2011. jún 22.

Visszavont Panel pályázatok a kerületben.

írta: Lmagazin
Visszavont Panel pályázatok a kerületben.

Szerkesztőségünk az elmúlt hetekben több jelzést kapott azzal kapcsolatban, hogy az úgynevezett ZBP panel pályázaton indult társasházak arról kaptak értesítést, hogy a kiíró forráshiány miatt eredménytelenítette, illetve visszavonta a pályázatot. A hozzánk eljutott jelzések értelmében szinte nincs a kerületben olyan lakótelep, amelyen ne lenne érintett ház.

A teljesség igénye nélkül jelzések érkeztek hozzánk a Havanna lakótelepről, az Alacskáról, a Glórietteről is. A lakók felháborodása érthető, hisz minden esetben már befogadott pályázatról van szó. 

 A legtöbb lakó csalódottságát fejezte ki, hisz kerületünk országgyűlési képviselője és polgármestere Ughy Attila nem is olyan rég, még büszkén számolt be arról, hogy kérdést intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez azzal kapcsolatban, hogy „részesül-e a Havanna lakótelep a nemzeti épületkorszerűsítési program forrásaiból”? Ughy Attila akkori levelében külön kiemelte, az alábbiakat:
 
”Országgyűlési egyéni választókerületem területén található a Havanna-lakótelep, amelynek építése még 1977-ben kezdődött el. Ezen a lakótelepen található Pestszentlőrinc–Pestszentimre lakásainak több mint 16%-a, itt él a XVIII. kerület lakosságának közel 20%-a. Mint a városrész országgyűlési képviselője, kiemelten fontosnak tartom, hogy a nemzeti épületkorszerűsítési programból a Havanna-lakótelep is részesüljön".
 

  A panel programot a tavalyi önkormányzati kampányban a Fidesz_KDNP képviselői is fontosnak tartották. Kiss Róbert választási ígéreteiben akkor még külön hangsúlyozta, hogy ”meg kell kezdeni a lakótelep teljes körű felújítását a már meghirdetett Zöld Program keretein belül.”

 Mindezek fényében érthető sokak felháborodása. Jelen pályázatok visszavonása is azt az érzést erősíti kerületünk lakótelepein élők körében, hogy a lakótelepek támogatása csak a kampányban volt fontos a kormánypárti politikusok számára.
 
Az egyik Havanna lakótelepi lakos hozzánk eljuttatott levelében emlékeztetett arra, hogy tavaly ősz óta a kerület fideszes vezetése visszavonta a már megnyert Havanna pályázat több elemét. A levél írója a gördeszka pálya visszamondását fájlalja legjobban. Elmondása szerint többek között két gyermeke is hasznát vette volna a pályának az idei nyári szünetben. A levél külön kiemeli, hogy a lakótelepen sok az önkormányzati bérlakás, így szinte mindenkit felháborított a hír, miszerint Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester gyakorlatilag leprolizta a bérlakásban élőket. Levélírónk konklúzióként megállapítja, hogy a lakótelepeken élőket másodrendű állampolgárnak tekinti a kerület vezetése.
 
 A szerkeszttőségünkbe eddig eljutott jelzések alapján az alábbi társasházak érintettek a visszavont döntésekben:
 
■Havanna u. 30-42
■Havanna u. 64-74
■Üllői út és Margó Tivadar sarkán lévő társasház. (volt Fórum mozi mellett)
■Alacska 1006. épület
■Glóriette 1009. épület
Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés csomó tamás ughy havanna lakótelep kiss róbert pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; alacska gloriette