2011. jún 16.

Újabb fényes győzelmi jelentés Szijjártótól

írta: Lmagazin
Újabb fényes győzelmi jelentés Szijjártótól

Óriási sikerrel végződött a szociális konzultáció - állította a miniszterelnök szóvivője. Ezt azzal magyarázta, hogy tegnapig 1 millió 65 ezer kérdőív érkezett vissza a kiküldött több mint 8 millióból. Ez konkrétan azt jelenti, hogy alig 10% -ra tehető aki így vagy úgy visszaküldte a kérdőívet. Ha ez "óriási siker", akkor mi a bukás?

Érdekesen alakult a szociális konzultáció az elmúlt hétvégén. Pénteken a rádió bemondja reggel a hírt, miszerint 800 000 kérdőív érkezet vissza, majd este a TV reklámban Orbán 935 000 kérdőív beérkezését jelzi, Pünkösd hétfőn 995 000 db, majd már 1 065 000 szám, de hogy pont ennyi? Érdekes, ahogy nőttek a számok munkaszüneti napokon, amikor a Posta és a Budapest 1848-as cím sem dolgozott, na meg a kijelölt kormányhivatal sem serénykedett.
A kérdőívek most kezdődő feldolgozásában, a borítékok bontásában, az eredmények összesítésében most is részt vesznek csökkent munkaképességű emberek - tette hozzá Szijjártó Péter.
A feldolgozás még el sem kezdődött, de Nagy Anna kormányszóvivő már lenyilatkozta az MTV1 és a TV2 junius 16-i adásában, hogy „a beérkezett kérdőívek döntő többsége érdemi válaszokat tartalmaz”. Honnan tudja a szóvivő asszony, amikor még ki sem bontották a borítékokat?
Megjegyezzük, hogy az ombudsman törvénytelennek nyilvánította az egész „nemzeti konzultációnak”nevezett adatgyűjtő akciót.    
Szólj hozzá