2011. feb 21.

Meseautó

írta: Lmagazin
Meseautó

Néhány nappal ezelőtt egy felmérés a közbizalom további lassú csökkenését mutatta a magyar társadalomban.

Az emberek kétharmada szerint rossz irányba mennek a dolgaink, nem hiszünk a vezetőinkben, sem az életünket befolyásoló szervezetekben. Nincsenek szabad munkahelyek, több mint százezer család feje felett lebeg a kilakoltatás réme, minden korábbinál kevesebb a házasságkötés és sohasem születtek olyan kevesen, mint 2010-ben.

Mondhatnánk, hogy van bajunk bőven, ennél már csak az a felkavaróbb, amikor időről időre felbukkan egy ügy (és mindig előkerül valami!), amitől még a legnyugodtabbak is gyorsabban kapkodják a levegőt.

Történt, hogy a kétharmados kormánypárt fiatal frakcióvezetője úgy érezte, eljött az ideje, hogy megossza a közvéleménnyel a száguldó luxuslimuzinok iránti elragadtatását. Tette ezt rögvest azzal, hogy közpénzből havi 600 ezer forintért lízingeltetett maga számára egy csodaaudit. Állítólag a több család havi megélhetését is fedező autóbérlési díj még kedvezményesnek is számít, figyelembe véve, hogy a 250 kilométeres száguldásra is képes verda teljes felszereltséggel 38 millió forintba kerül és az éves biztosítási díja is eléri a három millió forintot.

A fenti sebességmámorba beleízlelni persze csak akkor lehet, ha a vezető figyelmem kívül hagyja a tényt, hogy idehaza autópályán legfeljebb 130 kilométerrel haladhatunk, vagy beszerzünk egy traffipaxokat manipuláló berendezést a biztos lebukás elkerülése érdekében. A fiatalembert, mivel mentelmi joga van, az sem zavarta, hogy a hasonló sebességmérő eszközöket ellehetetlenítő berendezés üzemeltetése törvénytelen. Egy jogszabálynak köszönhetően akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az a személy, akit lézerblokkoló használatán érnek.

Ahogy lenni szokott, napokon belül jó néhány polgármesterről és országgyűlési képviselőről is kiderült, hogy előszeretettel lehetetlenítik el az utak mentén figyelő sebességmérővel bajlódó rendőrök munkáját. Nem titok, hogy Pestszentlőrinc polgármestere, Ughy Attila szolgálati Volkswagenjébe is beszereltek közpénzből, 280 ezer forintért egy hasonló lézeres blokkolót.

Szólj hozzá

fidesz audi polgármester luxus közpénz lebukás traffipax lézerblokkoló ughy