2011. már 26.

Zsúfolt ház elött tartott előadást Debreczeni József

írta: Lmagazin
Zsúfolt ház elött tartott előadást Debreczeni József

 

Orbán nem akar demokráciát.
Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Bal18 kávézója.
 
Teljesen világos, hogy Orbán Viktor nem akar demokráciát ebben az országban. Erről Debreczeni József közíró, politikai elemző beszélt a Bal18 programsorozat Közéleti kávézójában, csütörtökön este Budapesten, a 18. kerületben. A helyi MSZP-székházban tartott fórumon a terem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, szinte mozdulni sem lehetett. Debreczeni József beszélt a három miniszterelnökről, Antall Józsefről, Gyurcsány Ferencről és Orbán Viktorról, a hatalomban most megjelent maffiaszerű módszerekről, hogy hogyan távolítja el akár saját embereit is a jelenlegi kormány, ha nem a központi akaratnak megfelelő megnyilvánulással találkozik. Debreczeni József beszélt a sajtószabadság csorbulásáról, a társadalom inaktivitásáról és az emberek félelmeiről, valamint az elvonásokról és a központosításokról. Az elemző elmondta: aki odáig megy, hogy a maga kedvére szervezi át az Országgyűlést, átalakítja a választójogot, szemben minden haladó demokratikus modellel, tehetetlenné teszi az alkotmányos hatalmi korlát eszközeit és még az ország nevét is megváltoztatja, az sok mindennek nevezhető, ám a demokrácia elkötelezettjének aligha.
 
A beszélgetést Dr. Feitl István, a Politikatörténeti Intézet főigazgató-helyettese vezette. A közönség gyakorta tapsolt közbe, majd a végén bárki feltehette saját kérdéseit is. A több mint két és fél órás programnak április 14-én, csütörtökön este lesz folytatása, amikor Szegvári Katalin érkezik a Bal18 Közéleti kávézóba, az Üllői út 337-be. Szó lesz a média elfogultságáról, az alkotmányról, a kulturális életet ért felelőtlen elvonásokról és támadásokról, az oktatás helyzetéről, vagyis a tankötelezettség korhatárának leszállításáról és a gyermek-munkaerő kényszerképzéséről, és az iskolák egyháziasításáról is.
 
A Bal18 programsorozatban neves közéleti személyiségek – politikusok, művészek, szociológusok, politikai elemzők és újságírók – váltják egymást, ahol politikáról, közéletről, társadalomról, trendekről, történelmi kapcsolódási pontokról, kultúráról, médiáról beszélnek. A 2007-ben kezdődött beszélgetéssorozat előadói névsorában találjuk többek között Vásárhelyi Máriát, Lakner Zoltánt, Vicsek Ferencet, Alföldi Zoltánt, Agárdi Pétert, Kolláth Györgyöt, Avar Jánost, Kende Pétert, Bánó Andrást, Maksa Zoltánt, Kéri Lászlót, Mészáros Tamást, Gréczy Zsoltot, Pécsi Ildikót, Váradi Júliát, Fehér Annát, Hajdú Steve-et és sok más közéleti személyiséget. Az érdeklődőket egy csésze kávéval és pogácsával várják a szervezők.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá