2011. aug 11.

"Senki nem járhat rosszul" csak az egész XVIII. kerület

írta: Lmagazin
"Senki nem járhat rosszul" csak az egész XVIII. kerület

 

 

 

 

 

 

A Fidesz rendel, mi fizetünk!

„A kerületi egészségügyben dolgozók bérét óvja az a rendelet, amelyet az ülésen elfogadott a képviselő-testület. Kormányrendelet írja elő, hogy az adó- és járulékváltozások miatt a költségvetési szervezeteknél foglalkoztatottak bére nem csökkenhet. Az Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft 87,5 százalékban a kerületi önkormányzat kezében van, ezért a kormány ajánlásának megfelelően gondoskodni kell a bérek kompenzációjáról. Az adó- és járulékváltozás a 293 ezer forint alatti bruttóbért keresőket érintené hátrányosan, s ez az egészségügyi szolgáltató esetében 275 munkavállalót jelent. A testület az ő védelmükben szavazta meg a kompenzációhoz szükséges összeg elkülönítését.” -írja büszkeségtől dagadó kebellel az önkormányzat honlapja.


Magyarra lefordítva, a kormány által beterjesztett, és többek között Ughy Attila által is megszavazott 16%-os, egy kulcsos személyi jövedelemadó katasztrofális hatásának az árát a XVIII. kerületi adófizetőkkel fizettetik meg, és erre büszke a kerületi vezetés. Természetesen nem csak az egészségügyi dolgozók bérét kell a 16%-os elhibázott adókulcs miatt a kerületiek adójából, mintegy 24 millió forinttal kiegészíteni, de most maradjunk a kályhánál.
Ughyék végre beismerték, hogy a hivatalos Fidesz propaganda ellenére 293 000Ft kereset alatt mindenkinek csökken a jövedelme. Az egészségügyi dolgozók jövedelmi viszonyait ismerve elmondhatjuk, a felső vezetők kivételével gyakorlatilag mindenki rosszul járt.
A most bejelentett „kompenzációt” a másik kezükkel rögtön el is veszik Ughyék, hiszen drasztikusan csökkentették többek közt a cafetéria összegét, a ruhapénzt, és a jutalmakat. Akinek mégis adtak valami kis jutalmat, azt is csak a Fidesz patrónus élelmiszer láncnál lehet levásárolni.

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság pestszentlőrinc pestszentimre hozzánemértés ughy attila;