2011. már 16.

Havi kétmillió forint

írta: Lmagazin
Havi kétmillió forint

 

Ismét nyilvánosak az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatok, amelyeket elolvasva újra bebizonyosodik, hogy politikusnak lenni anyagilag is igen kifizetődő vállalkozás.
Ughy Attila országgyűlési képviselő, kerületi polgármester Pestszentlőrinc-Petszentimrén, Szemeretelepen rendelkezik egy családi házzal, egy nagy értékű Saab 9.3 gépkocsival, ezen kívül 7.600.000 forint megtakarításról is beszámol vagyonnyilatkozatában.
Ami különösen feltűnő, hogy a politikus három főállást tölt be egyidejűleg. Országgyűlési képviselőként- mivel felvesz választókerületi pótlékot is- havi 705.000 forintot visz haza. Polgármesteri tisztségéből adódóan 630.000 forint és a Fővárosi Közgyűlés tanácsnokaként pedig 600.030 forint illeti meg. Összességében Ughy havi jövedelme 1.935.030 forint. A januárban bevezetett 16%-os, főleg az egyébként is magas jövedelműeket támogató adókulcsnak köszönhetően a képviselő nettó fizetése mintegy háromszázharmincezer forinttal ér többet. A polgármesteri teendőinek ellátásában egy szolgálati VW Passat személygépkocsi segíti, amihez saját sofőr is jár.
 
Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai megtekinthetők az alábbi helyen:  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39
 
Szólj hozzá