Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. máj 09.

Ha törvényes, akkor művészet is lehet

írta: Lmagazin
Ha törvényes, akkor művészet is lehet

graffiti_kicsi_kicsi.pngMeglepődve nézték az arrajárók a minap, vasárnap délután a Nefelejts utca egyik buszmegállójában a kerítést elmélyülten graffitiző fiatalokat. A munka csak akkor szünetelt egy-két percre, amikor a Csillag utcai megállóba megérkezett egy BKV busz.

- Mindenki lelassít minket látva, mivel graffitizni nem éppen legális tevékenység, de mi ezt engedéllyel tesszük - mondta a szerkesztőségi tagunknak az egyik fiatal hozzátéve, hogy rendőrjárőr is igazoltatta őket kicsivel korábban. A helyi fiatalemberek barátok, egyikük pestszentimrei, az Ő ötlete volt, hogy felkeressék az ingatlan tulajdonosát azzal, hogy saját költségükre szívesen feldobnák a meglehetősen unalmas tégla kerítését. A lakóknak megtetszett az ötlet, az egyezséget ...

Tovább Szólj hozzá

graffiti xviii pestszentlőrinc pestszentimre

2016. máj 09.

Nyílt levél Kucsák Lászlónak Bayer Zsolt meghívása kapcsán.

írta: Lmagazin
Nyílt levél Kucsák Lászlónak Bayer Zsolt meghívása kapcsán.

kucsak_bayer.png

Kucsák László, kerületünk fideszes képviselője a szélsőséges mondatairól, és adóelkerüléséről elhíresült Bayer Zsoltot hívta meg vendégként. Ennek kapcsán egy kerületi értelmiségi írt nyílt levelet a képviselőnek, amelyet most változtatás nélkül közlünk.

 

"Tisztelt Képviselő Úr!

Ön egykor iskolaigazgató volt. Ebben a minőségében a jövő nemzedék testi, szellemi fejlődéséért, nevelésében vállalt felelősséget. Az iskolák feladata az is, hogy a magyar anyanyelvet őrizze, ápolja. Ez személyes példamutatást jelent.

Ön a katedrát parlamenti székre cserélte. Azt ígérte, hogy egy kerület polgárainak érdekeit, boldogulását fogja érvényre juttatni. Ön ezt eddig elmulasztotta megtenni. Ön egy szavazógép. ...

Tovább Szólj hozzá

csalás hazaárulás kucsák lászló Fidesz Bayer Zsolt Kucsák bayer

2016. máj 06.

Táncévzáró a Sportkastélyban

írta: Lmagazin
Táncévzáró a Sportkastélyban

vorosmarty_zene_2_kicsi.jpg„A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket.” – ezzel a Sebő Ferenc idézettel rendezték meg immár a tizenkettedik rendhagyó táncgálát a Vörösmarty iskolások. Az elmúlt évek során a rendezvény kinőtte az iskola tornatermét, de teltház volt a pestszentimrei sportcsarnokban is, ahol az iskola minden osztálya saját, zenés-táncos darabbal lépett fel. Köszöntőjében az iskola igazgatója, Pásztor Józsefné megköszönte a szülőknek a művészet támogatását, méltatásában a tánc a mai világban sem lett divatja múlt, annak ellenére, hogy nem szükséges hozzá mobiltelefon, vagy internet. Sőt a tanulók előadásában ugyanolyan eleven és erőtadó, ...

Tovább Szólj hozzá

pestszentlőrinc vörösmarty xviii kucsák lászló

2016. máj 02.

Újabb 60 milliárd stadionokra

írta: Lmagazin
Újabb 60 milliárd stadionokra

felcsut_stadion_07.jpg- Azért kell ennyi stadion, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok - válaszolta újságírói értetlenkedésre Kucsák László fideszes képviselőtársa a parlament folyosólyán a minap. Minden bizonnyal komolyan is gondolta a kórházak stadionokra való lecseréléséről szóló új országimázs gyakorlatba ültetését, mivel a 2017-es költségvetési törvény újabb 62 milliárd forint közpénzt irányoz elő stadionok megépítésére!

