2011. már 07.

Az önkormányzati munkahelyteremtés csak akarat kérdése

írta: Lmagazin
Az önkormányzati munkahelyteremtés csak akarat kérdése

 

A Lakatos lakótelepen sajnos csak március derekára sikerült összegereblyézni az előző év őszén lehullott lombot, azonban a telep jelentős részein még sem az elszállítással, sem a gyűjtéssel nem áll jól a kerületi Városüzemeltető.
A korábbi években igyekeztek ezt a munkát januárra befejezni, de idén vagy elhúzódott, vagy nem sikerült megszervezni a folyamatokat, de a parkfelületek nagy részén még nincs összehúzva, illetve elszállítva a lomb.
Sajnos az hagyján, hogy a gyűjtés nem sikerült makulátlanul, de az elszállítással kapcsolatban is érdekes munkaszervezési döntések születhettek. Ennek egyik példája, hogy a lakótelep szívében lévő legnagyobb, patinás parkfelületre felengedték a soktonnás teherautókat vagy munkagépeket, melyek a felázott talajt teljesen tönkretették, harctéri állapotokat hagyva maguk után. A képen az is tisztán látszik, hogy több fordulóban történt meg a károkozás, és ez nem bántotta senkinek a lelkiismeretét.
A szerkesztőség kíváncsi, hogy az okozott kárt ki fogja megtéríteni, illetve kinek a döntése alapján került sor erre az „elpéntekelt” szervezésre. Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkaterületet meg kell közelíteni, de azt meglehetősen furcsának tartjuk, hogy senki nem számol a következményekkel, amikor ilyen egyszerű döntést kell meghoznia, illetve rosszabb esetben senki nem ellenőrzi vezetői szinten a munkatársak munkáját.
Természetesen az okozott tetemes kárt helyre kell állítani, akkor is, ha a természetnek idő kell mire hasonló állapotok lesznek a parkban, mint előtte. Ennek apropóján megállapíthatjuk, hogy "jó munkaszervezéssel, megfelelő kreativitással" lehet igényt teremteni a kerületben közfoglalkoztatásra, akkor is, ha elsőre nem  ez  ugrik be az embernek, ha értékteremtő folyamatokról gondolkozik. 
Szólj hozzá

hazugság környezetvédelmi köztisztaság pestszentlőrinc pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre; városüzemeltető péntek tamás lakatos lakótelep