Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. máj 26.

Újabb katolikus gyermek molesztálás

írta: Lmagazin
Újabb katolikus gyermek molesztálás

katolikus pap.jpgEgy tíz évvel ezelőtti cselekménysorozat miatt indítottak tavaly októberben belső vizsgálatot egy szerzetes-nevelőtanár ellen a Pannonhalmi Főapátságban. A Pannonhalmi Főapátság annyit közölt az MTI-vel, hogy az eljárás következtében az érintett szerzetes elhagyta a bencés rendet.

A közlemény szerint kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt állította fel a vizsgálóbizottságot Várszegi Asztrik főapát, amikor tudomására jutottak az esetek. Minden érintettnél személyesen járt el és minden szükséges támogatást megadott. Az MTI-nek Papp Áron, a Pannonhalmi Főapátság Főapáti Hivatalának média kapcsolattartója a sértettek személyiségi jogaira és érdekeire való tekintettel nem mondta el, hogy ebben az ügyben pontosan mit jelent ...

Tovább Szólj hozzá

egyház gyermekek bencések

2015. máj 19.

Ezreket öl meg a szmog

írta: Lmagazin
Ezreket öl meg a szmog

kipufogo.jpgTöbb, mint 17 ezer magyar halálát okozza évről évre a rossz levegő, ami európai összehasonlításban Budapest és a megyeszékhelyek többségének rendkívül súlyos környezeti terheltségéről állít ki bizonyítványt. Például a nálunk hatszor nagyobb Franciaországban és Spanyolországban is kevesebb szmog okozta elhalálozás, ami közgazdasági szempontból is hatalmas, mintegy 11 ezer milliárdos veszteséget okoz a társadalom számára.

Losonczy György, a Semmelweis Egyetem főorvosa szerint a légszennyezettség okozta betegségekért elsősorban a PM10 jelölésű, azaz a 10 mikrométernél kisebb, főleg a nehézgépipar és a gépkocsi kipufogóiból származó részecskék a felelősek, amelyek a légutak krónikus leszűkülésével járó ...

Tovább Szólj hozzá

szmog pestszentlőrinc pestszentimre péterhalmi erdő

2015. máj 19.

Pedagógus álom

írta: Lmagazin
Pedagógus álom

cipekedes.jpgEgyetlen határozattal március végén az ország összes pedagógiai intézetét megszüntették, a zömében tanári végzettségű munkatársakat a központi akarat értelmében a mestertanári fokozatból leminősítve átvette az Oktatási Hivatal. A munkáltatói jogokat gyakorló budapesti hivatali vezető, dr. Pupek Emese levelét a napokban kapták kézhez az érintettek, akik megdöbbenve olvashatták, hogy a pedagógusi béremelésekről szóló kormányzati hírekkel ellentétben nekik 50-150 ezer forinttal csökkenni fog a havi fizetésük.

- Már ha kifizetik, egyelőre úgy végezzük a feladatainkat, hogy ötven napon át nem volt munkaszerződésünk, a munkabérünkkel pedig második hónapja tartozik a kormány ami, ha elég bátrak ...

Tovább Szólj hozzá

átverés hozzánemértés kucsák lászló pedagógus elbocsátás

2015. máj 16.

Nagy kerületi konzultáció. Ingyen!!!!

írta: Lmagazin
Nagy kerületi konzultáció. Ingyen!!!!

keruleti_konzultacio.jpg

A napokban érkeznek a postaládákba a kormány hazug és gyűlöletkeltő "nemzeti konzultációs ívei" A több, mint egy milliárd forint adópénzből készített kiadvány egyetlen nyilvánvaló célja, hogy elterelje a figyelmet a mindennapos kormányzati korrupcióról.

Szerkesztőségünk arra biztat mindenkit, hogy a közpénzből fizetett konzultációs íveket arra használja, amire való. Ennek több módja is van. Az íveket le lehet adni az ellenzéki pártok és a szakszervezetek által szervezett gyűjtéseken. Az összegyűjtött papírokért kapott összeget jótékonysági célra fordítják. Lehet csatlakozni a jogvédők akciójához, akik azt kérik, hogy az ingyenesen visszaküldhető borítékot üresen adjuk fel, ezzel tiltakozva annak kirekesztő és ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz hazugság felelőtlenség nemzeti konzultáció attila;ughy attila; kucsák lászló kerületi konzultáció

2015. máj 12.

Előkészületben a 3-as metró fejlesztése

írta: Lmagazin
Előkészületben a 3-as metró fejlesztése

3 metro.jpgA közlekedési projektek kötik le a fővárosi források többségét 2019-ig, erre adott felhatalmazást legutóbbi ülésén a Fővárosi Közgyűlés. 340 milliárd forintot tesz ki az az új EU forrásból és részben hitelből álló fejlesztési keret, amelynek legfőbb tétele Budapest legforgalmasabb mertóvonalának korszerűsítése. Az 1976-ban megkezdett beruházás óta az ország "legjelentősebb vasútüzeme" jelentősebb korszerűsítésen nem esett át, mára viszont az utazó közönség nem kiss bosszúságára hetente fordulnak elő kisebb nagyobb műszaki meghibásodások a 3-as vonalon, így a kivitelezési munkálatok megkezdését nemigen lehet tovább halogatni.

- A tervek szerint a kivitelezési munkálatok 2017-ben kezdődnek el, addig kell a ...

Tovább Szólj hozzá

budapest pénzügyi bizottság szaniszló sándor 3-as metró

2015. máj 07.

Túl sokat kell várni a szűrésre

írta: Lmagazin
Túl sokat kell várni a szűrésre

orvos3.jpgMagyarországon megduplázódott az elmúlt 10 évben a rosszindulatú daganatos betegségek száma - hangzott el egy egészségbiztosítók által szervezett sajtóbeszélgetésen. Legrosszabb helyzetben a magyarok a tüdőt, a vastagbelet és az emlőt támadó, nagyon gyakran halálos betegségek tekintetében vannak.

Bár az orvosok gyakran elmondják, hogy a korai felismeréssel jelentősen javulhat a betegek túlélési esélye, a kórházakban egyes vizsgálatokra heteket, hónapokat kell várni. Nem véletlen, hogy a közelmúltban a horvát parlament hozott egy törvényt, amely szerint minden daganat gyanús beteg esetében három napon belül meg kell kezdeni a kezeléseket (!). A hírek szerint a hazai egészségügyben is fontolgatnak egy tervezetet, amely két hetet ...

Tovább Szólj hozzá

egészségügy orvoshiány

2015. máj 06.

Mester László révbe ér

írta: Lmagazin
Mester László révbe ér

Mester_1.jpgHáromnegyed éve találgatják a XVIII. kerületben mivel vehette rá Ughy Attila fideszes polgármester a vele két évtizede kíméletlen harcban álló Mester László, korábbi szocialista település vezetőt arra, hogy a tavaly őszi polgármester választáson független jelöltként elindulva megnyerje számára újabb öt évre a polgármesteri széket. A kerületben terjedő pletykák szerint komoly összeg állhat a háttérben.

2007-ben a HírTv által nyilvánosságra hozott lőrinci kupleráj ügyben a kínos magyarázkodásba sakkozott Mester éppen Ughy Attillától szenvedett súlyos vereséget a 2010-es országgyűlési választásokon, a fiaskó hatására hivatalosan be is jelentette, hogy távozik a közéletből.

Ezzel együtt a nyugdíjas élet ...

Tovább Szólj hozzá

polgármester árulás ughy attila mester lászló pestszentlőrinc pestszentimre