2014. aug 24.

Ughy reklámra 20 millió, óvodai támogatásra 500 ezer.

írta: Lmagazin
Ughy reklámra 20 millió, óvodai támogatásra 500 ezer.

ktv arányok_képekkel_1.jpg

Eddig 20 millió forint közpénzt, 416 közmunkás havi bérét költötte Ughy Attila saját maga reklámozására. A fideszes politikus értékítéletét jól mutatja, hogy a kerületi önkormányzat ezzel párhuzamosan évente csupán 500 ezer forintot költ a kerületi gyermekek óvodáztatási támogatására.

20 millió forint. Saját bevallása szerint eddig ennyi közpénzt költött Ughy Attila saját maga reklámozósára. Kőrös Péter, MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel fordult a kerület vezetéséhez, miután az óriásplakátokon, BKV reklámokon és reklámfüzetekben kezdte meg kampányát. A hivatal válaszából kiderült, hogy pár forint híján eddig 20 millió forintjába kerület a kerületi adófizetőknek Ughy Attila kampánya. Gyakorlatban az összeg ennek a sokszorosa, hisz a kerületi közmédia fideszes pártmédiává züllesztett Városkép újság és TV 18 évi mintegy 100 millió forintból ontja magából a fideszes sikerpropagandát.

Ordító aránytalanságok

Az összeg nagyságának megítéléséhez hívjuk segítségül a kerület 2014. évi költségvetését. Ebből megtudhatjuk, hogy például a kerületi gyermekek óvodáztatási támogatására évi 500 ezer forintot, míg a kerületi beteg gyermekek ellátását végző Heim Pál Gyermekkórház támogatására csupán 7 millió forintot költ évente a kerület. A szám még beszédesebb ha azt is megemlítjük, hogy fideszes városatya propagandájára 40-szer annyit költünk, mint a kerületi utak karbantartására!

Íme pár érdekesség a költségvetésből: 

Ughy Attila propaganda kiadása 20.000.000. - forint
Óvodáztatási támogatás 500.000.- forint
Közbiztonságért közalapítvány támogatása 11.000.000.- forint
Heim Pál Gyermekkórház támogatása 7.000.000.- forint
XVIII. - XIX. kerületi tűzoltóság támogatása 1.500.000.- forint
Közutak kezelése, karbantartása 500.000.- forint

 

arányok.JPG

Lopott képek a propagandában

Súlyos törvénytelenségre derült fény az önkormányzat által, a kerület postaládáiba juttatott sikerpropaganda kiadvánnyal, és a közelmúltban létrehozott honlappal kapcsolatban. A közpénzből fizetett fideszes pártpropaganda kiadvány ugyanis több, lopott képet tartalmaz. Teszi ezt annak ellenére, hogy a kerület több millió forintból fizeti Ughy kommunikációs tanácsadóit (szerződéseiket hamarosan publikáljuk), akik lopott képeket használtak fel illusztrációként. 

"Nem hittem a szememnek, amikor kezembe vettem, a kiadványt" nyilatkozta a Lőrinci Magazinnak Rúzsa István kerületünkben élő  fotóriporter. Elmondása szerint az újságban több, általa készített, és az interneten barátaival megosztott kép szerepel. Egyiken ráadásul saját, még kiskorú testvérét is felhasználták az önkormányzati kiadvány szerkesztői. A lapnak nyilatkozó ismert  médiajogász,szerint az esetnek a kártérítésen túl súlyos büntetőjogi következményei lehetnek. Információink szerint a károsultak feljelentették és beperelik az önkormányzatot.

A baki sorozatnak ezzel még nincs vége. A kiadványok szerkesztői számos, az internetről lopott képet használtak fel illusztrációként. Erről Petrovai László önkormányzati képviselő blogja rántotta le a leplet.A PM-es politikus közel egy tucat fényképet azonosított, amelyet Ughy emberei nemes egyszerűséggel elloptak.

 

 

Szólj hozzá

hazugság lopás átverés közpénz pestszentlőrinc pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre; attila;ughy attila; sütő nagy zsolt Bartha