Legnagyobb tétel az Olimpiai Központ megépítése 36 milliárdból, 8 milliárd jutna a többi kiemelt sportág létesítményeire. A szombathelyi stadionra 5,6 milliárdot, a Diósgyőrire 3,8 milliárdot, az Ilovszky arénára 1 milliárdot, míg a Bozsik stadion következő ütemére 500 millió forintot irányoztak elő.

...

Tovább Szólj hozzá

kórház stadion alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. ápr 29.

Szakadt lépcsőket kerülgetnek az iskolások

írta: Lmagazin
Szakadt lépcsőket kerülgetnek az iskolások

kucsak_vorosmarty.jpgHatalmas összegből, mintegy 1,3 milliárd forint brüsszeli forrásból újíthatott meg hat általános iskolát és öt óvodát a helyi hatalom Pestlőrincen a tavalyi évben, a szülőknek és az ott dolgozó pedagógusoknak mégsem felhőtlen az öröme. A Kastélydombi iskola felújítását követően kiderült, hogy nagyobb esőzések alkalmával a tantermek armatúrájából és az elektromos kapcsolók egy részéből esővíz folyik ki, emiatt áramtalanítani is kellett az épületet. Nem sokkal jobb a helyzet a százmilliókért év végén átadott Vörösmarty iskolában sem, ahol közel fél év alatt sem sikerült sort keríteni a hibásan kivitelezett, a tanulók számára rendkívül balesetveszélyes lépcsősor kijavítására.

- Évtizedek óta tudjuk, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

vörösmarty alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. ápr 28.

Indul a 3-as metró korszerűsítése

írta: Lmagazin
Indul a 3-as metró korszerűsítése

szs_riport_k_1.jpgÓriási összegből, mintegy 137,5 milliárd forintból kezdődik a hármas metró korszerűsítése ősszel, a folyamatban lévő közbeszerzési eljárások lezárultával. A beruházás XVIII. kerületi vonatkozása, hogy Szaniszló Sándor szocialista képviselő lobbizása eredményeként sikerült elérni, hogy a Határ úti metróállomás kijáratai a nagyobb forgalmú megállókhoz hasonlóan akadálymentes felvonóval legyenek felszerelve, megkönnyítve ezzel a mozgásukban korlátozott utasok közlekedését.

- A munkálatok eredményeként lecserélik a síneket, az áramelosztó rendszert és új burkolatot kapnak az állomások. A modern mozgólépcsők pedig a beépített hangnyelő elemeknek köszönhetően csendesek és ellenállóbbak lesznek az ...

Tovább Szólj hozzá

xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre mertó

2016. ápr 27.

Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

írta: Lmagazin
Kucsák újra megszavazta Matolcsy 5 milliós fizetését!

 

kucsakmatolcsy_1.jpg

Jegybanki botrány ide vagy oda, a fideszes és KDNP-s képviselők, köztük Kucsák László kedden másodszorra is ötmilliós fizetést szavaztak meg Matolcsy Györgynek. Schiffer András szerint viszont nem fizetésemelés jár neki, úgy véli, egy civilizált országban rabszíjon vinnék el a jegybankelnököt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint fel sem merülhet, hogy Matolcsyt a kormányfő törvényesen meneszthetné.

A   j egybank-botrányok   ellenére is megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége, hogy Matolcsy Györgynek ötmilliós legyen a jövőben a fizetése, és kedden másodszor is elfogadták a fideszes, KDNP-s képviselők az Alkotmánybíróság által a titkosítások miatt alkotmányellenesnek ítélt és megsemmisített ...

Tovább Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság matolcsy kucsák lászló fidesz-kdnp