2011. már 16.

Emlékezetes látogatás

írta: Lmagazin
Emlékezetes látogatás

 

Még tavaly november végén történt, hogy rövid látogatást tett kerületünkben Miguel Angel Martínez, az Európai Parlament spanyol alelnöke dr. Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő társaságában.
Mindketten a Szocialisták és Demokraták Európai Parlamenti Frakciójának budapesti kihelyezett ülésén vettek részt. Martínez alelnök úr egy rövid városnézés után a Margó Tivadar út elején lévő kis, családias étteremben ismerkedett a házias ízekkel. Nem véletlen a gasztronómia előtérbe kerülése, hiszen Gurmai Zita állandó résztvevője és fővédnöke a SzeptEmberFesztiválnak, és azon belül, a Honanyák Főzőversenyének.
Az ebédre hivatalos volt Garai György is, a Pátria Páholy Egyesület egyik alapító tagja. A finom ebéd utáni kötetlen beszélgetés során szó esett az Európai Parlament és a Pátria Páholy Egyesület együttműködési lehetőségeiről, valamint aktuálpolitikai kérdésekről.
Miguel Angel Martínez elmondta, örömmel veszi, ha magyarországi civil egyesületek is keresik az együttműködés lehetőségét az Európai Parlamenttel.
A találkozó végén az étterem tulajdonosnője, aki egyébként tavaly Gurmai Zitával együtt nyerte meg a Honanyák Főzőversenyét, egy nagy tálca házi almás lepénnyel ajándékozta meg a képviselőket.
Szólj hozzá