2011. ápr 18.

Törvénytelen közmeghallgatás Hunyadi és Pitagorasz ügyben.

írta: Lmagazin
Törvénytelen közmeghallgatás Hunyadi és Pitagorasz ügyben.

Pestszentlőrinc - Pestszentimre polgármestere közmeghallgatást kezdeményezett a Hunyadi Mátyás Gimnázium és a Pitagorasz Általános Iskola átadása tárgyában.

Kerületünk polgármestere nagy sietségében azonban elmulasztotta a testületi SZMSZ-el egyeztetni a meghívót. Minden bizonnyal így fordulhatott elő, hogy a meghívóban nincs tekintettel a törvényes határidőkre.
Az Önkormányzat honlapján fellelhető meghívót személyesen Ughy Attila polgármester írta alá. Ebben 2011. április 27-re kezdeményezi a közmeghallgatást.
A nagy sietség érthető, hisz másnap a testület ülésén minden bizonnyal át akarja erőltetni a döntést. A számításba azonban egy kis hiba csúszott. A hatályos testületi SZMSZ értelmében (62.§ (3)) a közmeghallgatást 15 nappal korábban, a helyben szokásos módon kell meghirdetni.
Az ügy abból a szempontból is szokatlan, hisz az elmúlt 20 évben nem került sor olyan közmeghallgatásra, amelyet előzetesen az önkormányzat hivatalos lapjában, a Városképben nem tettek közzé. Ez biztosítja ugyanis azt a megfelelő nyilvánosságot, amely egy -egy közmeghallgatás meghirdetéséhez elengedhetetlen. Jelen esetben ez lenne az első, amelyről a kerület lakosságát "elfelejtik" értesíteni.
Mindezek után már csak egy kérdés maradt nyitva: Ughy Attila hogy írhatta alá ma délután a meghívót, amikor országgyűlési képviselőként a Parlamentben alkotmányoz?
nagyitáshoz kattints a képre

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;