2011. ápr 01.

5 ezer munkanélküli a kerületben?

írta: Lmagazin
5 ezer munkanélküli a kerületben?

 Ezen a héten jelentette meg a KSH a legfrissebb munkanélküliségi adatokat. Az adatokat a megjelenést követően visszavonták pontosításra. Azonban a pontosított adatok még inkább lesújtó képet mutatnak. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, közel 170 ember veszítette el az állását az év végén, amikor Ughy Attila polgármester úr megszüntette a kerületi Közmunka Egyesülettel kötött megállapodást.

A jelenlegi adatok szerint az országban 487 ezer munkanélküli van, ami 11,5%-os munkanélküliséget jelent. Kerületünkben 100 ezer lakos él, ami azt jelenti, hogy nálunk lakik az ország lakosságának 1 százaléka. Így ha a lakossági arányokat vesszük figyelembe sajnos arra a következtetésre kell jutnunk, hogy a kerületünkben közel 5 ezer embernek nincs ma állása.

http://lorincimagazin.blog.hu/2011/02/15/170_csalad_karacsonyat_mergezte_meg_ughy_attila_felmondo_levele

Az elbocsátások azonban itt még nem értek véget. Közel 50 álláshely szűnt meg a kerület intézményeiben, amikor a kerület 2011-es költségvetését megszavazta a kerületet vezető fideszes többség. Jelentős létszám leépítések kezdődtek az önkormányzat vállalatainál is, azonban ez a folyamat fel fog gyorsulni. A kerület képviselő testületének ülésén kérdésre válaszolva Banyár László, a Vagyon 18 Zrt vezérigazgatója elmondta, hogy az általa vezetett vállalat közel 40 ember elbocsátását tervezi a közeljövőben.

 

Szólj hozzá