2011. júl 03.

Van-e szándék?

írta: Lmagazin
Van-e szándék?

Sajnos ismét a városüzemeltetésé, vagy ennek hiányáé a főszerep. Ezúttal az Alacska lakótelep lakosai hívták fel szerkesztőségünk figyelmét egy elfogadhatatlan jelenségre.

A felháborodott lakosok a helyszínen - az Alacskai buszfordulónál - mutatták meg, hogy a pár éve ültetett fasor fele kiszáradt. A részletes szemrevételezés során abban állapodtak meg az összegyűltek, hogy a 10 fából 4 teljesen kiszáradt, 1 pedig valószínűleg ki fog száradni.

Tudomásunk szerint egy növendékfa elültetése közel 20-30 ezer forint (fafajtától, földcserétől függően). A szükséges fenntartás évi többszöri kapálást, tápanyagellátást és legalább 16 öntözést kíván meg. A kisebb fákat legalább három évig intenzíven tartják karban, amibe beletartozik a téli földkupacolás is a töveknél. Figyelembe véve a számokat, megállapítható, hogy a 4-5 fa kipusztulása, az elvesztegetett fenntartási költségeket is beleszámolva könnyen elérheti a 200 e Ft-ot. Az összeg nem tragikus egy kerületi önkormányzat büdzséjéhez képest, de vajon hány 200 e Ft-nyi értéknek kell eltűnnie a kerületi vagyonból, míg felismerik a helyzet elfogadhatatlanságát?

Szomorú, hogy a kerületi Városüzemeltető idén sokadik jelét adja annak, hogy bizonyos tevékenységi területein alkalmatlanná vált alapfeladatai ellátására. Az átgondolatlan cégátalakítások helyett, az önkormányzat vezetésének és a menedzsmentnek arra kellene koncentrálnia, hogy hogyan tud mihamarabb egy elfogadható színvonalú üzemeltetést megvalósítania. Ennek előfeltétele a tavaly kinevezett, tapasztalatlan menedzserek leváltása, valamint az alpolgármesterek közötti feladatmeghatározás újraszervezése. Ughy Attila személyzeti politikája látványosan megbukott, de a beismerés hiányának nem lehet áldozata a kerület.

 

Szólj hozzá

átverés lévai istván zoltán felelőtlenség ughy fasor lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés