2011. ápr 07.

Miről kell(ene) tudnia, van e egy pici befolyása bármire a polgármesternek?

írta: Lmagazin
Miről kell(ene) tudnia, van e egy pici befolyása bármire a polgármesternek?

A közelmúltban a kormány a megváltoztatta Magyarország eddig egyetlen nemzetközi repülőterének nevét. Az országban szinte minden jóérzésű állampolgárában komoly felháborodást váltott ki, hogy a Földrajzinév-bizottság tagjait, akik - esküjükhöz méltóan szakmai alapon - a Kormány által elvárthoz képest némileg különböző javaslatot tettek, azonnal elbocsátották állásukból. 

 

Az elbocsátásokat a kormány azzal indokolta, hogy a bizottság tagjainak meg kellett volna érezniük a kormány szándékát. Ezzel kapcsolatban a közelmúltban derült fény arra, hogy a a repülőtér átnevezésével kapcsolatban sem a kerület országgyűlési képviselőit, sem a kerületi önkormányzatot nem keresték meg. (A Zemberek véleményére pedig egyáltalán nem voltak kiváncsiak.)
Ez már csak azért is különös, mert Ughy Attila polgármester egyben a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Polgármester úr a képviselő testület március végi ülésén kérdésre válaszolva elmondta, hogy őt, illetve a hivatalt senki nem kérdezte meg a döntés megelőzően. Ez az eljárás több szempontból is aggályos, túl azon, hogy a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér a kerületben található, egyben lakóhelyünk egyik jelképe is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a XVIII. kerület legnagyobb foglalkoztatójáról, valamint legnagyobb adó befizetőjéről van szó. 
 Mindezek alapján sokakban merül fel jogosan két kérdés. Egyrészt ha egy ilyen, a kerületet érintő lényeges kérdésben a fideszes kormány nem kérdezi meg Ughy Attila polgármestert, ő miért nem tett semmit, hogy ebbe a témában a döntéshozók figyelembe vegyék a kerület véleményét. Másrészt vajon más fajsúlyos kérdésekben - csak emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a hírek szerint a kormány az oktatási intézmények fenntartói jogának átvételére, valamint az iparűzési és a gépjármű adó elvonására készül - kerületünk polgármestere képes lesz e megvédeni Pestszentlőrinc - Pestszentimre értékeit?
 Vajon mennyit ér a szakmai lelkiismeret, valamint a városnak tett eskü, ha ki kell állni a kerület érdekeiért? 
Avagy Ugyhy  Attilának az is mindegy lenne, ha Semlyén Zsolt Szive repülőtérre nevezték volna Ferihegyet?
 Az átnevezés ellen tiltakoznak a fecebookon 
Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség pestszentlőrinc pestszentimre; attila;ughy attila;