2011. jún 28.

A cinizmus ünnepe

írta: Lmagazin
A cinizmus ünnepe

A Stop.hu internetes portálon jelent meg a hír, miszerint fideszes képviselők is tiltakoztak az ellen, hogy a Bevándorlási Hivatal a kínai kormányfő budapesti látogatására időzítette a tibeti származású, Magyarországon élő külföldiek kvázi ellenőrzését. Azaz megakadályozták, hogy az országban élő marginális kisebbség hangot tudjon adni ellenérzéseinek, továbbá Tibetért tüntető magyar aktivistákat inzultáltak a rendőrök.

Engedje meg a kedves olvasó, hogy most ne a hatósági fellépéseken polemizáljunk, mert az önmagában mutat rá az orbáni demokráciafelfogásra, a Pintér-féle karhatalom törvényeken átnyúló bevethetőségére. Most kizárólag egyes közszereplők morális végelgyengülésére szeretnénk rámutatni.

" A Szabadság Kör az erről szóló nyilatkozatát hétfőn juttatta el az MTI-hez három fideszes európai parlamenti képviselő, Gál Kinga, Gyürk András és Szájer József, valamint Elek István közíró és Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő aláírásával. ...

A Szabadság Kör a gyülekezési jog jogszerű gyakorlásának biztosítását kiemelt fontosságú alkotmányos alapjognak tekinti, ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy a kínai kormányfő budapesti látogatásával egyidejűleg több, Magyarországon élő tibetit rendeltek be a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba.(BÁH).

A Tibetet Segítő Társaság szombati közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken a késő esti órákban a BÁH munkatársai felkeresték a Magyarországon élő tibeti menekülteket, valamint szabályos munkavállalási engedéllyel bíró tibeti tanárokat, és beidézték őket a BÁH irodájába. Emellett a kínai miniszterelnök látogatásának helyszínein a rendőrök megakadályozták a "demokratikus országokban jogszerű" tiltakozási módokat, több, Tibetért tüntető aktivistát inzultáltak és ellehetetlenítettek, megakadályozva, hogy kifejezzék véleményüket - írták. A társaság jogi intézkedéseket is kilátásba helyezett az álláspontjuk szerint "durva jogsértések" miatt."

Azért ennél a pontnál érdemes egy könnycseppet elmorzsolnunk, hogy a kormányzati politika ilyen mélyen megérintette ezeket a remek fideszes honatyákat. Mennyi kiválóság és milyen karakánul kiállnak a demokráciáért! Aláírnak egy nyilatkozatot, ejha! Ma egy tornacipő, holnap a világ?

A nagy meghatódottságunk közepette ne felejtsük el, hogy ez a két "kiválóság", Gulyás "gesztustgesztusrahalmozó" Gergely, valamint Szájer "konzultációs" József mit követett el a magyar demokrácia gyengítése érdekében.

Gulyás, ez az igen-igen fiatalember, az alkotmányozást előkészítő eseti bizottság elnöke konzekvensen az ellenzéket tette felelőssé, hogy kimarad ebből a rapid, társasházi házirendeket megszégyenítő gyorsaságú alkotmányozásból, amiért az, mármint az ellenzék generále elfogadhatatlannak tartotta az egész bábszínházat, különösen a kvázi élethosszig tartó kinevezéseket, a sarkalatos törvények növekvő számát - amely képtelenné teszi más kormányzással megbízott politikai alakulatok tevékenységét -, a folyamat minősíthetetlenségét és a kormányzópártok közötti "álnézeteltéréseket" és még hosszan lehetne sorolni a kapcsolódó kifogásokat.

Szájer pedig nem kevesebbet követett el, mint  ostoba, irányított és többértelmű levelezésben kívánta megkerülni a társadalmi vitákat az alkotmányozás során, biztosítva a súlyos és tárgyilagos kritikák negligálását, hogy elmondhassa: világraszóló siker a nemzeti konzultáció!

Mivel járt a két szereplő tevékenysége? Valódi érdekegyeztetések nélkül, kizárólag a fideszes pártvezetés és gazdasági háttéremberek óhaja alapján született egy olyan dokumentum, melyet a társadalom túlnyomó része elutasít, amely lebontja a demokratikus kontrollt biztosító fékek és ellensúlyok rendszerét és teret biztosít a kétharmados fideszes ámokfutás további tombolásához.

Ennek a két embernek a kiállása a hatósági és rendőrségi túlkapások ellen a legpofátlanabb húzás az elmúlt negyedévben, pedig igen illusztris a sor, ha a fideszes és kormányzati tevékenységre és kommunikációra tekintünk.

Ez kb. ahhoz fogható, mintha "dajcstomi", a nemzet kakukkfiókája a család szentsége mellett érvelne.


 

 

Szólj hozzá

orbán fidesz hazugság demokrácia átverés pintér sándor szájer józsef gulyás gergely