2011. feb 14.

Nyílt levél Ughy Attila polgármester részére

írta: Lmagazin
Nyílt levél Ughy Attila polgármester részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Január 9-én újabb tragédia történt Pestszentimrén a Nagykőrösi út és az Eke utca sarkán lévő vasúti átjáróban, ahol a vonat elgázolt egy áthaladásban lévő személygépkocsit. Sajnálatos módon ebben az esetben is elhunyt egy lakótársunk és ketten megsérültek.
Érthetetlen és fájdalmas veszteség ért újra egy családot, mivel a vasúti átjáró biztonságát szolgáló fénysorompó és a Nagykőrösi úti kitérősáv is egy ideje készen áll az átadásra, ám valakik nyilvánvaló mulasztása lehet az oka annak, amiért a kerületiek nem használhatják biztonságban a kereszteződést.
 
Polgármester úr egy személyben a kerület országgyűlési képviselője is, így ebben a tisztségében már nyolc hónapja lett volna eljárni az ügy megoldása érdekében, ám Ön és a környezete is tovább tétlenkedik! Érvelése szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóságot terheli a forgalomba helyezési engedély kiadásának elmulasztása. Nehezen hihető, hogy nem történhetett előre lépés, annál is inkább, mivel az Ön jelenlegi igazgatói beosztású munkatársa a közelmúltig éppen az említett hatóság osztályvezetőjeként tevékenykedett.
Nyomatékosan kérem Polgármester urat, hogy tegyen arról, ne kerüljön sor több hasonló tragédiára a kerületben!
A Pestszentimrén élő lakótársaim nevében kérem, hogy a parlamenti mandátumából eredő befolyását az ügy szolgálatába állítva haladéktalanul járjon el a biztonságos közlekedésünk engedélyeztetése érdekében.
 
Tisztelettel:

Papp János

Szólj hozzá

levél nyílt ughy nemtörődömség attila;