2011. máj 05.

Egekbe emelt gyermekétkeztetési díj

írta: Lmagazin
Egekbe emelt gyermekétkeztetési díj

A gyermekek étkezéséért fizetett díjat ötven százalékkal emelte meg az önkormányzat. Erről írt egyik kedves olvasónk, amelyet most teljes terjedelemben közlünk.

Két héttel ezelőtt a többi anyukával együtt rendkívül kellemetlen meglepetés fogadott, amikor reggel gyermekeimet bölcsődébe, illetve óvodába vittem. Az öltöző ajtajára kifüggesztve fogadott a hír, mely szerint az önkormányzat drasztikusan, ötven százalékkal felemelte az étkeztetésért fizetendő napi díjat!
A városházi vezetők érzéketlensége amiatt is nehéz helyzetbe hoz, mivel a férjem építőipari szakmunkásként lassan két éve alkalmi munkákból támogatja a családi költségvetést, én pedig közalkalmazottként az elvonások miatt elvesztettem a ruhapénzt, a tizenharmadik havi jövedelmet, a béren kívüli juttatások háromnegyedét.
2013-ig befagyasztották a béreket, nem emelik a családi pótlékot, miközben az albérletünk és a rezsink fizetése lassan csak a kisnyugdíjas, betegeskedő szüleink támogatása mellett teljesíthető időben.
Kérdezem Ughy polgármester urat, hogyha már az országos megszorításokat megszavazza, akkor helyi szinten miért nem tesz azért, hogy az itt élő családok életét ne tegyék még nehezebbé?!
Kovács Emese
pestszentlőrinci két gyermekes anyuka
Szólj hozzá