2011. máj 09.

Oda terveznek óvodát, ahol nincs gyermek

írta: Lmagazin
Oda terveznek óvodát, ahol nincs gyermek

 

Nehéz napok előtt áll Ughy Attila polgármester, mivel a napokban lezáruló bölcsődei és óvodai beiratkozások kapcsán a tétlenkedésük következtében több, mint 300 gyermek kimarad a nevelési intézményekből.
A Lőrinci Magazin beszámolója szerint a kerület jelenlegi vezetése spórolási szándékból a közelmúltban egy már megnyert bölcsőde építési pályázatról mondott le, miközben tudatában voltak annak, hogy a gyermek férőhelyek hiánya megoldatlan problémák sokaságát jelenti a fiatal családok számára.
Lévai István alpolgármester a pánikot látva elsősorban a saját képviselői körzetében, a Nagykőrösi út túloldalán próbált valamilyen intézményfejlesztést megvalósítani. Az elképzelés szerint 35 millió forintért az önkormányzattal megvásároltat egy családi házat az Eke utcai Napsugár óvoda közelében, majd a szükséges átalakítással együtt közel 100 millióba kerülő ingatlant az óvodához telepíti.
Az igen sok kétséget felvető magánház vásárlási akciót leszámítva Lévai alpolgármester 100 millió forintból mindössze egyetlen óvodai csoportot alakítana ki, ráadásul Pestszentimre szélén, ahol a lakosság összetételéből kiindulva nincs szükség újabb óvodai férőhelyekre!
Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért nem Pestszentlőrinc azon központi részein igyekeznek a gyermekek elhelyezésén segíteni, ahol a sok fiatal család miatt indokolt lenne, illetve ha a hivatalos beszámolók szerint takarékoskodni kell a közpénzekkel, kinek éri meg 100 millió forintot ennyire pazarlóan elkölteni. Szerkesztőségünk várja a polgármester úr válaszát, hogy Lévai alpolgármester egyeztette-e főnökével a sajátos körzetfejlesztési elképzeléseit.

 

Szólj hozzá

fidesz korrupció gyermek iskola polgármester átverés mutyi lévai istván bölcsőde pestszentlőrinc pestszentimre ughy családok