Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2016. feb 09.

Laci, Te tudod, honnan van a pénz??????

írta: Lmagazin
Laci, Te tudod, honnan van a pénz??????

cof_1.jpgMagyarország legcivilebb civiljei - a Civil Összefogás Fórum (CÖF)  - 3 év alatt 620 millió forint adományt szedett össze, melyet a magyar kormány éltetésére, békemenetekre és mindenki más lejáratására költött. Ezeknek az adományoknak járt utána néhány magyar újságíró. Mivel konkrét adatokkal, az átláthatóság jegyében nem szolgált az újságírók számára Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán, Bayer Zsolt, Fricz Tamás és Bencsik András szervezete, ezért a CÖF honlapján feltűntetett több száz hazai és határon túli szervezetnél kezdték meg a kutatást. Az eredmény magáért beszél: a CÖF honlapján is feltüntetett támogatóknak fogalmuk sincs róla, hogy pénzelték volna a szervezet!

A Magyar Pumi Klub vezetője az ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz lenyúlás pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2016. feb 04.

Nyílt levél a KLIk helyi urához.

írta: Lmagazin
Nyílt levél a KLIk helyi urához.

10965799_5f6ba266d218ef7390bbcd154e847b0c_wm.jpg

Országszerte tüntetések zajlottak a kormány oktatási rendszerével szemben. A pedagógus társadalom és a szülők közösen mondták ki, hogy a kormány által az oktatási rendszerre erőltetett központosítás megbukott.

Az ügyben elindult a kormányzati verkli is. Hományi Tamás, a kerület tankerületi igazgatója egyeztetni hívja a pedagógusokat mára.A kerületi MSZP frakcióvezetője ennek kapcsán nyílt levelet tett közzé internetes oldalán , amelyet mi is leközlünk. (Az önkormányzati média eddig sem foglalkozott az oktatási rendszer bajaival, most sem ír róla egy sort sem)

 

Tisztelt Hivatalvezető Úr! Kedves Hományi Tamás!

Miután régóta ismerjük egymást, gondolom, megbocsátod a közvetlen megszólítást. Magyarországon ...

Tovább Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre fidesz-kdnp Hományi Tamás

2016. feb 02.

Főleg az egészségügyből hiányoznak az eltékozolt milliárdok

írta: Lmagazin
Főleg az egészségügyből hiányoznak az eltékozolt milliárdok

cigi_arus_3.jpgÚgy tűnik semmi sem riaszthatja el a hatalmat attól, hogy a dohánypiac lenyúlása után nemzeti italboltok rendszerébe terelje a szeszes italok kereskedelmét. Pedig a másfél éve kierőszakolt cigaretta kiskereskedelmi hálózatok központi bevételekkel kapcsolatos tapasztalatai több, mint riasztóak. Jelenleg egy átlag doboz cigaretta 1150 forintba kerül, ebből az állam részesedése 299 ft jövedéki adó, 288 ft értékadó, illetve 310 ft Áfa, azaz csaknem 900 forint dobozonként! Mindez összesen 440 milliárd forint éves bevételt jelent Orbán rendszere számára, a maradék 250 forinton osztoznak a dohánygyárak és a trafikosok.

Eközben a fekete piac mérete a kezdeti 5,8%-ról 15 százalékra kúszott, 60-70 milliárd forint fekete jövedelmet termelve ...

Tovább Szólj hozzá

orbán nemzeti italbolt

2016. feb 01.

142 milliárdot - 6 új kórház árát - szórtak el focira

írta: Lmagazin
142 milliárdot - 6 új kórház árát - szórtak el focira

felcsut_stadion_07.jpgA TAO 2015-ös kitalálása óta 286,2 milliárd forint vállalati adót csoportosítottak át az Orbán által megnevezett öt látványsport állami támogatására. A Magyar Nemzet összeállítása szerint a legnagyobb összeg, 142 milliárd forint a futballnak jutott, de a pénzesővel egyidőben elkezdett stadion építések eddigi számlája további 230 milliárd forinttal dobta meg a hatalom számára oly kedves legmagyarabb sport kiadásait.

A forrásokért való verseny mintha a fideszes potentátok erősorrendjét is mutatná: a Mészáros Lőrinc által vezetett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia öt év alatt 11,2 milliárd forinttal gazdagodott, de nem panaszkodhat a másodosztályú Kisvárda sem, akinek Seszták Miklós miniszteri kinevezése óta 1,9 milliárdot ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz korrupció futball tao

2016. jan 25.

Buknak a külföldre vitt magyar dugipénzek

írta: Lmagazin
Buknak a külföldre vitt magyar dugipénzek

szef.jpgAz adózatlan pénzek országokon átívelő rejtegetése már soha nem lesz olyan, mint amilyennek még az aranykorban ismertük, a titkos bankszámlákról nemsokára már a NAV is tudni fog. Az idei évtől ugyanis egyre kevésbé lehet titokban tartani az offshore-ügyleteket, és nem lehet távoli egzotikus országokba eldugdosni az adózatlan pénzeket. 2016-tól már nem nyújt névtelenséget biztosító menedéket a magyar adóelkerülők által is kedvelt offshore célországok többsége, mint például Ciprus, Liechtenstein, vagy éppen a Seychelles- és a Kajmán-szigetek. Mivel minden évben az előző év adatait küldik el, a jövő szeptemberi adatküldés azt jelenti, hogy a NAV először a 2016-os külföldi számlaadatokról fog értesülni.

Magánszemély esetén ...

Tovább Szólj hozzá

polgármester átverés dugipénz pestszentlőrinc pestszentimre

2016. jan 21.

50 milliárd kellene a Főváros életben tartásához

írta: Lmagazin
50 milliárd kellene a Főváros életben tartásához

szs_szavazo_kijelzo.jpgElképzelhetetlenül nagy összeg, 50 milliárd forint hiányzik a legatyásított Főváros költségvetéséből a BKV járatok üzemeltetésére, ám a hónapok óta tartó Tarlós-Orbán csörtéből csak annyi valósult meg, hogy kiderült az ország vezetése számára Budapest mindössze egy "irodalmi kérdés".

Ha néhány hónapon belül nem változik a helyzet Tarlóséknak nemigen marad más választása, mint arról dönteni, hogy a metró és a buszok járjanak inkább és szüneteltessék a közvilágítást, az utcák takarítását, a színházak előadásait, vagy fordítva. A helyzet tisztázása érdekében rendkívüli ülés összehívását kérték az ellenzéki képviselők, aminek a főpolgármester eleget is tett de hiába, mert a fideszes többség - ...

Tovább Szólj hozzá

budapest bkv szaniszló sándor

2016. jan 20.

Kérdezze Ön is Lendvai Ildikót!

írta: Lmagazin
Kérdezze Ön is Lendvai Ildikót!

lendvai.jpg

2016. januárjában folytatódik a Bal18 Közéleti Kávézó programsorozat.

Idei első vendég Lendvai Ildikó az MSZP korábbi elnöke. Beszélgetőpartnere Gyuricza Péter újságíró lesz.

A rendezvény házigazdája Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő.

 

 

Időpontja: 2016. január 21. csütörtök, 17.00-óra 

Helyszíne: 1183 Bp., Üllői u. 337.  MSZP székház

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tovább Szólj hozzá