2014. okt 10.

Fideszes embervadászat a XVIII. kerületben

írta: Lmagazin
Fideszes embervadászat a XVIII. kerületben

vadász.jpgSzervezett hajtóvadászat keretében próbálják a XVIII. kerület fideszes képviselői megakadályozni, hogy a baloldali aktivisták elvihessék a szórólapokat a kertvárosi postaládákig. Az első támadást néhány napja személyesen Ughy Attila, fideszes polgármester intézte, egy 71 éves nyugdíjas ellen, aki egy olyan szórólapot terjesztett amelyen az a tényadat szerepelt, hogy az önkormányzati hitelkártyát saját javára forgató polgármester  négy év alatt csaknem 100 millió forint fizetést vitt haza. Ughy az önkormányzati kocsival követte egy darabig a hölgyet, majd felelősségre vonva feljelentéssel és nyolc év (!) börtönnel fenyegette meg a megilletődött szemere telepi nyugdíjast.

Az atrocitások ezt követően gyorsultak fel, Pestszentimrén és Erzsébet Bélatelepen két nap alatt öt esetben szorították falhoz a szórólapozókat és hívták ki a rendőrséget. Szemtanuk elmondása szerint a riasztott rendőrök percek alatt a helyszínre értek, miközben betörések és rablások esetén két-három óra az egyenruhások kivonulási ideje. Mivel a szórólapok igazat tartalmaztak a rendőrök minden esetben igazoltatták a feljelentőket és az önkénteseket is, ám egyéb intézkedésre egyszer sem került sor.

A megfélelmítést szerdán Lévai István Zoltán fideszes alpolgármester folytatta, aki Pestszentimrén az ellenfele vejének a kezéből próbálta indulattól vezérelve kitépni a tájékoztatókat. Lévai hazaérve belátta, hogy túllőtt a célon, emiatt becsületére mondva még aznap bocsánatot kért a támadás miatt.

Az ellenfelek legázolási taktikája csütörtökön érte el a csúcspontját, amikor a megtermett Dömötör István fideszes képviselő és a kereszténydemokrata Szarvas Attila előbb megrángattak, majd a temetőig kergettek két fiatal baloldali önkéntest, akik a lezárt területen találtak nagy nehezen menedéket. A sértettek önbíráskodás miatt feljelentést tettek a kiérkező rendőröknél. Erzsébet telepen az agresszivitásáról jól ismert Dömötörnek nem ez volt az első támadása, a közelmúltban egy helyi fiatalembert szeretett volna életviteli tanácsadásban részesíteni, de akkor a tettlegességig fajuló akcióban Ő húzta a rövidebbet.

A baloldali ellenzéki szövetség pártjai felhívták a XVIII. kerületi rendőrség figyelmét a súlyos és korábban példa nélküli atrocitások megelőzésére kérve, hogy határozottan állják útját a testi sértések elkövetésének.

Szólj hozzá

fidesz erőszak ughy pestszentlőrinc pestszentimre