2011. máj 31.

Szeretet, béke és egyetértés a közlekedésben, a két kicsi legó újabb kalandja

írta: Lmagazin
Szeretet, béke és egyetértés a közlekedésben, a két kicsi legó újabb kalandja

Ismét könnybe lábadhat a szemünk, ha megpillantjuk a legújabb önkormányzati újság (2011.05.26.) második oldalát. Lévai István Zoltán alpolgármester példás együttműködésről tesz tanúbizonyságot, amikor a jövőbe pillantva kezet ráz a kerület ellenzéki pártjának (LMP – 1fő) képviselőjével.

Az újabb összeborulás a közlekedéspolitikában következett be és a kerületi Fidesz ismét azt szeretné bizonyítani, hogy mennyire kész a kooperációra, mennyire nyitott mások gondolataira. Sőt, segítő bátyként dicső vezetőink segítséget nyújtanak a kistesónak, hogy koncepcióját megismerjék a lakosok és ezért hivatkoznak annak internetes elérhetőségére is. Ha eleget merengtünk a bajtársiasság ezen megnyilvánulásán, amikor az ellenséges katonák előbújnak a lövészárkokból és a hatalmak közötti háborúskodást félretéve megölelik egymást, azért térjünk gyorsan vissza a kerületi valósághoz.

Röviden. A Fidesznek nem ellenfél az LMP, viszont a kirakatba befér, lehet vele demonstrálni a békeszándékot. Miért nem hivatkozik a közpénzből fizetett hivatalos lap a legnagyobb ellenzéki frakció és párt különböző dokumentumaira? Miért nem mutatja be minden ellenzéki erő koncepcióját? Talán nem egyezik valamiben a tisztelt kerületi vezetésével?

Örömmel olvastam, hogy a kerületi összeborulás során számos fejlesztési irányt feszegetnek a felek és említenek meg késedelmet nem tűrő beruházási szükségletként. Természetesen mindegyik helyénvaló. Nézzük sorba ezeket: Felsőcsatári és Lakatos út „térségében” kialakítandó aluljáró, Pestszentlőrinc-vasútállomás buszos csomóponttá alakítása, 50-es és 42-es villamos vonalának meghosszabbítása. Ughy Attila ez utóbbi ügyben csak annyit ígér, hogy ennek megtörténte a következő „évtizedekben”(!) elengedhetetlen. Az aluljáró ügyében Dömötör István „közös gondolkodást” javasolt.

Summa summarum tegyük fel a kérdést, hogy mi fog megvalósulni a kerületben és mikor. A válasz egyszerű: valószínűleg semmi és ez az érintettek nyilatkozatából is kiderül. Vagyis kerületünk bölcs vezetői ismét kihelyeztek a kerületi kirakatba egy semmitmondó lózungot, de ne legyünk rosszindulatúak, én kerületi lakosként komolyan drukkolok, hogy ezek megvalósuljanak.

(olvasói levél)

Szólj hozzá

fidesz átverés lévai istván zoltán