2011. máj 26.

Plagizál az alpolgármester?

írta: Lmagazin
Plagizál az alpolgármester?

2011. május 26.-i ülésén dr. Lévai István Zoltán alpolgármester előterjesztésében tárgyalta a képviselő testület azt a javaslatot, amely értelmében kerületünk csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez. 

Akiben az előterjesztés címe felkelti az érdeklődést szikráját, és átolvassa azt egy lényeges dologra lesz figyelmes. A nem egészen egy oldalas előterjesztésből nem derül ki, hogy kerületünk miért csatlakozik ehhez a szövetséghez. Az alapos olvasó ilyenkor itt nem áll meg, hanem tovább megy, és megkeresi a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) honlapját . Itt rögtön ismerős mondatokba botlik. A MÖSZ bemutatkozása valahonnan ismerős lehet számára. Ekkor az érdeklődő előveszi az előterjesztést és megdöbbenve tapasztalja, hogy az alpolgármester által jegyzett előterjesztés és a honlap gyakorlatilag szóról-szóra megegyezik. Ilyenkor az olvasó nem akar hinni a szemének, ezért elővesz egy vonalzót, és aláhúzza a megegyező mondatokat a fideszes politikus anyagában. Az összehasonlítás megdöbbentő eredményt hoz, íme: katt a képre

 

 

 

 

 

 

 

Az olvasó sajnálattal veszi tudomásul, hogy bár alpolgármester úr mostanában repülőgéppel jár a testvérvárosokba - bizonyára az utazási idő megspórolása végett - ennek ellenére nem marad elég ideje, hogy komolyan vegye feladatát.

Szólj hozzá