Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. júl 13.

Az emberek véleményére kíváncsi Kunhalmi.

írta: Lmagazin
Az emberek véleményére kíváncsi Kunhalmi.

img_9534.jpg

Rendhagyó fogadóórát tartott Kunhalmi Ágnes, a kerület országgyűlési képviselője a Lőrinci Piacon. A nagy sikerű rendezvény időpontjának közlését az önkormányzati média megtagadta.

Kellemes nyári idő fogadta azokat, akik szombaton Kunhalmi Ágnes rendhagyó fogadóórájára látogattak a Lőrinci Piacra. A kerület országgyűlési képviselőjére rengetegen voltak kíváncsiak. Kunhalmi Ágnes szerint az emberekben nagyon nagy az igény arra, hogy politizáljanak, elmondják a véleményüket. Az is tény, hogy nagyon nyomasztja őket az a helyzet, ami Magyarországon kialakult. Ez elnyomja a kreatív energiákat. Kunhalmi szerint nem csak akkor kell az emberek véleményét meghallgatni, amikor a szavazataikat kérik.

A fogadóórán új elemként ...

Tovább Szólj hozzá

cenzúra demokratikus ellenzék pestszentlőrinc pestszentimre MSZP fidesz-kdnp Kunhalmi Ágnes sütő nagy zsolt

2015. júl 10.

Beintenek az üvegzsebnek

írta: Lmagazin
Beintenek az üvegzsebnek

kucsák m1.JPGA fideszes többséggel együtt Kucsák László is megszavazta 2015.07.06-án az információszabadságról szóló törvény módosítását. A döntéssel a kormány azokat kívánja - nem is titkoltan - ellehetetleníteni, akik a közpénzek útját szeretnék követni, mostantól a fénymásolás költségein túl az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét is megfizettetik, ha az adatigénylés teljesítése aránytalan mértékű munkával jár. Az aránytalan igénybevétel tényét maga a megkérdezett szervezet állapítja meg, ahogy azt is, hogy összegszerűen mekkora az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költsége.

Az érdeklődőknek semmilyen lehetősége nem lesz a felszámolt ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz korrupció pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2015. júl 08.

Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

írta: Lmagazin
Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

lego3.jpgHárom helyszínen, egyhetes turnusokban várja a nyáron a LEGO szerelmeseit a Kockajáték tábor. Az IBS OC június 22. és július 10., a Millenáris július 13. és július 31., míg a XVIII. kerületben a Sztehlo iskola július 13. és augusztus 7. között ad otthont a rendezvénynek.

A tábor ötletét az adta, hogy magam is nagy rajongója vagyok a legózásnak. Egészen kicsi gyerekként szerettem bele ebbe a játékba, és ez a szenvedély azóta is tart. Nyáron sokféle tábor várja a gyerekeket, de ehhez hasonló még nem volt, márpedig az egyik legbiztosabb módja, hogy lekössük a gyerekek figyelmét az az, ha egy nagydoboz legót adunk a kezükbe –mondta Ruzsa István, a Kockajáték club lőrinci táborának ötletgazdája, szervezője.

Az első ...

Tovább Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre legó tábor Rúzsa István

2015. jún 23.

Budapesten lesz a 33. Olimpia?

írta: Lmagazin
Budapesten lesz a 33. Olimpia?

olimpiai_helyszin.jpgMegpályázza a Főváros a 2024. évi nyári olimpiai játékok és a paraolimpia rendezési jogát, így döntött a várost vezető közgyűlés. A terveket tanulmányozva lehetségesnek tűnik egy alacsony költségvetésű, Budapest számára viszont tartós fejlődési pályát hozó világesemény megszervezése, amelyben a jelentősebb vidéki városok is részt vehetnének. A helyszínek részben a Duna-parton, részben átmeneti zónában, összefüggő rendszerben helyezkednek el. A másik két csomópont az Istvánmező (a Puskás Ferenc Stadionnal és a Papp László Sportarénával), valamint a Dagály és környéke a Duna-szigetekkel (Óbudai-sziget, Margitsziget) együtt. A fővárosi helyszíneket összekötő két főtengely a Duna és a Hungária körút. Az ...

Tovább Szólj hozzá

budapest olimpia szaniszló sándor

2015. jún 19.

Liechtensteinben landolt a XVIII. kerületiek pénze?

írta: Lmagazin
Liechtensteinben landolt a XVIII. kerületiek pénze?

mester_kep_2.jpgJobbnál jobb befektetési lehetőségekkel csábította Mester László, a 2010-es választási veresége után leköszönt XVIII. kerületi polgármester az utóbbi években a kerületi ismerőseit, akik közül több százan a jelek szerint futhatnak a pénzük után. Az egykori városvezető a személyes hitelére támaszkodva szinte mindenkit felhívott, akinek ismerte a telefonszámát, azzal a bizalmas közléssel, hogy kiváló hozam mellett elhelyezné a megtakarításaikat. Az első évben Mester még egyedül szervezte az üzleti találkozóit később, amikor futni kezdett a szekér a vállalkozásába bevonta az élettársát, a terézvárosi ingatlan értékesítések miatt büntető üggyel menesztett jegyzőt, Deák Erzsébetet is.

A páros találékonysága akár egy ...

Tovább Szólj hozzá

átverés bróker mester lászló pestszentlőrinc pestszentimre

2015. jún 16.

Ami ép felturják, ami romos maradhat

írta: Lmagazin
Ami ép felturják, ami romos maradhat

kossuth_18_kicsi.jpgNehezen tudnak megbékélni a Pestszentlőrincen élők a kerület központi helyén lévő Kossuth tér feltúrásával, aminek csak kisebbik oka a főleg fiatalok számára találkozási helyként szolgáló park időleges lezárása. A helyi ügyekkel foglalkozó internetes fórumokon folyamatosan szóvá teszik, hogy sokkal jobb célokra is elkölthették volna az átalakításokra szánt közel 350 millió forintot, mivel a park kifogástalan állapotban volt eddig is.

A kerület 2013-ban nyújtott be pályázatot a fővárosi közgyűlés rehabilitációs alapjára, ahol fejlesztési célterületként a Kossuth teret jelölték meg. A döntési folyamat elején a városházi hírek szerint még szóba került, hogy hasznosabb lenne az önkormányzati tulajdonban álló, ...

Tovább Szólj hozzá

kossuth tér szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2015. jún 11.

2017-re felújítják a 3-as metró szerelvényeit

írta: Lmagazin
2017-re felújítják a 3-as metró szerelvényeit

3 metro.jpgElfogadta a 3-as metró szerelvényeinek felújításához szükséges pénzösszeg tőketartalék útján történő biztosításáról a BKV Zrt.-vel kötött megállapodást a Fővárosi Közgyűlés. Az elfogadott előterjesztés szerint a 3-as metróvonal járműparkja korszerűsítéssel egybekötött felújításának kezdési időpontja a vállalkozási szerződés megkötésének tervezett dátuma, azaz július 1-je. A befejezés tervezett időpontja pedig - az üzembe helyezés tervezett határideje - 2017. december 31.

A járműpark felújítására 60 milliárd forintnyi kölcsönt vesz fel euróban a Főváros. A fejlesztési feladatot a BKV Zrt. valósítja meg, a BKK Zrt. mint a közútkezelői és közlekedésszervezői közfeladatok ellátására kijelölt szervezet ...

Tovább Szólj hozzá

bkv szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre