2011. már 30.

59. vállalkozói klub a Gombásban

írta: Lmagazin
59. vállalkozói klub a Gombásban

Avagy új közgazdasági fogalmak a kerületben.

 
Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a BKIK kerületi tagcsoportja által szervezett vállalkozói klub. A felfokozott érdeklődés érthető is volt, hisz a meghívóban az szerepelt hogy Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő tájékoztat az önkormányzati költségvetésről, a kerületi fejlesztésekről és  arról, hogy  ezek  miként érintik a helyi mikro, kis és közepes vállalkozásokat.
Ughy Attila nagy színészekhez méltóan mintegy negyed órát váratta a megjelenteket, majd egy közel 30 perces előadásban adott tájékoztatást a kerület költségvetési helyzetéről, és arról, hogy mit gondolnak a kerület jövőjéről. 
Polgármester úr előadásából megtudtuk, hogy ismét változott az önkormányzat adósság állománya. Sokaknak lehetett déjá vu érzése:
 
A fideszes politikus licitje most 12,5 milliárd forinton állt meg. A sorok között sokan azt találgatták, hogy ezt bizonyára Bauer Ferenc helyi pártelnökkel egyeztette érkezése előtt. (Polgármester úr saját elmondása szerint Bauer úr miatt késett a rendezvényről).
Polgármester úr előadásából a hallgatóság egy új közgazdasági fogalmat is megtanulhatott. Eszerint az állam olcsóbban és hatékonyabban tudja ellátni a feladatokat mint a vállalkozók. Ennek okán a következő években lehetőség szerint minden feladatot saját maga kíván megoldani. Ezen Matolcsy tanár úrtól vett képlet után már senkit nem ért meglepetésként az a válasz, amit arra a kérdésre kaptak, hogy a kerületi fejlesztések hogyan érintik a kerületi mikro, kis- és közepes vállalkozásokat? SEHOGY
Polgármester úr érezte, hogy az általa előadottakat nem fogadja kitörő lelkesedés, ezért Parragh László előadását követően gyorsan távozott a helyszínről. Így a házigazdák ugyan a napirendben foglalt előadás kapcsán nem tudták beváltani a reményeket, de a vacsora kiváló volt. Köszönet érte a Gombás családnak. Nem hiába, vannak örök értékek...
 
katt' a képekre
 

 

 

Szólj hozzá