2011. már 16.

Szemfényvesztés, látszatpolitizálás – gondolatok egy vasárnapi újságolvasáskor

írta: Lmagazin
Szemfényvesztés, látszatpolitizálás – gondolatok egy vasárnapi újságolvasáskor

 

A kerületi közélet iránt érdeklődők bizonyára megelégedéssel olvashatták a Városkép újság március 8-i számának címlapján, hogy „átlátható lett a költségvetés”.
A cikk ezt követően taglalja, hogy a testület milyen döntéseket fogadott el a legutóbbi ülésén. Átláthatóság, ellenőrizhetőség. A Fidesz-KDNP kirakatkifejezései még mindig, azt követően, hogy a kerület kormányrúdja a kezükben van. Az elvekben természetesen mindenki egyetért, de miben nyújt többet az idei költségvetés az átláthatóság érdekében, mint az elmúlt évek költségvetései? Segítek, semmiben. Jómagam erre a kérdésre nem kaptam választ. A költségvetés működési mechanizmusa semmiben nem változott idén, kizárólag annyiban, hogy ezt Ughy Attila terjesztette elő és a Fidesz-KDNP frakció fogadta el. Részben tehát igaz a hír, számukra átlátható lett a költségvetés.
Felháborító, hogy a kerületi vezetés az ellenzék érdemi javaslatait nemcsak lesöpri az asztalról, hanem a kerületi közvéleményt sem tájékoztatja azokról. Egyedül az LMP egyszem képviselőjének javaslatait említik érdemben, úgy feltüntetve a városvezetés és az LMP kapcsolatát, mintha kizárólag ez az egy párt képviselné a kerületi ellenzéket. A vezércikk el is polemizál azon, hogy az új kutyafuttatóra érkezett LMP-s javaslat azért nem jó, mert azt nem a Havanna lakótelepen, hanem a Glorietten kellene megvalósítani. Nagyszerű, a Havanna ismét háttérbe szorul. Mindenesetre az egymással kirakatvitázó felek bebizonyítják, hogy fogalmuk sincs a kutyatartási helyzetről a Havanna lakótelepen. Ott már van három futtató – persze ez sem elég – de kíváncsi lennék hol helyezné el a térképen a lakótelepet csak a távolból ismerő városvezetés és Petrovai László. Az ötletelés helyett inkább a meglévő futtatókra és az azokat gondozó közösségekre, egyesületekre kellene a hangsúlyt helyezni, ahol bőven van igény a fejlesztésre.
Egy biztos, a Városkép hasábjaiból kitűnik, hogy a városvezetés érdemi intézkedések helyett az állampolgárok megnyugtatására („odafigyelünk”, „megvédjük”) és a vádaskodásra helyezi a hangsúlyt. Olvassák csak végig bátran bármelyik számot, kíváncsi lennék ki hány fejlesztésről olvas. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy a Havannán sem lesz több színes, felújított házsor.

Szólj hozzá