2011. máj 10.

Szebb, virágosabb kerületünkért

írta: Lmagazin
Szebb, virágosabb kerületünkért

Az elmúlt években rendre óriási sikerrel került megrendezésre a Szebb, virágosabb kerületért pályázat az Önkormányzat szervezésében. Az országos szinten megrendezett városszépítő versenyeken pedig számos alkalommal komoly díjat hozott el a kerület, gyakran magát a fődíjat. A kerületszépítő verseny ezévben is megrendezésre kerül.

A kerületi magánkertekben már javában virágoznak az évelők, a magnóliák már elnyíltak, és lassan a bazsarózsa is virágba öltözik. Esténként öröm végigmenni a kertes házas övezetben, mert a színek és illatok kavalkádja bámulatba ejti a járókelőket.
Sajnos a kerület fenntartásában lévő legtöbb virágágyás még lehangoló képet mutat. Korábbi cikkünkben is igyekeztünk felhívni az önkormányzat vezetésének figyelmét a virágágyások helyén lévő gaztengerre, de érdemi lépések még nem történtek. Érdekes jelenségre is felfigyeltünk, miszerint amíg a lakótelepeken a gaz borítja az ágyásokat, addig Lévai alpolgármester imrei választókörzetében lelkesen serénykednek a fenntartók.
Szerettük volna megmutatni a díszbe öltözött ágyásokat, de sajnos jellemzően csak nemtörődömséggel találkoztunk. Annál is érdekesebb képet mutatott az Alacskai buszfordulóban korábban megépített virágágy állapota. Nem tudtuk eldönteni, hogy ez most a gyommentesített állapotot takarja, vagy a beültetettet. Kérjük olvasóinkat, hogy írják meg, hogy a képen látott állapot mit takarhat!
Képek: Alacskai buszforduló április végén és május elején:
 
 
 
 
 
 
Elszomorító, hogy a korábban mások által irigyelt kerületünkben milyen állapotok uralkodtak el. A kerületi Városüzemeltető cég idén több pénzből gazdálkodik, mint korábban, ennek ellenére az alapfeladatát hosszú hónapok óta képtelen ellátni. Heti szinten lehet olyan jelenséggel találkozni, ami egyértelműen rámutat a működési anomáliákra. Miközben Lévai István alpolgármester promótálja a kerületi városszépítő versenyt, képtelen kontrollálni a felügyelete alá tartozó cégek működését. Ughy polgármester pedig, aki maga is várospolitikusnak vallja magát, olyan keveset tartózkodik a kerületben, hogy egyszerűen nincs tudomása a negatív változásokról.
Képek: Vásáros tér és Alacska lakótelep (ugyanezt tapasztaltuk a Lakatos lakótelepen, a Darányi téren, a Gloriett-telepen):

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hazugság önkormányzat lévai lévai istván zoltán virágágyás pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés virágsziget