2011. sze 05.

Hasmenés az iskolában

írta: Lmagazin
Hasmenés az iskolában

Jó lenne osztozni a pestszentlőrinci vezetés győzelmi jelentésében, amely szerint olcsó és jó lett a kerületi gyermekek és idősebbek közétkeztetése. Sajnálatos módon már az új szolgáltató megjelenésének másnapján, szeptember 2-án gyomorrontást kaptak a gyermekek a Kandó téri általános iskola alsós tagozatában a halrudakkal szervírozott spenóttól.

Máris százszámra érkeznek a panaszok a gondozóházak környékéről, az iskolai és óvodai menzákról, ahol késik az ételek kiosztásához szükséges eszközök rendelkezésre bocsátása, a szolgáltatók egy része diktátumszerűen megtagadja az eddig természetes kéréseket, az ételek íze és állaga pedig sok mindennek nevezhető, csak ínycsiklandozónak nem.

Ha az olcsóságot tekintjük kiinduló alapnak megállapítható, hogy az önkormányzat valóban jól járt, hiszen sikerült albániai árszinten leszerződnie, mondhatnánk úgy is, hogy a gyermekek és a nyugdíjasok elé kerülő ételen spórolnia. Árcsökkenésre utaló jeleket persze a szülők nem láthatnak, nekik továbbra is a közelmúltban csaknem 30%-kal megemelt díjat kell fizetni. A cukorbetegek, a speciális étkezést igénylők, vagy a tej és lisztérzékenyek esetében a fizetendő költségek még növekedtek is, sok olyan szülő is van, aki emiatt otthonról kénytelen biztosítani a gyermek napközbeni étkezését.

Szólj hozzá

fidesz iskola átverés pestszentlőrinc hasmenés menza gyomorrontás ughy attila xviii közétkeztetés nemtörődömség elughyzás kandó tér