2011. már 16.

Láthatóvá vált a fantomház

írta: Lmagazin
Láthatóvá vált a fantomház

Ha valaki a Gloriett-lakótelepen sétál, a Goroszló utca 1-7. és a Margó Tivadar utca 172-184. szám alatti két lakóépületet látva aligha gondolná, hogy ezek az épületek - amelyek több, mint 20 éve a helyükön állnak - egészen 2011. január végéig az ingatlan-nyilvántartás szerint nem léteztek.
Mint azt lapunk érdeklődésére Melegné dr. Dudás Dóra ügyvéd elmondta, a történet kezdete 1989-re nyúlik vissza, amikor a házat építő vállalkozó a lakásokat sikeresen értékesítette, ám elmulasztotta a vevők tulajdonának bejegyzését. Az ügyvédnő a megsárgult papírokat teregetve mutatja, hogy a kalandos sorsú kerületi ingatlanra a lakásokban élők helyett gondatlanság miatt a Magyar Állam tulajdonjogát és a Fővárosi Tanács kezelői jogát jegyezték be annak idején.
-Amikor hosszú évek hiábavaló szélmalomharcát követően 2008-ban a közös képviselő, Hafner Sándor úr megkeresett, biztos voltam abban, hogy a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve lehet csak a tulajdonjogot rendezni. A kilátástalan helyzetet látva több tulajdonostárs a XVIII. kerületi Önkormányzatban Szaniszló Sándor alpolgármester közreműködését is kérte, akitől a segítséget meg is kapták – mondja el Melegné dr. Dudás Dóra ügyvédnő, külön kiemelve még a Fővárosi Önkormányzat munkatársának, dr. Pataki Márta Krisztinának a munkáját.
A feladat bonyolultságát mutatja, hogy ezt követően majdnem két évig tartott, amíg a szükséges okiratok rendelkezésre álltak és be lehetett nyújtani a Földhivatalhoz. Végre ez év januárjában megérkeztek a régen várt tulajdonbejegyzési határozatok!
Az ügyvédnő és a közös képviselő a közösség nevében köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik elősegítették, hogy a lakók mostantól igazi tulajdonosként rendelkezhessenek a lakásaikkal.
 
Szólj hozzá