2011. feb 14.

65 éves múlt áll mögöttük

írta: Lmagazin
65 éves múlt áll mögöttük

A Pestszentlőrinc- Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma és Továbbképző Központjának levelező tagozatának tantestülete éppen 65 évvel ezelőtt alakult meg, amely az érettségizni vágyó, munkahellyel rendelkező felnőttek oktatását tűzte ki célul.

 

Az elmúlt évtizedek folyamán rengeteg változás történt, így egyrészt megjelent az élethosszig tartó tanulás igénye, másrészt a munkahelyek is elvárják már az érettségi bizonyítvány meglétét.
A felnőttoktatásban résztvevőkre is nagy feladatot ró ez a képzés, hiszen évekig nem vettek részt a közoktatásban. Vállalniuk kell, hogy hetente három napon délután-kora este az iskolapadban ülnek, valamint hétvégén is tanulniuk kell, miközben elég sokan közülük önálló családdal is rendelkeznek. A számonkérés számukra más formában van: negyedévente tantárgyanként az írásbeli dolgozat mellett szóbeli vizsgát is tesznek.
 
A jelenlegi tanévtől kezdődően pedig a korábbi évektől eltérően a hallgatók számára kötelezővé válik az idegen nyelvből tett érettségi vizsga. Az iskolában az angol nyelv tanulására van lehetőség folyamatos tanári segítség biztosításával.
Természetesen, amellett, hogy a diákok tanulnak, számos programon is részt vesznek. Így –csak úgy, mint a hagyományos középiskolákban- van szalagavató, ballagás és évzáró is.
Az intézményben folyó oktatás sikere Cselovszki Jenő igazgató munkája mellett a tantestületnek is köszönhető.

Szólj hozzá

gimnázium jenő felnőttek hunyadi cselovszki pestszentlőrinc pestszentimre gimnáziuma