2011. jún 15.

Ráfáznak a bérlakásban élők

írta: Lmagazin
Ráfáznak a bérlakásban élők

Az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának döntése értelmében 33%-kal emelik az önkormányzati bérlakások után fizetendő bérleti díjat. A rendeletet előterjesztő KDNP-s alpolgármester szociális érzéketlenségére korábban is sok jel utalt, sajnos most sem okozott csalódást.

2011. május 25.-én a Tulajdonosi Bizottság tárgyalta az új lakás rendeletet. Csomó Tamás, a területet felügyelő KDNP-s alpolgármester késve érkezett a bizottság ülésére. Itt kérdésre válaszolva elmondta, hogy álláspontja szerint az önkormányzati bérlakás állományt alapvetően a bentlakók züllesztik le, akiknek ez mentalitásából fakad. Elmondása szerint a bérlők nem fizetik a lakbért, és a legtöbbjük még ki sem festeti a lakást, ahol él.

 

Csomó Tamás szó szerint az alábbiakat mondta: „Tehát ezzel kell számolni egyrészt, másrészt pedig a bentlakó állományt pedig annyira elzüllesztették a tartozásokat kifizető mentalitásból, magyarán a bent lakók nem fizetik rendesen nagy átlagban, vagy legalábbis jelentős mértékben a lakbért, illetve a lakáshoz tartozó egyéb költségeket. Az meg aztán még nagyon keveseknek jut még eszébe is, hogy esetleg festetni is kellene a lakásban pedig ez is kötelességük.”

 

A bizottsági ülés jegyzőkönyve ezen a linken érhető el.

 

Szólj hozzá

lehúzás csomó tamás bérlakás