Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2015. sze 26.

Béremelési programot terjeszt be az MSzP

írta: Lmagazin
Béremelési programot terjeszt be az MSzP

korozs_xviii.jpgEgyszeri, 50%-os béremelésről szóló törvényjavaslatot készülnek a Parlament elé terjeszteni a szocialista képviselők a közalkalmazottak számára és dolgoznak egy olyan modelszámításon is, amely lehetővé tenné a minimálbérek érezhető emelését is. A nagyívű javaslatról Korózs Lajos országgyűlési képviselő, korábbi szociális államtitkár számolt be a Pestlőrincen megtartott lakossági rendezvényén.

A képviselő elmondása szerint még soha nem éltek ilyen rosszul az állami alkalmazottak, a szociális ágazatban például nyolc éve volt utoljára béremelés. A helyzetet jól mutatja, hogy egy átlagos, időseket ápoló szakember 30 év munkaviszony után havi 83 ezer nettót keres. Miközben a fideszesek ezekben a napokban jelentették be ...

Tovább Szólj hozzá

mszp béremelés xviii korózs lajos

2015. sze 25.

Kerekesszékkel is legyen használható a Határ úti metró

írta: Lmagazin
Kerekesszékkel is legyen használható a Határ úti metró

hatar_ut_3i.jpg- Hiába építették ki az akadálymentes villamos és busz végállomásokat a Határ útnál, ha a metróhoz vezető lépcsőkön továbbra sem lehet kerekesszékkel lejutni - mondta Borbély Jánosné, aki a mozgásában akadályozott férjét segítette le éppen a metróhoz.

A kerekesszékkel közlekedők szervezetei évek óta ostromolják a fővárosi illetékeseket az ügyben, mivel a kék metró vonalán öt megálló is van, amelyek lényegében kirekesztik a közösségüket ezen állomások igénybe vételéből. Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő hivatalos megkeresést küldött az ügyben a főpolgármester részére, amelyet a kérés közérdekűségére tekintettel az alábbiakban közreadunk.

Budapest Főváros Főpolgármestere

Tarlós ...

Tovább Szólj hozzá

fővárosi közgyűlés szaniszló sándor 3-as metró

2015. sze 21.

Ismét fura utakon a szippantós autók

írta: Lmagazin
Ismét fura utakon a szippantós autók

szippanto_15k.jpgÓriási botrány tört ki két éve, amikor a híradók nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyeken  a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft (FTSZV) gépjárművei példátlan környezet rombolást okozva szennyvízet, fáradt olajat és az emberi egészségre nagy veszélyt jelentő nehéz fémeket ürítettek a Cséry telep talajába. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a vállalat legfelső vezetőinek tudtával óriási mennyiségű veszélyes anyag került a XVIII. kerületi és a gyáli talajvízbe. A veszélyes anyagok szállításából az FTSZV közel 300 millió forintot vételezett be, de a feljelentések szerint a vállalat könyveiben a talajba öntött anyagot úgy jelenítettek meg, mintha lerakóba szállították ...

Tovább Szólj hozzá

szennyvíz szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre ftszv

2015. sze 17.

Kézben cipelik a kerekesszéket

írta: Lmagazin
Kézben cipelik a kerekesszéket

hatar_ut_3i.jpgEgy év késlekedést követően lassan utolsó heteibe érkezik a Határ Úti metró környékének a rendbetétele. A fővárosi honlap tájékoztatása szerint "a 42-es, az 52-es villamos és az 50-es villamosok végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, az utasok a FUTÁR utastájékoztató berendezéseiről tájékozódhatnak az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasbiztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó  gyalogosaluljáró előtti terület is a peronéhoz hasonló díszkőburkolatot kap."

- Ami készül valóban látványos, csakhogy a tervezés során kifelejtették a határ úti metró ...

Tovább Szólj hozzá

metró főváros szaniszló sándor

2015. sze 09.

Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

írta: Lmagazin
Forgalmi dugókkal indulnak a reggelek Pestlőrincen

dugo_kicsi.jpgKifejezetten rosszul indult a tanévezdés a budapesti autósok számára, mivel szervezési okok miatt szinte az összes nyárra tervezett útfelújítás megcsúszott, emiatt az őszre torlódott útlezárások rendkívül sok bosszúságra adnak okot. Ám ezúttal a külső kerületek számára is bőven jut "Tarlós átkából".

Pestszentlőrincen valamiért éppen iskolakezdésre időzítve alakították át a Gilice téri körforgalmat egyirányúvá és ezekben a napokban kezdték el a Margó Tivadar és a Baross utca kereszteződésében lévő körforgalom kiépítését is. A forgalmas útkereszteződés kiesése minden eddiginél nagyobb káoszt okoz a kerület közepén, a helyzet nyolc óra környékén szinte reménytelen. A torlódások szomszédságában 14 ...

Tovább Szólj hozzá

útfelújítás xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre

2015. sze 06.

Selejt ajándék a diákoknak

írta: Lmagazin
Selejt ajándék a diákoknak

orar2_1.jpg"Kedves Kerületi Diák, ebben a félévben ez az órarend határozza majd meg a hétköznapjaidat." - írja Ughy Attila, XVIII. kerületi fideszes polgármester a tanévkezdet apropóján minden helyi iskolás számára kiosztott kampány órarend hátlapján. Bár iskolások között politizálni nem éppen elegáns(és nem is törvényes), akár szó nélkül is maradhatna a helyi hatalom átlátszó igyekezete, ha nem ismét egy közpénzből fizetett, ám teljesen használhatatlan ajándékkal próbálnának jó pontokat szerezni.

A naptár hibás szerkezete nem tartalmaz A és B heteket, holott a kerületi iskolák nagyrészében váltakozó hetekben folyik az oktatás, ráadásul olyan fényes protokoll papírra nyomtatták, amire írni sem lehet. A Szerkesztőségünkhöz ...

Tovább Szólj hozzá

polgármester xviii pestszentlőrinc pestszentimre hozzánemértés