2011. ápr 12.

Lehúzás

írta: Lmagazin
Lehúzás

Nagy megrökönyödést váltott ki a civil szervezetek és sportegyesületek körében a kerületvezetés azon döntése, hogy a közintézményi helyiségek bérleti díját a korábbinak többszörösére emeli. A képviselő testület ülésén az egyik képviselő számon is kérte Lévai István Zoltán illetékes alpolgármesteren a civilek ilyen módon történő kiszorítását, amely tönkre teszi a kisközösségeket, hiszen megfosztja őket saját rendezvények szervezése és a személyes kapcsolattartás lehetőségétől. 

A civil és sportügyekért korábban felelős alpolgármester Szaniszló Sándor a korábbi közmegelégedésre szolgáló együttműködési rendszer felrúgását emelte ki. Éveken át az Önkormányzat ingyenesen, vagy rendkívül kedvezményes díj megfizetése mellett engedélyezte a közösségi házakban megtartandó összejöveteleket, sőt a kerületi civil szervezetek pályázat keretében egy-egy alkalomra névleges díjért akár egész napra a sportcsarnokot is megkaphatták. A jelenlegi utasítások szerint egy kisterem bérleti díjáért nyolcezer forintot kérnek óránként, ami havi összesítésben másfél millió forintot tenne ki!
Ez persze nem bevétel, hiszen egyetlen civil szervezet sem képes ekkora összeg előteremtésére, ellenben a művelődési házak és a sportlétesítmények is veszítenek a szigoron, mivel az ilyen típusú bevételeik lenullázódnak. Az intézkedéssel van, aki jól járt, a kis forgalmú panziók és vendéglátóhelyek 3-5 ezer forintért állnak a kiebrudalt kerületi társaságok rendelkezésére, egy óra helyett akár egy egész délután erejéig. 
 
2011-től hatályos közösségi helyiségbérleti díjak óránként:
·         Rózsa Művelődési Ház, nagyterem: hétköznap 8 000 Ft., hétvégén 12 000 Ft.
·         Pestszentimrei Közösségi Ház, nagyterem: 12 000 Ft.
·         Kondor Béla Közösségi ház, nagyterem: 60 000 Ft. alkalmanként
·         Lőrinci Sportcsarnok, kisterem: 8-10 000 Ft., küzdőtér hétköznap 12 000 Ft., hétvégén 25 000 Ft.
·         Malév pálya sportcsarnok 7 400 Ft.
·         Sportkastély: VIP terem 8 000 Ft., sportcsarnok 25 000 Ft és a szükséges technika költsége.

Szólj hozzá

hazugság átverés lévai istván zoltán pestszentlőrinc pestszentimre