2011. aug 02.

Lévai henger a Pestszentimrei Sportklub környékén

írta: Lmagazin
Lévai henger a Pestszentimrei Sportklub környékén

Csalás gyanús módon zajlott a napokban a Pestszentimrei Sportkör (PSK) tisztújítása. A tisztségét több éven át közmegelégedéssel ellátó elnököt és több vezetőtársát úgy váltatta le a korábbi beosztottja, a jelenleg sportügyeket intéző alpolgármester, hogy előtte heteken át a támogatásáról biztosította, majd a második körben megtartott választás előtt egy órával tájékoztatta, hogy megvan az új klubelnök.

Lévai István alpolgármester nem látott semmi kivetnivalót az eljárásban, habár olyanok is részt vehettek a szavazásban, akiknek időközben tagdíj nemfizetés miatt megszünt az egyesületi tagsága, és az sem zavarta különösen, hogy a szavazás kihírdetése után a volt elnökre kitöltött szavazólapokat találtak kidobva.

Minden jel szerint Lévai alpolgármesternek útjában állt a sok esetben saját véleménnyel és elképzeléssel rendelkezó elnök, nyilván az a bűn sem segítette a helyzetét, hogy a sport érdekében együtt tudott működni a korábbi kerületvezetéssel is.

Az egyesületi sportpályán gyakran téma, hogy Lévai úr mindenhol tiszta helyzetet teremt, nem riad vissza az útszéli zsarolástól sem annak érdekében, hogy eltanácsoljon a helyi klubéletben való részvételtől mindenkit, aki nem a hivatalos világképet követi. Jó példa erre, a pestszentimrei férfi kézilabda egyesület önkormányzati támogatása megszüntetésének kilátásba helyezése, ha egy ellenzéki színekben induló képviselő jelölt hölgy fiát nem zárják ki az egyesületből.

Szerkesztőségünk felé megkeresés érkezett a Pestszentimrei Sportkör részéről, amelynek ezúton adunk helyt:

A fenti írásban megjelentekkel kapcsolatban elmondták, hogy a tisztújítás szabályos formában történt. Az ominózus szavazásban 51 személy vett részt, amelyből 17-en támogatták a sportklub korábbi elnökét, míg az új elnök, Sikesdi László 34 szavazatot kapott. Az új elnök a Honvédban kezdte pályafutását, és 5 éve tagja a PSK-nak. A szavazáson sor került a Sportkör elnökségének megújítására is, amelynek során több, a korábbi vezetésben is szerepet vállaló elnökségi tag kapott újra bizalmat a tagságtól. A PSK felhívta a figyelmet arra, hogy a régi elnök mandátuma 2011. június 6.-án lejárt, és a vitatott szavazásra ezt követően több, mint egy hónappal került sor. A Sportkör külön felhívta a figyelmet arra, hogy Lévai István Zoltán alpolgármester a korábbi elnököt támogatta.

Szólj hozzá

fidesz kézilabda egyesület csalás zsarolás pestszentimre xviii lévai istván psk