2011. feb 14.

Fehérben a közterületek

írta: Lmagazin
Fehérben a közterületek

Ebben az évben kitartani látszik a szokásosnál is keményebb tél, ami a mínusz fokos éjszakák mellett napközbeni hóesésekkel teszi változatossá a tájat. A megkésett karácsonyi képeslap életérzés kötelezettséget is ró a családi házakban élő lakótársainkra, mivel törvényben előírt kötelességünk a házak előtti járdák hó- és síkosság mentesítése.

 

A kerületben járva elmondható, hogy a családok többsége példamutatóan, időben gondoskodik a balesetmentes közlekedés elősegítéséről. A járda olyan épületek előtt is tiszta, ahol idősebb emberek élnek.

A kedvező benyomást csak az árnyékolja be, hogy éppen az önkormányzat, akinek a feladata a szabályok betartatása, mintha megfeledkezett volna a kerületi utak letisztításának elrendeléséről. A Városüzemeltető Kft.-nél arra hivatkoznak, hogy kevés forrás áll a köztisztasági tevékenység ellátására, emiatt nem látni hókotrókat az utcákban.
A Főváros szemmel láthatóan eltökéltebben áll a téli munkálatok elvégzéséhez. Emiatt az FKFV Zrt. által kezelt főútvonalainkon könnyebb a gépjárművek közlekedése, az autóbuszok is zökkenőmentesen haladhatnak a forgalomban.

.

Szólj hozzá

hazugság péntek tamás kft budapest; pestszentlőrinc pestszentimre megszorítások; városüzemeltető