2011. jún 03.

A megbecsülés jele

írta: Lmagazin
A megbecsülés jele

Tegnapi napon tartották a Pedagógusok napját, így Ughy Attila polgármester köszönthette fel a jelenlévőket a Rózsa Művelődési házban. A korábbi évekkel szemben most nem volt zsúfolásig megtelve a terem, de így is sokan hallgatták Polgármester úr elvont és sokaknak áthallásos köszöntőjét, melyet felolvasott.

Az előzetes pletykák nem bizonyultak igaznak, mert az Önkormányzat vezetése készült a pedagógusok anyagi elismerésére, így egész éves áldozathozatalukkal kapcsolatban 24 e Ft értékű utalvány szétosztását tervezik. (egyelőre nincs hír róla, hogy a szociális ágazatban dolgozó bölcsődei munkatársakkal, ápolókkal, az egészségügyi ágazatban dolgozókkal, vagy a köztisztviselőkkel kapcsolatban milyen elképzelései vannak Polgármester úrnak)
A számok nyelvére fordítva ez azt jelenti, hogy a mintegy 1300 fős apparátus munkájának elismerésére kb. 31 M Ft-ot fordít a kerület vezetése, ez a költségvetés cirka 1,5 ezreléke.
Nagyságrendileg az összeg megegyezik polgármester úr évi javadalmazásaival (cc 24 M Ft), bár ehhez hozzá kell tenni, hogy Ughy úr egyszerre 4 állást lát el és számtalan bizottsági helyen kardoskodik a kerületért; bár az is igaz, hogy a 24 M Ft nem tartalmazza a jutalmait, egyéb járandóságait.
Érdekesebb, hogy a frissen kinevezett cégvezetők (Banyár, Péntek, Csempesz, dr. Tóth) új, megemelt premizálási rendszere lehetővé teszi az évi kb. 9,5 M/ fő prémium és jutalom felvételét, nem beszélve egyéb járandóságaikról. Tehát a jobb megértés végett pl. Banyár vezig. úr éves premizálása - ami nem tartalmazza a fizetését - közel 400 pedagógus megbecsülésével ér fel jelen pillanatban.
A polgármester úr által felajánlott 24 e Ft hallatán leírhatatlan érzés keríthette magába a megjelenteket. Nyíltan felkacagni nem jó ómen manapság, de ezt a helyzetet nehéz kezelni. Többen jelezték, hogy ha nem félnének állásaik elvesztésétől, akkor elmondanák, hogy mit csináljon Polgármester úr a felkínált megbecsülésével.
(az anyag nem tartalmazza az adható jutalmakat, az a Javadalmazási szabályzat része)
Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés megbecsülés ughy pestszentlőrinc pestszentimre péntek tamás csempesz iván dr.tóth banyár