2011. aug 24.

Hol az alja?

írta: Lmagazin
Hol az alja?

Mielőtt olvasónk újra Lévai Zoltán és Péntek Tamás városüzemeltetési kudarcsorozatával kapcsolatban várna újabb híreket, ki kell hogy ábrándítsuk: nem, az országos közállapotokról értekezünk bejegyzésünkben igen röviden (miután a blogmotor a múltkor eltüntette az egyik igen jól sikerült, Matolcsy professzor tevékenységével kapcsolatos hosszabb cikkünket).

Államalapítási ünnepünk, augusztus 20.-a kapcsán meglehetősen furcsa nyilatkozatok jelentek meg vezető kormánypárti politikusok részéről, de ezzel kapcsolatban nem volt semmi meglepő. Többen popcornnal, még többen hányószacskóval várják Kövér, Kósa, Szíjjártó menetrendszerinti "ünnepi nyilatkozatait". 

Ellenben egy meglehetősen mulatságos hír valóban felkeltette a köz jogos érdeklődését, miután egy szakállas fiatalember fekete pólóban beszabadult a jelentős számú közjogi méltóság és tisztségviselő közé, hogy előadja az ünnepi beszédektől tematikájában részben eltérő monológját, miszerint:"Én vagyok a Ti Megváltótok, győztünk! Éljen Jézus Krisztus királysága! Nézzétek meg a honlapomat!"

Hitbéli vitákban nem szeretnénk pálcát törni, de arra mindenképp felhívnánk az olvasók figyelmét, hogy egy civil, egy trombitányi mikrofonnal a Magyar Köztársaság Elnöke körül szaladgál közel fél percig, és a rendvédelmi és belbiztonsági erőknek ugyanez a fél perc szükséges, hogy intézkedjenek. Kérem, most mindenki számoljon el 30 másodpercig magában!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez vészhelyzet volt! Mi lett volna, ha ez a látványterrorista esetleg felolvas három nyelvtani szabályt az Elnök úrnak, vagy bemutat egy Magyar vándort Schmitt Pálon, mint lelkes reggeli torna fan? Másnap már egy rohadt részvételi demokráciát kezdünk el építeni, vagy egyenesen elfogadjuk a bűzlő közgazdaság törvényeit? Örülhetünk, hogy nem lett nagyobb baj!

Azért, mielőtt a lelkes anarchisták megfenyegetnek minket egy illatosított, ajánlott levélben, hogy mi a manóért nem kérdezünk egy "kálmánolgásat"; remegő kézzel ideírjuk: tényleg ennyire szétesett ez az murva ország, hogy az arra felkentek már a Köztársasági Elnököt sem tudják megvédeni?

A Rettenthetetlen film jut eszembe, amikor az öreg, igen-igen gonosz angol király így reagál arra a felvetésre, hogy miért nem küldi el a saját fiát a felkelő skótokhoz követnek ? Hogy vérszemet kapjanak? - kérdi a király.

Legalább  a hírt ne adták volna le! Ha a médiacenzúrának van pozitív hatása, akkor az az, hogy az állam debilségét és szerencsétlenségét takargassa! Ne az ellenzéki tüntetéseket takargassák, hanem ezt. Ez tényleg szégyenletes! Hol az alja az állam szerencsétlenkedéseinek?

Szólj hozzá

fidesz lévai schmitt pál lévai istván zoltán lévay péntek tamás hozzánemértés lévai istván