Lőrinci Magazin

A XVIII. kerület független hírportálja

2017. máj 09.

Ughy már nem emlékszik Simicskára!

írta: Lmagazin
Ughy már nem emlékszik Simicskára!

ughy_beved_2.png

Különös jelenet zajlódott ma le a Fővárosi Önkormányzat épületében. Kerületünk fideszes polgármestere egy burkolt Simicskázás mellett bevédte a 444 újságírónőjét fizikailag zaklató fideszes politikust.

Nem lehet ma könnyű fideszesnek lenni.

Meglepő állításunkat szeretnénk megmagyarázni. Nincsenek könnyű helyzetben ma a Fidesz politikusai. Évekig gyakoroltatták velük a "ruszkik haza" szólamokat, most bőszen gyakoroltatják velük ennek az ellenkezőjét. Évtizedekig szolgálták ki Simicska Lajos fideszes oligarchát, és annak érdekeit, most Mészárost kell szolgálni, és az előzőt megtagadni. Persze mielőtt túl mélyre süllyednénk a sajnálkozásban szögezzük le gyorsan. Ezért nagyon jó fizetést adnak.

Ughy az ...

Tovább Szólj hozzá

szabó lászló simicska lajos ughy attila nőverés fidesz-kdnp

2017. máj 09.

Nem lesz útfelújítás, kátyúzás is alig a XVIII. kerületben

írta: Lmagazin
Nem lesz útfelújítás, kátyúzás is alig a XVIII. kerületben

katyus_utca_kep.jpgEgyetlen forintot sem szán XVIII. kerületi útszakaszok felújítására ebben az évben a fővárosi fideszes hatalom. Ilyenre még sohasem volt példa, amióta Pestszentlőrincet és Pestszentimrét 1957-ben Budapesthez csatolták - mondta Szaniszló Sándor . A szocialista fővárosi képviselő az évek óta toldozott-foltozott kerületi útszakaszok felújítása érdekében fordult a Budapest Közút vezetéséhez, annak érdekében, hogy elkezdjék legalább a Nagykőrösi út és az Üllői út külső szakaszának a rendbetételét. Erre a megkeresésre érkezett a fővárosi cég válaszlevele, amelyből az derül ki, hogy sem 2017-ben, sem jövőre sem lesznek útfelújítások, csak valamennyi tervezési feladat, amiből legfeljebb 2019-ben kaphat új burkolatot két ...

Tovább Szólj hozzá

kátyú xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség

2017. máj 06.

Ennyi volt: lenullázták Kucsákot a XVIII. kerületben a fideszes lopások

írta: Lmagazin
Ennyi volt: lenullázták Kucsákot a XVIII. kerületben a fideszes lopások

bp_xviii.jpgA kormánypárti források szerint is meg fogják büntetni a fideszt a XVIII. kerületben. 2014-ben Kucsák László még 56 szavazattal nyerni tudott, azonban a tevékenysége kizárólag arra irányult, hogy Orbán farvizében úszhasson. A pestszentlőrinciek érdekében nem volt egyetlen érdemi kezdeményezése sem, viszont gondolkodás nélkül megszavazta az Andy Vajnának és Mészáros Lőrincnek milliárdokat hozó korrupciós törvényeket.
De nem járt jobban a CEU sem, az egyetem ellehetetlenítéséről szóló szavazáskor az sem tántorította el, hogy korábban tanár és iskolaigazgató volt, emiatt az egykori pályatársai megdöbbenten tekintenek Kucsák önmagából való kifordulására.
A jelenlegi számítások szerint ...
Tovább Szólj hozzá

fidesz átverés xviii pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2017. máj 03.

Ebadót vezetne be a hatalom

írta: Lmagazin
Ebadót vezetne be a hatalom

kutya_es_no.jpgÚj adót vetne ki a kutyatartókra az a törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt, kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes nyújtott be még a múlt héten – írja az Állatportál.hu .  A kutyatartás helye szerint illetékes önkormányzat évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be az állattartóktól. Ennek összegét az ebtartás céljától és körülményeitől, illetve az ebtartó szociális helyzetétől függően állapítják meg, de valahol hatezer és húszezer forint között lenne. A hozzájárulás alól mentesülnek a vadászkutyák, a mentő és segítő kutyák, a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, illetve a „veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya.

Budapest XVIII. kerületében él a ...

Tovább Szólj hozzá

xviii ebadó pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló

2017. ápr 26.

Döbbenetesen sokan haltak meg az év elején

írta: Lmagazin
Döbbenetesen sokan haltak meg az év elején

orban_kezcsok.jpgA KSH jelzése szerint 2017. január-februárban 26 970-en vesztették életüket, ami hatalmas mértékű, 21%-os emelkedést jelent. Az egy évvel korábbihoz képest, amikor szintén nagyon sok családban kellett gyászolni, eddig 4658-cal több magyar beteg hunyt el. A döbbenetesen sok halálesetben szerepe volt a kórházakban kitört influenzajárványnak is, amely ellen nem sikerült megvédeni az idős embereket.

Az egyre szomorúbb halálozási statisztikák mögött jól látszik a kormány által mostohán kezelt egészségügy állapota, a tény, hogy tavaly többen haltak meg végzetes kórházi fertőzésben, mint közúti balesetben.  A kritikus szintre emelkedett orvos és nővérhiány miatt napi rendszerességgel pattannak ki a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 24.

Kinek a kopasza?

írta: Lmagazin
Kinek a kopasza?

kopasz.jpgKubatov - a fidesz fő mozgalmára - mögött is szemmel láthatóan otthonosan elvan az a ritkás hajú izomember, aki a szocialista Nyakó Istvánék vasárnapi boltnyitásról szóló népszavazási kezdeményezését a társaival együtt ellehetetlenítette. Tavaly felmerült, hogy a népszavazási mappákat lengető erőemberek valójában Kubatov Gáborhoz kötődnek, mivel a Fidesznek nagyon rosszul jött volna egy boltzárról szóló népszavazás. A botrány után még képek is előkerültek arról, ahogy közülük ketten a Fradi Security mellényében feszítenek a XVIII. kerületi Pler több kézilabda-mérkőzésen – teszi hozzá a 444. Kubatov titkára a botrány után az Indexnek azt mondta , megvizsgálták, és bizonyossá vált, hogy a választási ...
Tovább Szólj hozzá

kopasz kubatov xviii pestszentlőrinc pestszentimre pler fradi security

2017. ápr 12.

60 ezer családot tehetnek utcára!

írta: Lmagazin
60 ezer családot tehetnek utcára!

kilakoltatas_1.jpgTöbb mint hatvanezer jelzáloghiteles család otthona kerülhet veszélybe hamarosan, ha nem képesek vagy hajlandóak megegyezni a nekik hitelező pénzügyi intézménnyel - írja szerdai számában a Világgazdaság. A jegybank a lapot úgy tájékoztatta, hogy 2016 végéig 72 ezer adóst kerestek meg a hitelintézetek, közülük azonban csupán négyezerrel sikerült megegyezniük. A nem együttműködő adósoknál - ha a hitelező úgy dönt - elindulhat a fedezetérvényesítés, de az is jellemző megoldás, hogy a bank eladja a bedőlt hiteleket egy követeléskezelőnek.

Budapest XVIII. kerületében mintegy 700 családot fenyeget a kilakoltatás réme, de számukra az önkormányzat semmiféle segítséget nem nyújt. Korábban megírtuk, hogy csaknem kétszáz ...

Tovább Szólj hozzá

kilakoltatás xviii pestszentlőrinc pestszentimre