2011. aug 09.

Leleplezés! Ellentmondás Hunyadi-ügyben?

írta: Lmagazin
Leleplezés! Ellentmondás Hunyadi-ügyben?

A TV2 esti híradója riportot készített az egyházaknak átadott iskolákról. Ebben megszólalt Lévai István Zoltán, kerületünk fideszes alpolgármestere, aki több ponton is ellentmondásba keveredett a hivatal által eddig az ügyben elmondottakkal.

Mint ismeretes, a képviselő testület Fidesz-KDNP többsége 2011. május 4-én úgy döntött, hogy a Hunyadi Mátyás Gimnáziumot átadja az Evangélikus Egyháznak. Az ügyben 2011. május 3-án megtartott közmeghallgatáson elhangzott, hogy "az egyházi iskolákban kötelező a hittan tanulása, hiszen a hittanoktatás szerves része az órarendnek és az egyházi iskola karakteréből fakad." (jegyzőkönyv 17. oldal). Ezzel szemben a tegnapi riportban ennek ellenkezőjét hallottuk. 

Lévai István Zoltán az interjúban kifejtette, hogy nem azért adták át az egyháznak az iskolát, mert azt az önkormányzat nem tudta volna fenntartani. Ennek fényében sokakban merül fel a kérdés, hogy amennyiben az önkormányzatnak nem jelentett plusz anyagi terhet az intézmény, akkor vajon miért is kellett átadni az egyháznak?

A döntést megelőzően az önkormányzat vezetői több helyen sugallták, hogy az átadásra anyagi megfontolások miatt kerül sor. Erre az ellentmondásra korábban lapunk is felhívta a figyelmet, amikor is áprilisi cikkünkben számszerűsítettük, hogy az egyháznak történő átadással mintegy 42 millió forint veszteség éri évente a kerületet. 

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság lévai lévai istván zoltán hunyadi mátyás gimnázium lévai istván