irányoz elő stadionok megépítésére!

Legnagyobb tétel az Olimpiai Központ megépítése 36 milliárdból, 8 milliárd jutna a többi kiemelt sportág létesítményeire. A szombathelyi stadionra 5,6 milliárdot, a Diósgyőrire 3,8 milliárdot, az Ilovszky arénára 1 milliárdot, míg a Bozsik stadion következő ütemére 500 millió forintot irányoztak elő.

...

Tovább Szólj hozzá

kórház stadion alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. ápr 29.

Szakadt lépcsőket kerülgetnek az iskolások

írta: Lmagazin
Szakadt lépcsőket kerülgetnek az iskolások

kucsak_vorosmarty.jpgHatalmas összegből, mintegy 1,3 milliárd forint brüsszeli forrásból újíthatott meg hat általános iskolát és öt óvodát a helyi hatalom Pestlőrincen a tavalyi évben, a szülőknek és az ott dolgozó pedagógusoknak mégsem felhőtlen az öröme. A Kastélydombi iskola felújítását követően kiderült, hogy nagyobb esőzések alkalmával a tantermek armatúrájából és az elektromos kapcsolók egy részéből esővíz folyik ki, emiatt áramtalanítani is kellett az épületet. Nem sokkal jobb a helyzet a százmilliókért év végén átadott Vörösmarty iskolában sem, ahol közel fél év alatt sem sikerült sort keríteni a hibásan kivitelezett, a tanulók számára rendkívül balesetveszélyes lépcsősor kijavítására.

- Évtizedek óta tudjuk, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

vörösmarty alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. ápr 28.

Indul a 3-as metró korszerűsítése

írta: Lmagazin
Indul a 3-as metró korszerűsítése

szs_riport_k_1.jpgÓriási összegből, mintegy 137,5 milliárd forintból kezdődik a hármas metró korszerűsítése ősszel, a folyamatban lévő közbeszerzési eljárások lezárultával. A beruházás XVIII. kerületi vonatkozása, hogy Szaniszló Sándor szocialista képviselő lobbizása eredményeként sikerült elérni, hogy a Határ úti metróállomás kijáratai a nagyobb forgalmú megállókhoz hasonlóan akadálymentes felvonóval legyenek felszerelve, megkönnyítve ezzel a mozgásukban korlátozott utasok közlekedését.

- A munkálatok eredményeként lecserélik a síneket, az áramelosztó rendszert és új burkolatot kapnak az állomások. A modern mozgólépcsők pedig a beépített hangnyelő elemeknek köszönhetően csendesek és ellenállóbbak lesznek az ...

Tovább Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre mertó

2016. ápr 27.

Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

írta: Lmagazin
Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

 

kucsakmatolcsy_1.jpg

Jegybanki botrány ide vagy oda, a fideszes és KDNP-s képviselők, köztük Kucsák László kedden másodszorra is ötmilliós fizetést szavaztak meg Matolcsy Györgynek. Schiffer András szerint viszont nem fizetésemelés jár neki, úgy véli, egy civilizált országban rabszíjon vinnék el a jegybankelnököt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint fel sem merülhet, hogy Matolcsyt a kormányfő törvényesen meneszthetné.

A   j egybank-botrányok   ellenére is megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége, hogy Matolcsy Györgynek ötmilliós legyen a jövőben a fizetése, és kedden másodszor is elfogadták a fideszes, KDNP-s képviselők az Alkotmánybíróság által a titkosítások miatt alkotmányellenesnek ítélt és megsemmisített ...

Tovább Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság matolcsy kucsák lászló fidesz-kdnp

2016. ápr 23.

Szárazon úsznak az iskolások

írta: Lmagazin
Szárazon úsznak az iskolások

kastelydomb.jpgTizenöt osztály, hozzávetőlegesen 300 diák maradt úszás lehetőség nélkül, immár hat hete, mivel kényszerűségből bezárták a Kastélydombi uszodát. Húsvét előtti pénteken meghibásodott a tanmedence vízforgató berendezésének egyik panelje, amit javítani kellett volna, illetve beszerezni hozzá a szükséges automatikát. Csakhogy az alvállalkozó, aki évekig karbantartotta az uszoda berendezéseit belefáradt a Kastélydombi uszodát üzemeltető Városgazdánál halmozódó ki nem fizetett számláiba és röviddel a meghibásodás előtt búcsút mondott a társaságnak.

A pestszentimrei szülők elmondása szerint a tanácstalan önkormányzati cég három hét után küldött ki egy villanyszerelőt aki szétszerelte, amit lehetett de megoldást nem ...

Tovább Szólj hozzá

uszoda pestszentimre alkalmatlanság városgazda zrt

2016. ápr 19.

Legfőbb gondjaink az oktatás, a korrupció és a bizalomhiány

írta: Lmagazin
Legfőbb gondjaink az oktatás, a korrupció és a bizalomhiány

kunhalmi.jpg

Beszélgetés Kunhalmi Ágnessel

Egy politikus esetén nem baj, ha elegáns, ha képben van a megjelenés jelentőségével, ha tudatosan használ beszédtechnikákat. Ön ilyen előtanulmányokat is végzett, drámatagozatos gimnáziumba is járt, sőt, a színművészeti pályával is kacérkodott. Később politológiai és kommunikációs tanulmányokat is folytatott. Ezek nyilván mind hasznára válnak most, törvényalkotóként.

A politikusi létben fontosak a tanulmányok, de legalább ilyen fontosak a gyökerek is. Ezek együtt nagyon sokat formálnak az emberen, a belső hitén, ami végső soron előreviszi. Az önkifejezés tudatossága sokat segít, persze. A gimnázium alatt még kerestem az utamat. Sokat segített a családi légkör is – sokszor ...

Tovább Szólj hozzá

felelősség szakértelem bizalom alkalmasság pestszentlőrinc pestszentimre MSZP Kunhalmi Ágnes 18 kerület

2016. ápr 18.

Még nagyobb csőtörés a Halomi úton

írta: Lmagazin
Még nagyobb csőtörés a Halomi úton

halomi_csat_3_k.jpgSehogy sem sikerül az illetékeseknek megbírkózni a Halomi utca környéki ingatlanokat a közelmúltban, vasárnap reggel szennyvízzel elárasztó csőtörés következményeivel. A csaknem másfél hónapja bekövetkezett eset óta - amelyről korábban beszámoltunk - láthattunk a bajban magukra hagyott családokat, gödör által elnyelt szippantós autót, egy véglegesnek hitt helyreállítást, majd néhány napja egy újabb méretes összeomlást.

- A helyszínen nyilatkozó építésvezető elmondása szerint az újabb kiterjedt csőtörés amiatt következett be, mert a márciusi helyreállítás időpontjában a csatornázási művek raktárából elfogytak a nagyobb áteresztő képességgel rendelkező, vastag falu vezetékek, emiatt azt a döntést hozták, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

csatorna alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre